Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Poluare accidentală pe râul Sebeş, în zona Elit. Pescarii din zonă au alertat Garda de Mediu și Apele Române

Publicat

YouTube video

Pescarii aflaţi joi seara pe malul râului Sebeş în zona societăţii „Elit” au observat că apa acestuia îşi schimbase culoarea şi au alertat autorităţile, bănuind că era vorba despre poluare. Reprezentanţi de la Asociaţia de Pescari Sportivi „Scobarul”, Apele Române şi Garda de Mediu s-au deplasat la locaţia indicată şi au prelevat probe din apă, pentru a verifica dacă a fost sau nu poluată. Nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă.

Inspectorul şef de la Garda de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai, a declarat pentru Alba24.ro că joi, în jurul orei 19.00, a fost sesizată de către Asociaţia „Scobarul” o poluare accidentală pe râul Sebeş, în zona „Elit”. La locaţia indicată s-a deplasat o echipă de comisari din care a făcut parte şi comisarul de serviciu Iacob Popa, care a prelevat probe de apă. La fel au procedat şi reprezentanţii asociaţiei de pescari sportivi şi cei de la Apele Române.

Aceştia au făcut primele verificări la faţa locului şi au constatat că un canal aparţinând firmei „Elit” a fost înfundat, în aval de staţia de epurare a societăţii, ce deversează discontinuu în apele epurate ale râului Sebeş. Primele ipoteze ale evenimentului arată că, din cauza ploilor abundente, s-a creat o presiune, în urma căruia au fost “spălaţi” pereţii canalului şi apa a devenit “lăptoasă”.

Garda de Mediu Alba a solicitat reprezentanţilor societăţii să prezinte toate documentele relevante pentru acest caz, iar săptămâna viitoare, când vor fi cunoscute şi rezultatele analizelor de laborator pentru probele de apă şi se va şti cu exactitate dacă a fost vorba despre poluare accidentală sau nu, va fi luată o decizie.

Pentru nerespectarea reglementărilor de mediu, respectiv a autorizaţiei de mediu, amenzile pot ajunge la 100.000 de lei.

Mai jos puteţi vedea filmuleţul de pe râul Sebeş trimis de Asociaţia Pescarilor Sportivi „Scobarul” din Alba Iulia, dar şi actul de constatare al probelor de apă prelevate din zona „Elit”.

YouTube video

 

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mihaela

    miercuri, 03.07.2013 at 12:37

    Si daca a fost accidentala, daca s-ar lua mai multe masuri de prevedere ar fi fost mai putin probabil un astfel de accident.

  2. Pingback: Concluziile anchetei în cazul poluării accidentale de pe râul Sebeş, zona “Elit”. Amendă de 30.000 de lei pentru firmă | Alba24

  3. monkiki

    vineri, 19.07.2013 at 14:31

    acum o sa intelegeti si voi de ce nu vreau sa imi fac permis de pescuit! Nu pentru ca ar fi scump(ca nu e asa scump, desi platesti un an si pescuiesti maxim 6 luni pe an), dar omul de rand plateste si astia pur si simplu se c**a in apa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax