Connect with us
Publicitate

Actualitate

VIDEO: DSP Alba despre invazia de șoareci din saloanele spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud. ”Deratizarea NU s-a făcut în cel mai eficient mod”

Publicat

conf presa dsp sinea sept 2016Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Alexandru Sinea, a oferit precizări, vineri, în conferinţă de presă, despre situaţia de la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud .Spune că deratizarea nu s-a făcut în cel mai eficient mod, astfel încât, dacă se respectă măsurile dispuse de inspectorii sanitari, „putem doar spera că lucrurile se vor remedia”.

Reamintim că joi alte imagini cu şoareci şi insecte în saloane au fost făcute publice pe reţeaua de socializare, la două zile după controlul DSP Alba şi măsurile impuse.

Vezi şi VIDEO: Pacienții din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, mutați din saloane până la finalizarea deratizării și dezinsecției

“Inspectorii au constatat nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, respectiv deratizarea nu s-a făcut în cel mai eficient mod.

S-a constatat că spitalul are un angajat special pentru dezinsecţie, au stocuri de materiale, au plan de deratizare care a fost respectat, iar angajatul are si cursuri de specializare.

Cu toate acestea, a fost dispusă mutarea bolnavilor pe altă secţie şi deratizarea la mod general a spitalului.

Altă măsură cerută este montarea de plase metalice la geamuri şi uşi la întreg spitalul”, a declarat Sinea.

YouTube video

În opinia sa, situaţia ar trebui să fie rezolvată după terminarea acţiunii de deratizare.

“Putem doar să sperăm că lucrurile se vor remedia şi ceea ce au dispus inspectorii se va respecta”, a declarat directorul DSP.

Acesta a explicat că situaţia implică 80 de oameni, persoane contagioase, dat fiind faptul că este vorba despre un spital specializat de TBC. “Sunt cele mai grave cazuri”, iar măsurile trebuie aplicate cu atenţie, a mai spus reprezentantul DSP.

Alte precizări de la DSP Alba:

“În 2015, DSP Alba a efectuat cinci controale tematice la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, soldate cu două avertismente. La vremea aceea, blocul alimentar necesita lucrări de igienizare, iar, în cadrul laboratorului, circuitele nu erau corespunzătoare.

În prima jumătate a anului 2016, exceptând ancheta privind existența insectelor și șoarecilor, s-au efectuat patru controale tematice, soldate cu un avertisment și o amendă. Avertismentul a fost aplicat, între altele, pentru lipsă oficii alimentare, iar în unele compartimente finisajele erau degradate, în vreme ce amenda, în valoare de 500 de lei, a fost aplicată în urma unui control încrucișat, unei persoane fizice, pentru nerespectarea precauțiunilor universale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate