Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Incursiune în lumea kickbox-ului din Alba Iulia. Ce înseamnă sportul de contact pentru tinerii de la Revolution Academy


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE0VXQsMA=="></script></p>


Lovituri de pumn și picior, coordonare și mult antrenament – elementele unui sport de contact care educă prin complexitate.

Ce este kickboxul? Cine îl practică în Alba Iulia și de ce? – câteva întrebări pentru care reporterii de la Alba24 au mers direct la sursă: Revolution Academy, clubul de kickbox din municipiu.

Miercuri, trecut cu puțin de ora 14:00. În sala bazei sportive Faiy Play, un grup de tineri se antrenează de zor, sub atenta supraveghere a antrenorului Alin Moldovan.

Printre tehnici de lovituri dictate de Alin și executate ca un ordin de armată de sportivii clubului o vedem pe Geanina, o elevă a Seminarului Teologic care preferă să își petreacă o parte a timpului liber în sala de antrenament.

În mijlocul a 14 sportivi îl găsim pe Alin Moldovan, antrenorul clubului. Dă indicații, se plimbă printre elevii săi și le urmărește cu atenție fiecare mișcare.

alin kickbox

Ce este kickboxul ne-a explicat chiar Alin, în câteva cuvinte: o combinație de lovituri de pumn din box, procedee de picior din karate și chiar tehnici din renumitul sport thailandez – muay thai.

”Este un sport practicat de băieți dar și de fete, un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate. Ne învață automat cum să ne apărăm în situații diferite, dar în special cum să ne comportam și să ne controlăm”, ne explică Alin în timp ce merge prin sală și îi dă indicații unui tânăr despre ”low-kick” – o lovitură de picior pe pulpa partenerului de antrenament.

explicatii 2

Cel mai important lucru la Clubul Revolution Academy este dezvoltarea personală a sportivilor. Într-o lume a tehnologiei, a violenței promovate excesiv prin filme, media sau jocuri, un grup de tineri învață cum să își canalizeze energia într-un mod constructiv.

Mai mult, le oferă ideea de apartenență la un grup, un grup de tineri cu preocupări asemnănătoare, care își rup din timpul liber pentru a practica un sport.

Geanina, eleva Seminarului Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”, care se luptă de la egal la egal cu băieții

Geanina este singura fată din sala, dar nu contează, am găsit-o în timp ce se antrena cot la cot cu băieții. Nu are nevoie de menajare, iar partenerii ei de antrenament o privesc de la egal la egal.

Întrebată cum ajunge o fată să practice un sport de contact, Geanina ne-a răspuns simplu ”De ce nu?” E un sport de autoapărare și nu văd nici o problemă ca o fată să practice un sport de contact, sau să fie într-o sală de kickbox, ne-a mai explicat aceasta.

geanina 2

Mai mult, Geanina nu este străină de lumea sportului pe tatami, deși practică kickboxul de aproape 8 luni, tânăra mai are în spate și patru ani de judo.

”Băieții par ușor intimidați” ne-a dezvăluit Geanina când a fost întrebată cum reacționează tinerii când află că ea practică un sport de contact. „E clar că respectul este altfel” a mai spus Geanina și a ”aruncat” un zâmbet spre cameră.

Curajul de a urca într-un ring

Chiar dacă clubul există de aproape doi ani, într-un timp foarte scurt au apărut și performanțele. După jumătate de an de antrenament, o parte dintre sportivii clubului au urcat în ring pentru a-și testa abilitățile deprinse în timpul antrenamentelor.

CITEȘTE ȘI: Victorii la puncte și prin knockout, pentru luptătorii de kickbox din Alba Iulia, la ”Cupa Armura” de la Bistrița

kickbox

Timp de 2, 3 reprize, au fost în ring doar ei, tehnica învățată, strigătele antrenorului din colțul ringului și în primul rând respectul față de oponent.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de club a fost un seminar cu legenda MMA-ului din România, ”Muntele Bihorului” Sandu Lungu.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Muntele Bihorului în Cealaltă Capitală. Antrenament de kick box și MMA cu Sandu Lungu la Alba Iulia

Lungu le-a predat timp de două zile sportivilor dar și celor pasionați de sporturi de contact, tehnici din kickbox, dar și câteva elemente de luptă la sol.

kickbox

Acum, clubul revine cu un nou eveniment destinat sportivilor dar și celor interesați de sporturi de contact. Un seminar de două zile cu numărul doi modial din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi. Evenimentul va avea loc în 14 – 15 martie.

CITEȘTE ȘI: Greul din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi, vine să antreneze la Alba Iulia. Seminar de kickbox cu numărul doi mondial

Cătălin Bera – când buna educație din familie merge ”mână-n mână” cu educația prin sport

Cătălin este elev la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. La fel ca și la restul sportivilor din club, educația oferită de părinți se poate observa din comportamentul celor care calcă pragul clubului Revolution Academy.

catalin bera kickbox

„A fost <groaznic> în prima săptămână de antrenament” ne-a spus Bera despre primul contact cu kickboxul. Febra musculară este principalul adversar în primele săptămâni de antrenament, dar rezultatele vin de la sine, mai completează Cătălin.

bera kickbox

Pe lângă beneficiile fizice pe care le oferă un antrenament, kickbox-ul este perfect pentru orice tânăr. ”Te scapă și de stres, de nervi, vii în sala și te descarci” a mai spus acesta.

Educația prin sport

Poate cea mai bună concluzie care poate fi trasă despre kickbox și ceea ce reprezintă ne-a fost oferită tot de Cătălin în doar câteva cuvinte, pe baza experienței personale:

”Multă lume spune că sportul de contact încurajează violența, eu nu văd asta. În sală nu am văzut parteneri care să fie agresivi pe afară sau să încerce să intre în conflicte cu alte persoane”

kickbox

Într-o lume a tehnologiei și a tentațiilor, un grup de tineri din Alba Iulia preferă o altă cale, o cale a educației prin sport – definită prin mult antrenament, respect pentru reguli și persoanele de care sunt înconjurați.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro.

 

 

 

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. cici1800

    luni, 17.02.2020 at 23:04

    „un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate”
    practic e un fel de sah „decat” ca iti iei pumni sau picioare in cap sau le dai tu la altul. O frumusete de sport. Doamne ajuta!
    hahaha

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Copilul de 9 ani din Dej, ținut în pat de mamă și bunică și mâncat de viu de viermi, a DECEDAT la Spitalul din Cluj

Publicat

Cazul copilului de 9 ani din Dej, lăsat în pat, în agonie, timp de trei săptămâni cu răni adânci care au fost năpădite de viermi și muște, s-a sfârșit tragic. 

Valentin, băiatul neglijat de mamă și bunică, a decedat duminică, 9 august. 

Potrivit reporterilor de la dejeanul.ro, băiatul a stat internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj mai bine de două săptămâni, în stare gravă.

Încă de la început medicii îi dădeau șanse minime de supraviețuire, acesta fiind conectat la aparate, pe secția ATI, dar din cauza rănilor grave și a stării precare în care a fost găsit, doctorii nu au mai avut ce face.

Între timp mama acestuia a fost arestată preventiv și este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Ce s-a întâmplat

Copilul locuia alături de mamă, iubitul acesteia și bunica, într-un apartament din Dej, năpădit de gunoaie. Minorul a stat în pat mai bine de trei săptămâni, timp în care a făcut mai multe răni adânci, care s-au umplut între timp de viermi. Șocant este faptul că minorul nici la baie nu a mai mers și și-a făcut nevoile fiziologice în pat, a mai povestit bunica pentru reporterii de la dejeanul.ro.

Potrivit buncii acesta lua un tratament pentru tulburări de comportament (prescris de un psihiatru) și nu își suporta mama. De asemenea avea și stări violente față de cei din jurul său, stări pe care bunica spune că au început să apară după ce mama a început relația cu noul ei iubit.

După trei săptămâni când minorul a intrat în comă, mama a sunat la 112, dar deja era prea târziu.

CITEȘTE AICI MATERIALUL COMPLET:  VIDEO: Imagini tulburătoare din casa groazei din Dej. Unde era ținut de mama și bunică copilul de 9 ani, mâncat de viu de viermi

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ploaie de stele căzătoare, pe cerul României, la mijlocul lunii august. Alte fenomene astronomice din acest an

Publicat

Cel mai cunoscut curent de meteori, Perseidele, poate fi observat la mijlocul lunii august. Curenţii meteorici mai poartă denumirea populară şi de „ploaia de stele căzătoare”.

Denumirea are ca sursă de inspiraţie un punct luminos, ca o stea, ce pare că se desprinde de pe bolta cerească deplasându-se cu mare viteză, timp de câteva clipe, după care se stinge. În realitate, sunt fragmente de corpuri interplanetare de dimensiuni foarte mici, ce pătrund în atmosfera Pământului şi ard în întregime prin frecarea cu aerul. Dacă corpul respectiv este suficient de mare, lasă o dâră luminoasă şi chiar o explozie, ce poartă denumirea de bolid.

Numele curenţilor de meteori este dat de constelaţia din care aparent vin meteorii. Locul mai poartă denumirea de radiant. Perseidele au radiantul în constelaţia Perseu (Perseus).

Momentul maxim al curentului de meteori Perseide va fi în perioada 12-13 august (ZHR = 60 – 100)

Fluxul de corpuri este numit Perseide și se întinde de-a lungul orbitei cometei Swift-Tuttle. Acest nor este constituit din particule lăsate în urmă de cometă în timpul călătoriei de-a lungul orbitei. Astăzi, majoritatea prafului din nor are mai mult de 1000 de ani.

Cometa care a dat naștere acestui roi este Swift-Tuttle, al cărui nucleu are diametrul de circa 10 km. Cea mai recentă trecere a sa la periheliu a avut loc în 1992, iar următoarea va avea loc în 2126.

Primele observaţii despre vizibilitatea unui astfel de fenomen se găsesc în cronici chinezeşti, unde se spune că, în anul 36, într-o singură noapte, au fost văzuţi peste 100 de meteori. Primul observator care a determinat rata orară a curentului de meteori al Perseidelor a fost Eduard Heis care, în 1839, a numărat 160 de meteori pe oră. Calculul orbitei Perseidelor a fost realizat între 1864-1866 de Giovanni Schiparelli (1835-1910). El a constatat o strânsă legătură a fenomenului cu orbita cometei Swift-Tuttle, care trece prin apropierea Soarelui o dată la 120 de ani. Numele de Perseide a fost dat tot de Schiparelli în 1866

Alte fenomene astronomice vizibile în anul 2020

13 august – Planeta Venus la elongaţie vestică maximă (dimineaţa)

11 septembrie – Planeta Neptun la opoziţie (vizibilă toată noaptea); Pământul se află în cel mai apropiat punct faţă de Nepun, a opta planetă de la Soare va putea fi vizibilă pe cer

23 septembrie – Echinocţiul de toamnă; începutul toamnei astronomice. Din această zi, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la solstiţiul de iarnă.

13 octombrie – Planeta Marte la opoziţie (vizibilă toată noaptea); Marte va străluci de 7 ori mai puternic decât Saturn şi de 17 ori mai puternic decât steaua Antares, fiind vizibilă de pe Terra toată noaptea

21 – 22 octombrie – Maximul curentului de meteori Orionidele (ZHR = 20); Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley.

31 octombrie – Planeta Uranus la opoziţie (vizibilă toată noaptea) și Luna albastră. Uranus se află cel mai aproape de Pământ, fiind luminată de către Soare. Planeta albastru – verzui va fi mai luminoasă decât în orice altă perioadă a anului. Termenul de „Lună albastră” este folosit atunci când avem două luni pline în decursul aceleeaşi luni

17 – 18 noiembrie – Maximul curentului de meteori Leonidele (ZHR = 15); Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle; meteorii vor cădea cu viteză de 71 km/s

13 – 14 decembrie – Maximul curentului de meteori Geminidele (ZHR = 120); provin din asteroidul 3200 Phaeton

21 decembrie – Solstiţiul de iarnă, ora 12.02; începutul iernii astronomice

21 decembrie – Planetele Jupiter şi Saturn în conjuncţie (seara); Evenimentul nu a mai avut loc din anul 2000; cele două planete luminoase vor apărea la un arc de numai 7 minute una de cealaltă, pe cerul nopţii, vor părea o planetă dublă luminoasă.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

De ASTĂZI, semafoarele din zona Hotel Cetate, în Alba Iulia vor fi reabilitate și înlocuite. Traficul, dirijat de polițiști

Publicat

Instalația de semaforizare aflată la intersecția dintre B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul Horea – strada Cloșca și strada Unirii din Alba Iulia va fi reabilitată și înlocuită în perioada 10 – 14 august, au transmis reprezentanții Primăriei. 

Potrivit acestora, lucrările vor începe luni, 10 august, la ora 09:00.

Pe durata lucrărilor, traficul rutier și pietonal din această zonă va fi dirijat de echipaje de poliție, iar în lipsa agenților vor fi respectate semnele și regulile de circulație în intersecție.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului BAIA DE ARIEȘ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al orașului BAIA DE ARIEȘ a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Ioan Nemeș – PSD, Traian Pandor – PNL, Ileana Pandor – PRO România, Gheorghe Bora – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al orașului BAIA DE ARIEȘ?

Loading ... Loading ...

Citește și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate