Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO: Trei ani, termenul CJ Alba pentru găsirea celor care au lăsat județul fără 1,6 milioane de lei

YouTube video

Publicat

Trei ani va avea la diposziție Consiliul Județean Alba să găsească vinovați și să recupereze cei 1,6 milioane de lei pe care instanța i-a obligat să-i plătească firmei Transgilyen. Proiectul de hotărâre pentru punerea în aplicare a sentinței a fost aprobat în ședința de joi, 11 ianuarie, 22 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” (consilierii PSD) și două abțineri. Instituția este obligată ca până vineri să ducă la îndeplinire hotărârea aprobată și, din bugetul propriu, să plătească despăgubirile. 

CITEȘTE ȘI: Consiliul Judeţean Alba a pierdut definitiv procesul cu Transgilyen SRL. Are de plătit 1,6 milioane de lei

Avocatul Marcel Simion le-a explicat colegilor consilieri că orice decizie definitivă se execută de bunăvoie pentru a evita alte cheltuieli ce ar surveni în cazul unui refuz sau al unei executări silite. Acesta a mai explicat că CJ are la dispoziție trei ani să se îndrepte împotriva unor vinovați care ar urma să să fie găsiți în urma unei anchete interne în cadrul instituției.

CITEŞTE ŞI: Șeful CJ Alba și 30 de consilieri ar putea fi obligați să plătească din PROPRIUL BUZUNAR aproape 3 MILIOANE de euro. Artificiul juridic ce mută vina pe doi foști consilieri

Consilierul PMP Traian Ursaleș a solicitat un amendament la proiectul de hotărâre prin care să fie specificificat faptul că CJ va încerca să recupereze banii de la cei care vor fi găsiți vinovați, însă consilierii PNL nu au votat amendamentul.

Proiectul a trecut, și astfel banii vor fi dați din bugetul CJ.

„Bani sunt, vom plăti, după care va trebui să parcurgem etapele pentru recuperarea lor de la cei care au greșit. Nu știu care sunt aceia, nu mă pot exprima, o să decidă colegii din Consiliul Județean, funcționarii care se ocupă de domeniul acesta. Așa spune legea, se plătește din bugetul instituției după care se fac demersurile celelalte. Va fi o anchetă internă care va stabili cine a greșit” a declarat, după ședință, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Reamintim că tot procesul păgubos din instanțe a pornit după ce Consiliul Județean Alba a votat, în 2008, în unanimitate, cedarea câtorva rute din județ către două firme la care erau acționari doi consilieri județeni, Eugen Popa (PSD) și Ioan Iviniș (PDL). Firmele care au pierdut licitația, Man Tour SRL, Arion Trans SRL și Transgilyen SRL, au contestat decizia și de acolo au început procesele.

Procesul cu Arion Trans SRL se află în continuare la Tribunalul Cluj, iar cauza cu Man Tours SRL a ajuns la Curtea de Apel, după ce Consiliul Judeţean a avut câştig de cauză la instanţa de fond. Procesele au ajuns să se judece la Cluj-Napoca după ce cauza iniţială a fost strămutată, în 2009, la solicitarea reclamanţilor, de la Tribunalul Alba. Ulterior, reprezentanţii firmelor au transferat sediile sociale în Cluj şi, astfel, au putut să deschidă procesele civile în acest judeţ.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dorel

    vineri, 12.01.2018 at 09:38

    Nu am nici o indoiala ca cei trei ani vor deveni trei sute.Doamne , chiar atat de prosti ne credeti.

  2. Altplatitor

    vineri, 12.01.2018 at 16:19

    Domnule președinte Dumitrel, chiar dacă pentru dumneavoastră suma nu reprezintă nimic, alți oameni nu câștiga suma asta pe care ați pierdut-o în 50 de generații. Asa ca, corect ar fi, pana la soluționarea problemei și găsirea vinovaților sa demisionati. Totuși ati pierdut o mulțime de bani și dacă nu ați găsit vinovații, vinovat sunteți dumneavoastră.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate