Eveniment
VIDEO INTERVIU cu Vlad Trif: Între viața de student la Alba Iulia, luptător profesionist și pompier. Cum s-a apucat de kickbox
La 23 de ani, Vlad Trif este student la universitatea din Alba Iulia, un lucru obișnuit pentru un tânăr de vârsta sa. Însă Vlad își împarte viața de student cu cea de pompier și luptător profesionist de kickbox.
Este unul dintre cei mai apreciați luptători profesioniști la categoria sa. A urcat în ringul Dynamite Fighting Show, Colosseum Tournament sau UFT.
De asemenea, a participat și la gale în străinătate, unde a plecat cu șansa a doua și a ieșit învingător.
În curând, la sfârșitul lunii octombrie, va urca în ringul unei noi promoții din Italia, unde va întâlni un adversar mai tânăr.
Reporterii alba24.ro au stat de vorbă cu Vlad pentru a afla cum își împarte timpul între viața de pompier, luptător profesionist și student la Alba Iulia.
Am stat de vorbă cu el într-o sală de sport, printre saci de box, locul unde Vlad se simte cel mai bine, ” a doua casă” a sa, după cum a spus chiar el.
A început de mic să practice kickbox-ul, din cauza faptului că avea probleme de sănătate. Mai exact, avea astm bronsic.
Chiar dacă în sporturile de contact respirația este un factor decizional în ring, dar și în afara sa, Vlad a reușit să depășească problema și să își îmbunătățească condiția fizică.
Cum poate fi combătut fenomenul bullying cu ajutorul sporturilor de contact
Vlad a vorbit și despre fenomenul bullying, întâlnit recent din ce în ce mai des, dar și în trecut, în școlile din România.
”Eram foarte timid, m-a ajutat să am încredere în mine”, a spus luptătorul despre sportul pe care îl practică.
Trif a mai discutat și despre cum un sport de contact îi poate ajuta pe copii să devină mai încrezători, mai stăpâni pe situație și în acest fel să nu devină victime ale bullyingului în școală sau în afara ei.
Care a fost pasul de la sportiv, la luptător profesionist
Este un pas greu, a explicat sportivul despre trecerea unui practicant de kickbox, de la agrement sau amatori, la categoria de profesioniști.
”Aici nu mai poate oricine. Intervine disciplina, oricine poate să facă acest sport, dar performanță nu oricine. Trebuie să fii serios, să ai performanță, să te dedici, sacrificii. Când intervine un meci, să nu mai ieși în cluburi, cel puțin eu asta fac”, a mai detaliat Vlad.
Însă este destul de greu ca luptător profesionist să ai un venit stabil. Din acest motiv, o bună parte dintre practicanți au un loc de muncă.
Cum îl ajută sportul în profesia de pompier
Îi place și viața de pompier pe lângă cea din ringul de kickbox. La fel ca și în ring, este adrenalină, doar că în loc să lupte salvează vieți.
Sportul de contact îl ajută pe Trif și în timpul misiunilor. În primul rând, a învățat să își controleze emoțiile și să fie atent pe teren, dar mai ales să aibă o condiție fizică bună pentru a fi pompier.
Pe 21 octombrie, Vlad va lupta în Italia, în gala MO Fighting Show, împotriva luptătorului italian Vincento di Nicola.
Vlad promite un meci exploziv, finalizat cu o victorie din partea sa, chiar dacă va lupta pe teren străin, iar adversarul va avea publicul de partea sa.
Un video interviu de Cristian Panu și Daniel Bloss
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News