Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO Cazul tentativei de omor de la Sebeș: Victimele violenței domestice, fără protecție reală din partea statului

politie noaptea

Publicat

O tragedie a fost pe cale să se întâmple la Sebeș când un bărbat care avea interdicția să se apropie de soția și de copii săi, la mai puțin de 200 de metri, s-a înarmat cu un cuțit și a mers să își atace soția.

Cele două: mama de 36 de ani și fiica de 16 ani s-au luptat cu agresorul pentru viața lor și i-au provocat acestuia mai multe răni. Acum bărbatul de 44 de ani se află internat la Spitalul Universitar din Cluj Napoca, unde are nevoie de minim 40 de zile de îngrijiri medicale. 

Deși bărbatul avea interdicție, acesta nu a fost împiedicat de nimic să se apropie de familia sa. Este un caz care ar putea să readucă în discuție introducerea brățărilor electronice, prin care agresorii domestici să fie monitorizați.

Deși o lege a fost votată pentru implementarea brățărilor, statul român încă nu o implementează.

În lipsa unor legi mai aspre și a sistemului de monitorizare, de multe ori femeile care apelează la autorități pentru a fi protejate de soții abuzivi sfârșeșc tragic. 

Bărbatul, în urmă cu două luni a fost evacuat din casă și i s-a interzis să se apropie de familie, însă acesta nu a respectat ordinul de protecție, a intrat în casa familiei și și-a atacat soția cu un cuțit.

CITEȘTE ȘI: Tentativă de omor la Sebeș: Mamă și fiică atacate cu un cuțit de către tatăl familiei. Cele două s-au luptat pentru viața lor

Cum s-a petrecut atacul

Femeia are două tăieturi în spate, iar bărbatul multiple răni, una foarte aproape de cutia toracică

Înarmat cu un cuțit bărbatul a intrat în casa familiei, de unde a fost evacuat de către instanța de judecată și a atacat-o pe femeie. Acesta a lovit-o pe femeie cu arma albă, de două ori în spate.

Potrivit medicului Silviu Tuzeș, femeia are două plăgi, provocate prin tăiere, în partea stângă.

Rănile femeii nu au fost fatale și cele două au reușit să se lupte cu agresorul. În timpul luptei și fiica a fost rănită, dar bărbatul a fost lovit de mai multe ori cu arma albă.

Bărbatul, are multiple plâgi la nivelul abdomenului, toracelui și feței, plăgi care au fost suturate la spitalul din Alba Iulia. Apoi, acesta a fost transferat la spitalul Universitar din Cluj Napoca, din cauza unei plăgi mai adânci.

Ce spun anchetatorii 

Potrivit procurorilor, ”în fapt, la data de 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit.

În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, inculpatul i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza. Inculpatul şi soţia acestuia sunt în prezent internaţi in spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Avea interdicție timp de șase luni de a se apropia de familie

În data de 1 octombrie 2021, Mircea H. a primit interdicție pe șase luni de a se mai apropia de familie și de a lua legătura în orice fel cu soția și cei doi copii, unul dintre minori fiind fiica sa de 16 ani.

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, pe numele bărbatului nu au existat până la data atacului plângeri pentru nerespectarea ordinului de protecție.

”Dispune evacuarea temporară a pârâtului H. Mircea din locuinţa situată în, pentru o perioadă de 6 luni. Dispune reintegrarea petentei (…) şi a minorilor (…) în locuinţa familiei situată în (…).

Dispune obligarea pârâtul H. Mircea la păstrarea unei distanţe de minim 200 m faţă de reclamantă şi faţă de membrii familiei, respectiv faţă de de minorii (…) faţă de domiciliul acestora, faţă de locurile pe care le frecventează aceştia în mod frecvent, faţă de unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi copiii (…)”, se arata în soluția pe scurt a Judecătoriei Sebeș.

Sistemul de brățări electronice nu a fost încă implementat

Deși în luna aprilie a anului 2021, parlamentarii au votat legea prin care agresorii domestici sunt monitorizați prin bărțări electronice, statul român încă nu a inceput implementarea proiectului.

Deputatul PNL, Ioan Cupșa anunța tot în luna aprilie a anului 2021, că în luna martie a anului 2022, sistemul pilot ar urma să fie funcțional. Investițiile în proiectul pilot erau preconizate la 3.490.000 de euro, dar momentan statul nu a început implementarea acestuia.

„Faza pilot, având costuri estimate de aproximativ 3.490.000 euro va incepe deîndată ce legea va fi promulgată. Sistemul de supraveghere va trebui să fie deplin funcțional la nivel național începand cu data de 01 martie 2022, identificarea și crearea/cumpararea de soft-uri, cumpărare dispozitive hard, implementare proceduri practice și instruire persoane avand nevoie de trecerea unei perioade de circa 1 an de zile…” anunța atunci deputatul PNL.

Mandat pentru arestare preventivă

Magistrații Tribunalului Alba, în data de 1 ianuarie 2022 au dispus pe numele bărbatului arestarea preventivă a acestuia, pe 30 de zile, măsură care va fi implementată când acesta va fi externat din spital.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement