Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Incursiune în lumea kickbox-ului din Alba Iulia. Ce înseamnă sportul de contact pentru tinerii de la Revolution Academy


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE0VXQsMA=="></script></p>


Lovituri de pumn și picior, coordonare și mult antrenament – elementele unui sport de contact care educă prin complexitate.

Ce este kickboxul? Cine îl practică în Alba Iulia și de ce? – câteva întrebări pentru care reporterii de la Alba24 au mers direct la sursă: Revolution Academy, clubul de kickbox din municipiu.

Miercuri, trecut cu puțin de ora 14:00. În sala bazei sportive Faiy Play, un grup de tineri se antrenează de zor, sub atenta supraveghere a antrenorului Alin Moldovan.

Printre tehnici de lovituri dictate de Alin și executate ca un ordin de armată de sportivii clubului o vedem pe Geanina, o elevă a Seminarului Teologic care preferă să își petreacă o parte a timpului liber în sala de antrenament.

În mijlocul a 14 sportivi îl găsim pe Alin Moldovan, antrenorul clubului. Dă indicații, se plimbă printre elevii săi și le urmărește cu atenție fiecare mișcare.

alin kickbox

Ce este kickboxul ne-a explicat chiar Alin, în câteva cuvinte: o combinație de lovituri de pumn din box, procedee de picior din karate și chiar tehnici din renumitul sport thailandez – muay thai.

”Este un sport practicat de băieți dar și de fete, un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate. Ne învață automat cum să ne apărăm în situații diferite, dar în special cum să ne comportam și să ne controlăm”, ne explică Alin în timp ce merge prin sală și îi dă indicații unui tânăr despre ”low-kick” – o lovitură de picior pe pulpa partenerului de antrenament.

explicatii 2

Cel mai important lucru la Clubul Revolution Academy este dezvoltarea personală a sportivilor. Într-o lume a tehnologiei, a violenței promovate excesiv prin filme, media sau jocuri, un grup de tineri învață cum să își canalizeze energia într-un mod constructiv.

Mai mult, le oferă ideea de apartenență la un grup, un grup de tineri cu preocupări asemnănătoare, care își rup din timpul liber pentru a practica un sport.

Geanina, eleva Seminarului Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”, care se luptă de la egal la egal cu băieții

Geanina este singura fată din sala, dar nu contează, am găsit-o în timp ce se antrena cot la cot cu băieții. Nu are nevoie de menajare, iar partenerii ei de antrenament o privesc de la egal la egal.

Întrebată cum ajunge o fată să practice un sport de contact, Geanina ne-a răspuns simplu ”De ce nu?” E un sport de autoapărare și nu văd nici o problemă ca o fată să practice un sport de contact, sau să fie într-o sală de kickbox, ne-a mai explicat aceasta.

geanina 2

Mai mult, Geanina nu este străină de lumea sportului pe tatami, deși practică kickboxul de aproape 8 luni, tânăra mai are în spate și patru ani de judo.

”Băieții par ușor intimidați” ne-a dezvăluit Geanina când a fost întrebată cum reacționează tinerii când află că ea practică un sport de contact. „E clar că respectul este altfel” a mai spus Geanina și a ”aruncat” un zâmbet spre cameră.

Curajul de a urca într-un ring

Chiar dacă clubul există de aproape doi ani, într-un timp foarte scurt au apărut și performanțele. După jumătate de an de antrenament, o parte dintre sportivii clubului au urcat în ring pentru a-și testa abilitățile deprinse în timpul antrenamentelor.

CITEȘTE ȘI: Victorii la puncte și prin knockout, pentru luptătorii de kickbox din Alba Iulia, la ”Cupa Armura” de la Bistrița

kickbox

Timp de 2, 3 reprize, au fost în ring doar ei, tehnica învățată, strigătele antrenorului din colțul ringului și în primul rând respectul față de oponent.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de club a fost un seminar cu legenda MMA-ului din România, ”Muntele Bihorului” Sandu Lungu.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Muntele Bihorului în Cealaltă Capitală. Antrenament de kick box și MMA cu Sandu Lungu la Alba Iulia

Lungu le-a predat timp de două zile sportivilor dar și celor pasionați de sporturi de contact, tehnici din kickbox, dar și câteva elemente de luptă la sol.

kickbox

Acum, clubul revine cu un nou eveniment destinat sportivilor dar și celor interesați de sporturi de contact. Un seminar de două zile cu numărul doi modial din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi. Evenimentul va avea loc în 14 – 15 martie.

CITEȘTE ȘI: Greul din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi, vine să antreneze la Alba Iulia. Seminar de kickbox cu numărul doi mondial

Cătălin Bera – când buna educație din familie merge ”mână-n mână” cu educația prin sport

Cătălin este elev la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. La fel ca și la restul sportivilor din club, educația oferită de părinți se poate observa din comportamentul celor care calcă pragul clubului Revolution Academy.

catalin bera kickbox

„A fost <groaznic> în prima săptămână de antrenament” ne-a spus Bera despre primul contact cu kickboxul. Febra musculară este principalul adversar în primele săptămâni de antrenament, dar rezultatele vin de la sine, mai completează Cătălin.

bera kickbox

Pe lângă beneficiile fizice pe care le oferă un antrenament, kickbox-ul este perfect pentru orice tânăr. ”Te scapă și de stres, de nervi, vii în sala și te descarci” a mai spus acesta.

Educația prin sport

Poate cea mai bună concluzie care poate fi trasă despre kickbox și ceea ce reprezintă ne-a fost oferită tot de Cătălin în doar câteva cuvinte, pe baza experienței personale:

”Multă lume spune că sportul de contact încurajează violența, eu nu văd asta. În sală nu am văzut parteneri care să fie agresivi pe afară sau să încerce să intre în conflicte cu alte persoane”

kickbox

Într-o lume a tehnologiei și a tentațiilor, un grup de tineri din Alba Iulia preferă o altă cale, o cale a educației prin sport – definită prin mult antrenament, respect pentru reguli și persoanele de care sunt înconjurați.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro.

 

 

 

 

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. cici1800

    luni, 17.02.2020 at 23:04

    „un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate”
    practic e un fel de sah „decat” ca iti iei pumni sau picioare in cap sau le dai tu la altul. O frumusete de sport. Doamne ajuta!
    hahaha

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, inclus în sistemul național de diagnosticare COVID-19

Publicat

s

Începând de luni, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi inclus în sistemul național de diagnostic pentru COVID-19, a anunțat vineri deputatul PNL Florin Roman. 

El a explicat că a început, în calitate de parlamentar, demersurile de includere a unității medicale din Alba Iulia în rețeaua națională, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza.

”Astăzi (n.r. vineri), ministrul Sănătății, dr. Nelu Tatar și secretarul de stat Andrei Baciu mi-au confirmat că de luni, după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial, spitalul județean devine parte a sistemului național, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de testare la nivelul județului Alba.

Totodată, includerea în rețeaua națională, asigură fluxul necesar de kituri de testare din partea companiei Unifarm, dar și decontarea sumei de 200 lei/test, de către stat, prin Ministerul Sănătății.

În calitate de parlamentar mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru celeritatea cu care a răspuns solicitărilor noastre, dar și firmei Transavia, care a donat unul din cele mai performante PCR-uri de testare din România, peste 3.500 de kituri și contravaloarea extractoarelor automatizate.

Așadar, cu DSP Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, ca centre autorizate de testare la nivel național, Alba devine practic unul dintre cele mai importante centre de la nivel național, cu o putere de testare ca marile orașe și rezultate în doar câteva ore.

Asta înseamnă că putem apăra medicii, pacienții și bolnavii, că putem depista virusul în timp util și lua măsurile care se impun. Pe scurt: salvarea de vieți omenești! Doamne ajuta!”, a declarat deputatul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE/ România, mereu surprinzătoare: Ni se îmbolnăvesc medicii în spitale și noi combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare

Publicat

Sunt unul dintre oamenii care iubește din tot sufletul România. Sunt mândru când văd tricolorul fluturând și mă emoționează mereu imnul național. Și nu arunc aceste vorbe în vânt… Nu pot însă să accept ipocrizia și modul în care guvernanții noștri au încercat în aceste zile să ne manipuleze emoțional folosind valorile naționale în care credem.

Guvernanții par în aceste vremuri niște copii prinși că nu și-au învățat bine lecția și vor să fenteze audiența cântând cu patos patriotic imnul de stat. Și toate acestea într-o încercare disperată de a scăpa de corigența care le amenință procentele de încredere și voturile de la următoarele alegeri. Așa am ajuns ca să ni se îmbolnăvească medicii în spitale și noi să combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare.

Mai băieți, voi, ăștia care va jucați în aceste zile cu România, nu vă mai comportați ca niște comuniști notorii. Sunteți liberali, ce naiba! Dar nu ați învățat nimic despre democrație și despre faptul că orice stare de panică se tratează, nu cu un fals patriotism, ci cu informare corectă și continuă. Așa că în difuzoarele alea mai bine ați transmite numărul de testări făcute în fiecare comunitate, numărul de măști și combinezoane pe care le-ați cumpărat pentru medici, numărul de aparate de ventilație și așa mai departe. Așa poate v-am crede și noi ca munciți, dar mai ales că ne respectați cu adevărat și că iubiți țara asta, al cărei imn îl folosiți în aceste zile într-o campanie de manipulare.

Ce naiba vă deosebește de comuniștii de la Beijing, care mint și manipulează populația și opinia internațională? Ascundeți în aceste zile sub preș informațiile în speranța că noi, proștii ăștia care vă votăm, vom vedea în roz situația dezastruoasă din sănătatea românească.

Băieți, suntem o țară bolnavă, pe care ați infestat-o cu toții. Voi, liberali, pesediști, pediști, feseniști, comuniști sau cum naiba vă mai spuneți. Noi știm asta…

Nu credeți? Deschideți larg ochii și priviți situația reală din spitalele din România, spitalele în care și voi riscați să ajungeți, acum când nu mai puteți fugi în clinicile de fițe din Viena sau Turcia. În primul rând spitalele astea colcăie de învârteli și interese economice cu firme de casă, transpartinice. Apoi, în vremuri de criză, stăm bine la planuri și strategii, în timp ce în realitate totul se desfășoară haotic din cauza celor pe care voi i-ați plantat politic în punctele cheie. Vreți să știți de ce sunt speriați medicii și asistentele din spitalele astea? Pentru că sunt trimiși să lupte cu moartea doar cu mâinile goale. O mască, o pereche de mănuși și un halat de vizitator pe zi, dezinfectant cu rația și sub cheie, dar mai ales direcții și ordine incoerente. Acestea sunt realitățile cărora le fac față ei, cei din linia întâi. Cu toate acestea, sunt oameni care nu fug, care luptă chiar și cu mâinile goale cu virusul și moartea. Le e frică însă de incompetența voastră și a celor pe care vă încăpăținați să îi susțineți în posturile cheie, la conducerea spitalelor sau a direcțiilor de sănătate.

Și revenind la imn. Dați tare în difuzoare, nu imnul național, ci informații și comunicări. Spuneți-le oamenilor realitatea cu care ne confruntăm, chiar dacă e dură și greu de digerat. Fiți transparenți, fiți coerenți în informații, fiți calmi și lucizi! Renunțați la politicianismele ieftine și la gargara dâmbovițeană și treceți de la vorbe la fapte! Doar așa aveți șansa să ne liniștiți și să trecem împreună cu bine peste această situație grea.

Nu uitați că orice virus poate fi tratat, mai devreme sau mai târziu, dar teama, neîncrederea, panica, generate de lipsa de informare, vor lăsa răni necicatrizabile în fiecare român.

Dan Lungu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Totul va fi bine! – Mesajul montat pe clădirea Spitalului Județean din Alba Iulia și pe secția de Infecțioase

Publicat

”Totul va fi bine” este mesajul scris de un copil și montat pe fațada clădirii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, dar și pe secția de Infecțioase a instituției medicale.

Un curcubeu a ”răsărit” pe cele mai importante clădiri din Alba Iulia, în aceste zile. Alături de mesajul ”Totul va fi bine” și deja clasicul #staiacasă, micul artist, Andrei T.H. a vrut să le transmită o rază de speranță atât celor ce sunt în prima linie a luptei împotriva coroavirusului, dar și cetățenilor din Alba Iulia.

Până la ora actuală, potrivit celor mai recente date transmise de autorități, în județul Alba au fost confirmate 11 cazuri de coronavirus, dintre care două au fost declarate vindecate.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 474 de cadre medicale și personal auxiliar, confirmate cu COVID-19. În continuare, situație eronată pentru județul Alba

Publicat

În România sunt, la această dată, 474 de cadre medicale și personal auxiliar din spitale infectate cu COVID-19, potrivit raportărilor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pe lista oficială, județul Alba figurează în continuare cu două cazuri de infecție fiind vorba de personal medical auxiliar, deși acest lucru nu este confirmat de DSP.

”La Alba, în situația transmisă acum de la centru încă apar eronat cele 2 cazuri personal auxiliar confirmat. Am transmis în repetate rânduri să corecteze”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Lista conform raportărilor primite de INSP din teritoriu:

Alba total 2

Arad total 24

București total 65

Bistrița Năsăud total 3

Botosani total 1

Cluj total 3

Constanța total 1

Covasna total 8

Dâmbovița total 1

Galați total 7

Hunedoara total 24

Iasi total 5

Mehedinți total 1

Neamț total 7

Suceava total 318

Timiș total 2

Vrancea total 2

Total 474

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate