Administrație
VIDEO TESTUL de SINCERITATE pe Alba24: Administratorul public al municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, provocat să vorbească „pe bune” despre Cealaltă Capitală
Alba 24 reia în această săptămână „Testul de sinceritate”, cel mai longeviv talk-show de televiziune din judeţul Alba. Lansată în 2012, emisiunea i-a avut în decursul timpului printre invitaţi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe actualul şef al SRI Eduard Hellvig, pe comisarul Traian Berbeceanu („Testul de sinceritate” a fost primul talk-show la care acesta a participat) sau pe omul de afaceri Ioan Popa.
Invitatul jurnalistului Dan Lungu în prima emisiune „Testul de Sinceritate” din acest nou sezon a fost administratorul public al municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, acesta fiind provocat să vorbească despre dezvoltarea municipiului Alba Iulia dar şi despre probleme administrative actuale. Emisiunea a fost filmată în Muzeul Principia, decor care a provocat şi creativitatea echipei de producţie coordonată de Cătălin Cădan fiind necesare mijloace tehnice şi lumini speciale.
Timp de aproximativ o oră, Nicolaie Moldovan a dezvăluit planurile administraţiei locale pentru dezvoltarea urbană sustenabilă a municipiului Alba Iulia, despre dezvoltarea turismului sau atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă.
Administratorul public a dezvăluit în premieră şi propunerile pe care municipalitatea le-a înaintat Guvernului pentru Centenar şi suma solicitată pentru pregătirea sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Nicolaie Moldovan a fost provocat să comenteze şi teme care au stârnit reacţii contradictorii la nivel local precum transmiterea live a şedinţelor Consiliului Local şi oportunitatea acestei măsuri, măsură care este cerută de o parte dintre aleşii din forul local.
Vă invităm să descoperiţi aceste subiecte dar şi multe altele în „Testul de sinceritate” moderat de jurnalistul Dan Lungu:
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Toma Hategan
marți, 11.10.2016 at 16:35
D-le Dan Lungu,
Intrebarile pe care le asteptam eu nu le-ati pus. Poate le puneti cu alta ocazie, pentru ca sunt de interes pentru multi din locuitorii acestui oras si nu numai. Intrebarile mele sunt:
1. cand se reabiliteaza centrul orasului,macar de la BCR pana la Prefectura si de la fostul club al tineretului pana la ADR Centru? Zona nu difera foarte mult de centrul Teiusului.
2. Cand se termina reabilitarea cetatii? Acum nu cred ca este reabilitata mai mult de 80 %. In cei 20%, partea nereabilitata( poate chiar mai mult) , includ : perimetrul cetatii care are zidurile daramate si pline de balarii, reabilitarea zidurilor si a spatiilor din cetate.
3. De ce nu este somat costructorul sa remedieze toate defectiunile aparute dupa receptia lucrarii