Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Tot cinci medii de 10 în ALBA după rezolvarea contestațiilor la Evaluare Națională 2021. Școlile cu rezultatele cele mai bune

Publicat

Nu au fost înregistrate noi medii de 10 în județul Alba după publicarea rezultatelor finale, duminică, la Evaluare Națională 2021.

Înainte de contestații, la Evaluare Națională 2021 au fost 120 de medii de 10 în țară, de șapte ori mai puține față de anul trecut. În județul Alba, au fost doar cinci medii de 10, față de 22 anul trecut, înainte de contestații.

Vezi și Cine sunt cei cinci elevi din Alba care au luat ZECE la Evaluarea Națională. Povești din spatele unei performanțe de excepție

Repartizarea computerizată pentru admiterea în liceu va fi în 24 iulie.

Înainte de contestații, Alba se afla pe locul 6 în top național în funcție de mediile de 10 la examen (locul 7 anul trecut) și pe locul 7 (fără București) la medii mai mari sau egale cu 5 (locul 6 anul trecut). Au fost 13 note de 10 la Română și 32 de note de 10 la Matematică.

Vezi AICI: REZULTATE finale EVALUARE NAȚIONALĂ 2021 în ALBA: Procentul mediilor peste 5 a crescut la 80%. Locul 6 în top național

Peste 240 de contestații au fost depuse miercuri și joi, în Alba, după publicarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Națională 2021.

TOP ȘCOLI – medii de 10 (fiecare câte o medie de 10) – rezultatele finale Evaluare Națională 2021:

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Școala Gimnaziala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Colegiul Națonal „Lucian Blaga” Sebeș

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Media la examen / admiterea la liceu

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

Vezi GHID ADMITERE LICEU 2021: Înscrieri, numărul de locuri pe specializări, ultimele medii de intrare de anul trecut în Alba

La Evaluarea Națională, media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Media generală la Evaluarea Națională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei cinci.

Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a și media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

Calculul mediei de admitere în liceu

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA

unde: APT = nota finală la probele de aptitudini; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA

unde: APT = nota finală la probele de aptitudini; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:

0,2 MA + 0,8 NP = MFA

unde: NP = nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică; MA = media de admitere (calculată conform Punctului I); MFA = media finală de admitere.

Vezi și GHID ADMITERE LICEU 2021: Înscrieri, numărul de locuri pe specializări, ultimele medii de intrare de anul trecut în Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax