Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Incursiune în lumea kickbox-ului din Alba Iulia. Ce înseamnă sportul de contact pentru tinerii de la Revolution Academy

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE0VXQsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Lovituri de pumn și picior, coordonare și mult antrenament – elementele unui sport de contact care educă prin complexitate.

Ce este kickboxul? Cine îl practică în Alba Iulia și de ce? – câteva întrebări pentru care reporterii de la Alba24 au mers direct la sursă: Revolution Academy, clubul de kickbox din municipiu.

Miercuri, trecut cu puțin de ora 14:00. În sala bazei sportive Faiy Play, un grup de tineri se antrenează de zor, sub atenta supraveghere a antrenorului Alin Moldovan.

Printre tehnici de lovituri dictate de Alin și executate ca un ordin de armată de sportivii clubului o vedem pe Geanina, o elevă a Seminarului Teologic care preferă să își petreacă o parte a timpului liber în sala de antrenament.

În mijlocul a 14 sportivi îl găsim pe Alin Moldovan, antrenorul clubului. Dă indicații, se plimbă printre elevii săi și le urmărește cu atenție fiecare mișcare.

alin kickbox

Ce este kickboxul ne-a explicat chiar Alin, în câteva cuvinte: o combinație de lovituri de pumn din box, procedee de picior din karate și chiar tehnici din renumitul sport thailandez – muay thai.

”Este un sport practicat de băieți dar și de fete, un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate. Ne învață automat cum să ne apărăm în situații diferite, dar în special cum să ne comportam și să ne controlăm”, ne explică Alin în timp ce merge prin sală și îi dă indicații unui tânăr despre ”low-kick” – o lovitură de picior pe pulpa partenerului de antrenament.

explicatii 2

Cel mai important lucru la Clubul Revolution Academy este dezvoltarea personală a sportivilor. Într-o lume a tehnologiei, a violenței promovate excesiv prin filme, media sau jocuri, un grup de tineri învață cum să își canalizeze energia într-un mod constructiv.

Mai mult, le oferă ideea de apartenență la un grup, un grup de tineri cu preocupări asemnănătoare, care își rup din timpul liber pentru a practica un sport.

Geanina, eleva Seminarului Teologic Ortodox ”Simion Ștefan”, care se luptă de la egal la egal cu băieții

Geanina este singura fată din sala, dar nu contează, am găsit-o în timp ce se antrena cot la cot cu băieții. Nu are nevoie de menajare, iar partenerii ei de antrenament o privesc de la egal la egal.

Întrebată cum ajunge o fată să practice un sport de contact, Geanina ne-a răspuns simplu ”De ce nu?” E un sport de autoapărare și nu văd nici o problemă ca o fată să practice un sport de contact, sau să fie într-o sală de kickbox, ne-a mai explicat aceasta.

geanina 2

Mai mult, Geanina nu este străină de lumea sportului pe tatami, deși practică kickboxul de aproape 8 luni, tânăra mai are în spate și patru ani de judo.

”Băieții par ușor intimidați” ne-a dezvăluit Geanina când a fost întrebată cum reacționează tinerii când află că ea practică un sport de contact. „E clar că respectul este altfel” a mai spus Geanina și a ”aruncat” un zâmbet spre cameră.

Curajul de a urca într-un ring

Chiar dacă clubul există de aproape doi ani, într-un timp foarte scurt au apărut și performanțele. După jumătate de an de antrenament, o parte dintre sportivii clubului au urcat în ring pentru a-și testa abilitățile deprinse în timpul antrenamentelor.

CITEȘTE ȘI: Victorii la puncte și prin knockout, pentru luptătorii de kickbox din Alba Iulia, la ”Cupa Armura” de la Bistrița

kickbox

Timp de 2, 3 reprize, au fost în ring doar ei, tehnica învățată, strigătele antrenorului din colțul ringului și în primul rând respectul față de oponent.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de club a fost un seminar cu legenda MMA-ului din România, ”Muntele Bihorului” Sandu Lungu.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Muntele Bihorului în Cealaltă Capitală. Antrenament de kick box și MMA cu Sandu Lungu la Alba Iulia

Lungu le-a predat timp de două zile sportivilor dar și celor pasionați de sporturi de contact, tehnici din kickbox, dar și câteva elemente de luptă la sol.

kickbox

Acum, clubul revine cu un nou eveniment destinat sportivilor dar și celor interesați de sporturi de contact. Un seminar de două zile cu numărul doi modial din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi. Evenimentul va avea loc în 14 – 15 martie.

CITEȘTE ȘI: Greul din Glory, aiudeanul Benjamin Adegbuyi, vine să antreneze la Alba Iulia. Seminar de kickbox cu numărul doi mondial

Cătălin Bera – când buna educație din familie merge ”mână-n mână” cu educația prin sport

Cătălin este elev la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. La fel ca și la restul sportivilor din club, educația oferită de părinți se poate observa din comportamentul celor care calcă pragul clubului Revolution Academy.

catalin bera kickbox

„A fost <groaznic> în prima săptămână de antrenament” ne-a spus Bera despre primul contact cu kickboxul. Febra musculară este principalul adversar în primele săptămâni de antrenament, dar rezultatele vin de la sine, mai completează Cătălin.

bera kickbox

Pe lângă beneficiile fizice pe care le oferă un antrenament, kickbox-ul este perfect pentru orice tânăr. ”Te scapă și de stres, de nervi, vii în sala și te descarci” a mai spus acesta.

Educația prin sport

Poate cea mai bună concluzie care poate fi trasă despre kickbox și ceea ce reprezintă ne-a fost oferită tot de Cătălin în doar câteva cuvinte, pe baza experienței personale:

”Multă lume spune că sportul de contact încurajează violența, eu nu văd asta. În sală nu am văzut parteneri care să fie agresivi pe afară sau să încerce să intre în conflicte cu alte persoane”

kickbox

Într-o lume a tehnologiei și a tentațiilor, un grup de tineri din Alba Iulia preferă o altă cale, o cale a educației prin sport – definită prin mult antrenament, respect pentru reguli și persoanele de care sunt înconjurați.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cici1800

    luni, 17.02.2020 at 23:04

    „un sport foarte complex, care nu implică violență sau agresivitate”
    practic e un fel de sah „decat” ca iti iei pumni sau picioare in cap sau le dai tu la altul. O frumusete de sport. Doamne ajuta!
    hahaha

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax