Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 11EVEN, la Alba Iulia. 11 oameni cunoscuţi au povestit despre experienţele şi eşecurile din viaţă


Publicat

Alba Iulia a fost cuprinsă în seria celor 10 oraşe din ţară şi unul din străinătate, în care s-a desfăşurat evenimentul 11 EVEN, prin intermediul căruia oameni cunoscuţi, din diverse domenii au împărtăşit experienţe, întâmplări, eşecuri din propria cariera şi viaţă, principii care au contribuit decisiv la evoluţia şi starea lor actuală.

11EVEN la Alba Iulia a avut drept locaţie Universitatea „1 Decembrie 1918” şi a fost organizat de CityPlus şi Qual Media, cu sprijinul Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Evenimentul a început de la ora 17.00.

În 11 noiembrie, la Alba Iulia, Cluj, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Oradea, Iaşi, Suceava şi Târgu-Mureş, dar şi în capitala Belgiei şi a Uniunii Europene, Bruxelles, la începutul lunii decembrie, câte 11 persoane reprezentative ale societăţii româneşti, la nivel naţional sau local au fost invitate să povestească despre viaţă şi să motiveze deciziile pe care le-au luat în momente ale existenţei lor.

Printre cei care se regăsesc pe lista vorbitorilor s-au aflat Dana Deac (jurnalist şi om de televiziune), soprana Felicia Filip, Roberta Anastase (preşedintele Camerei Deputaţilor), Anemona Munteanu (consultant UNICEF), Dan Lungu (scriitor), Radu Moraru (jurnalist, om de televiziune), Maria Grapini (preşedinte al Asociaţiei Antreprenorilor din România), Fane Tulpanu (primul român pe Everest), Toma Coconea (The X Alps Man), Liliana Stanciu (journalist), John Ketchum (co-fondator “Filminute), Simona Baciu (Fondator al Şcolii Internaţionale Cluj).

La 11EVEN în Alba Iulia, au fost înscrişi pe lista vorbitorilor: Dragoş Zaharia (consultant pe proiecte Banca Mondială şi UE în România), Gabriela Mureşan (coordonatoarea Biroului de Asistenţa Socială şi Consilierea Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii, de la Centrul Eparhial din Alba Iulia), Ionela Danciu (mamă a unor triplete), Cosmin Suciu (membru al Ordinului Cavalerilor Templieri), Dan Olteanu (fondatorul reţelei „Ambient”), Dorin Sava (director executiv al Fundaţiei Comunitare Alba), alpinistul Vlad Căpuşan (care a reușit escaladarea unor vârfuri din Munții Himalaya, în vara acestui an), Claudiu Ștefani (inițiatorul unei conferințe internaționale pentru servicii de asistență socială), medicul oncolog Răzvan Curcă (deținătorul premiului pentru cel mai tânăr medic de această specialitate din Europa, în 2005), eleva Simona Chișu (care are cel mai mare grad dintre colegii de la Colegiul Militar Liceal din Alba Iulia) şi Andrei Nicolae Popa (elev în clasa a X-a la Colegiul Economic „ Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, preşedintele Consiliului Elevilor din Alba Iulia, membru YouthBank).

Ionela Danciu: “Planurile mele de viitor includ diverse proiecte care nu mă privesc neapărat în mod direct De când am tripletele am început să simt şi problemele celorlalţi. Modificarea legii multipleţilor cu indemnizaţie individuală a fost rampa de lansare. Am proiectul în derulare pentru a include şi al doilea copil născut individual în perioada de doi ani, în legislaţie. Acei copilaşi nu primesc încă drepturi individual – constituţionale. Îndrăznesc să strig în viitorul apropiat despre problema copiiilor cu diagnostic al unor boli ireversibile, care au mari probleme cu sumele mici alocate, conform nenorocirii lor. Aşteptăm să ne iasă de la Senat unde este proiectul de lege Ziua Naţională a Multipleţilor – 4 Decembrie”.

Vlad Căpuşan (21 de ani) – „A-ţi depăşi limitele înseamnă a reuşi”. Vlad este student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar în timpul liber practică alpinismul, care i-a oferit momente culminante atât pe plan profesional, cât şi personal. Unul dintre acestea a fost „în noaptea dinaintea tentativei mele solitare pe vârful Kusum Kanguru (n.r. – Munţii Himalaya, Nepal). Ştiam că voi intra în necunoscut, a fost o bătălie dură cu mine, în care mi-am împins limitele la un alt nivel, păşind pe un vis”, relatează Vlad, pe pagina de descriere de pe site-ul dedicat evenimentului. Vlad Căpuşan a participat la o expediţie de urcare pe mai multe vârfuri din Himalaya, alături de alţi doi alpinişti clujeni – Biro Joco (28 de ani) şi Lea Urs (20 de ani), în ultimele două luni. Au fost primii români care au atins vârfurile Naya Kanga (5.887 de metri), Lobuche Est (6.370 de metri) şi Kusum Kanguru (6.370 de metri) şi au un palmares impresionant de escaladări de lanţuri muntoase, în anii anteriori.

Claudiu Ştefani, coordonator al Cercului de Asistenţă Socială (Catedra de Sociologie, Asistenţă Socială şi Sport, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este iniţiatorul Conferinţei „Alcoholism, Historical ans Social Issues”, aflată anul acesta la a treia ediţie, prin care se încearcă stimularea cercetării şi a ofertei de servicii pentru alcoolici, în judeţul Alba.

Răzvan Curcă, unul dintre cei mai apreciaţi medici oncologi din ţară, activează la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. În 2005, acesta a primit premiul pentru cel mai bun tânăr medic oncolog din Europa, acordat de Societatea Europeană de Oncologie Medicală. Zi de zi, bolnavi din întreaga țară îl caută pe tânărul medic, care, în ciuda tuturor greutăților, a ales să rămână, acasă împlinindu-și vocația, chiar dacă ar fi putut oricând să lucreze pentru un salariu mai mare și în condiții mai bune, în afara țării.

Simona Chişu (clasa a XII-a D): are cel mare grad din Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”. Este elevă plutonier adjutant, elev înlocuitor al comandantului. Acest grad se obţine în urma rezultatelor foarte bune atât la învăţătură cât şi purtare.

Mai multe detalii despre vorbitorii din Alba Iulia pot fi consultate aici.

“Ascultă atent 11 vorbitori în oraşul tău şi învaţă din experienţa lor. Ascultă cu mintea ce greşeli a făcut un antreprenor şi evită-le în cariera ta. Ascultă cu inima povestea luptei unui tânar care, într-o secundă a crezut că a pierdut totul, iar în secunda următoare a decis să lupte şi să învingă. Ascultă teama care a încolţit în mintea unor oameni despre care niciodată nu credeai că pot să tremure şi prinde curaj că temerile tale pot să fie înfrânte. Ascultă râzând şi ascultă plângând în aceeaşi seară. Ascultă oameni ca tine şi învaţă din experienţele lor”, a fost mesajul transmis de iniţiatorii evenimentului.

Programul de desfăşurare al evenimentului în Alba Iulia:

Orele 16.00 – 17.00: Înregistrarea participanţilor
Ora 17.00: Start evenimente (live video în toate evenimentele)
Orele 17.15 – 18.10: Sesiunea 1 – 4 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 18.10 – 18.30: Sesiunea 1 de întrebări şi răspunsuri
Orele 18.30 – 18.50: Coffee break 1
Orele 18.50 – 19.30: Sesiunea 2 – 3 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 19.30 – 19.50: Sesiunea 2 de întrebări şi răspunsuri
Orele 19.50 – 20.10: Coffee break 2
Orele 20.10 – 20.30: Business case study – (live video în toate locaţiile)
Orele 20.30 – 21.20: Sesiunea 3 – 4 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 21.20 – 21.40: Sesiunea 3 de întrebări şi răspunsuri
Orele 21.40 – 22.00: Finish evenimente (live video)
Orele 22.00 – 23.00: VIP after party.

Ema CRACIA

Andra TOTH
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: 11EVEN, la Alba Iulia. | SM SPEROMAX ALBA

  2. Pingback: 11even – mai bogat cu 11 experiente | emanueldragusin.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Transport gratuit la școală pentru elevii din învățământul primar, de anul viitor. Proiect adoptat la Camera Deputaților

Publicat

elevi

Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la/până la unitatea de învăţământ, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Proiectul care completează Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011 a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, în calitate de prim for sesizat, cu 277 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 17 abţineri. Trei deputaţi nu au votat.

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, prevede un amendament la proiect care aparţine deputaţilor Natalia-Elena Intotero (PSD) şi Szabo Odon (UDMR).

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii Senatului.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu de vegetație la Șeușa, comuna Ciugud. Câțiva oameni din sat au ieșit să stingă focul

Publicat

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit miercuri seară, în jurul orei 22:30, la Șeușa, comuna Ciugud. 

Iarba uscată și tufele de pe un deal din apropierea satului, au luat foc pe o zonă extinsă. 

Câțiva oameni din localitate au ieșit afară, încercând să stingă incendiul. Flăcările sunt departe de zona locuită a satului, nefiind pericol ca focul să ajungă la case.

Foto: Cititor Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

România, în top 10 mondial la creșterea și penetrarea plăților cu telefonul mobil. ”Este ușor, nu mai avem nevoie de parole”

Publicat

Românii au devenit tot mai interesați să plătească la magazine cu telefonul mobil, cu ceasul sau brățările. Astfel, România a ajuns în top 10 mondial la creșterea și penetrarea plăților cu telefonul mobil.

Anunțul a fost făcut de Cătălin Crețu managerul general al Visa Europe pentru Romania, Croatia, Slovenia și Malta, la DCNews unde a vorbit despre alternativele plăților cu cardul: plățile cu telefonul, ceasul sau brățările.

„Am vorbit până acum despre plata cu cardul, dar foarte interesant e saltul făcut de plățile cu telefonul mobil, cu ceasuri, cu brățări. Anul trecut, în România, creșterea plăților cu mobilul era de 10% de la lună la lună.

Deja, și aici, România e în top 10 mondial pentru creșterea și penetrarea plăților cu telefonul mobil.

Am intrat în utilizarea amprentei sau a recunoașterii cu ajutorul irisului, deci odată ce începem să utilizăm telefonul mobil e mult mai ușor, nu mai avem nevoie de parole.

E mult mai ușor, nu mai trebuie să luăm portofelul.

Luăm doar telefonul mobil sau, când ieșim la alergat, putem plăti cu anumite ceasuri unde dorim. Rețeaua de comercianți, de terminale, este eminamente contactless, peste 90 – 95%.

Anul acesta credem că vom termina cu aproape de 100% din terminalele POS care vor accepta plățile contactless.

Practic, fenomenul este de noua normalitate”, a declarat Cătălin Crețu

Schimbări majore în comerțul online

Segmentul online a beneficiat masiv, mai ales magazinele de amenajare a locuinței, magazinele alimentare și bineînțeles magazinele pentru haine și accesorii.

Știm foarte bine că schimbarea a venit nu doar din partea deținătorilor de carduri, dar a venit și din partea comercianților. Mulți dintre ei, pentru a supraviețui, au deschis și comerțul online, și vânzările online.

Alții, efectiv au fost puși pe hartă. Gândiți-vă că înaintea acestei perioade, care era prezența sau vizibilitatea firmelor de livrare la domiciliu? Foarte redusă. În această perioadă efectiv au crescut exponențial.

Sau dacă ne gândim la aceste firme noi care activează în zona de mobilitate urbană. Este un concept nou și poate puțin metaforic pentru toate firmele acelea care au distribuit scuterele electrice în țară, prin orașele mari.

Înainte foarte puțină lume le folosea. Iată că odată cu restricțiile acestea, din ce în ce mai mulți oameni au apelat, și-au înregistrat cardurile, și au început să facă aceste tranzacții fără să simtă efectiv. „, a declarat Cătălin Crețu

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai puțin de jumătate dintre bolnavi au anticorpi, la șase luni de la trecerea prin COVID. Studiu

Publicat

Mai puțin de jumătate dintre cei care au trecut prin infecția SARS-CoV-2 mai prezintă anticorpi la 180 de zile de la vindecare, arată un studiu. 44% dintre persoanele care au trecut prin infecție au continuat să prezinte simptome post-vindecare.

Studiul făcut de Regina Maria, demarat în august 2020, în București și Cluj, s-a bazat pe folosirea testului de anticorpi IgG anti-Nucleocapsidă – anticorpii specifici bolii.

În timp ce faza I a studiului a evaluat răspunsul imun la 43-56 de zile de la primirea rezultatului pozitiv la testarea RT-PCR, faza a II-a examinează gradul de protecție după o perioadă de timp mai mare, de 180 de zile de la depășirea fazei acute a bolii.

În faza II a studiului au fost testați doar pacienții care aveau un răspuns imun detectabil la prima testare, pentru a observa evoluția în timp a anticorpilor post COVID.

Studiul arată că, la jumătate de an, foștii pacienți sunt și mai puțin protejați: doar 47% au mai prezentat anticorpi detectabili.

Anterior, faza I evidențiase anticorpi la 79% dintre persoane, la mai puțin de 3 luni de la testarea RT-PCR pozitivă. Nu s-au înregistrat diferențe semnificative între femei și bărbați.

Studiul a remarcat că 17% dintre cei vindecați, care au realizat un test RT-PCR după faza acută a bolii, au prezentat rezultate pozitive. Un singur pacient a înregistrat un test RT-PCR pozitiv în contextul apariției de noi simptome sugestive COVID-19. Cazuistica internațională cuprinde puține descrieri care să indice faptul că, în astfel de cazuri, este vorba despre o reinfectare, limitarea certificării acestora fiind impusă de necesitatea secvențierii suplimentare și a integrării într-un context epidemiologic bine documentat.

„Deși azi știm mult mai multe despre acest virus și afectarea pe care o poate produce, studiile sunt în continuă desfășurare și metodele de protejare eficientă sunt permanent testate. Impactul imediat al acestor concluzii se răsfrânge asupra protecției suplimentare pe care trebuie să o oferim cadrelor medicale implicate în tratarea pacienților COVID-19 și expuse riscului infectării recurente, dar și a societății per ansamblu”, declară dr. Teodora Ionescu, medic specialist epidemiolog.

Simptome persistente după vindecare

44% dintre persoanele din studiu au prezentat simptome post vindecare, dintre care cele mai frecvente au fost: tuse, oboseală, lipsa gustului, lipsa mirosului, dificultăți respiratorii, căderea părului, dureri musculare sau insomnii. Un studiu The Lancet Psychiatry lansat recent anunța sechele neurologice și psihiatrice cu o incidență de 34% a pacienților care au avut COVID-19, în primele 6 luni de la vindecare. Alte studii internaționale confirmă persistența simptomelor post vindecare, în diferite grade de afectare și necesități de reinternare.

59% dintre pacienții cu rezultat de anticorpi detectabili la 180 de zile de la vindecare nu au prezentat simptomatologie persistentă după ieșirea din izolare. Așadar, persistența simptomelor post-COVID nu pare să se coreleze cu persistența anticorpilor IgG detectabili.

Numeroase alte studii internaționale au arătat că, după vindecare, pacienții nu mai sunt contagioși, în ciuda unei eventuale persistențe a unor teste RT-PCR pozitive. Excepțiile se înscriu în categoria unor situații specifice, de pacienți imunodependenți sau cu forme severe de boală.

Vaccinare sau imunitate dobândită natural?

Diferitele mutații are virusului implică reluarea epuizantă a cercetărilor de fiecare dată, pacienții vindecați se pot reinfecta, iar populația continuă să fie la risc, guvernele impunând gradual noi măsuri de protecție.

Cel mai mare studiu desfășurat până acum referitor la riscul de reinfectare, derulat în Danemarca, a arătat că, deși infecția inițială era asociată cu un grad general de protecție la reinfectare de 80%, pe segmentul de vârstă de peste 65 de ani, această protecție a fost revizuită dramatic la 47%.

Studiul imunității post-vaccinare demarat de Regina Maria, încă în derulare, evidențiază rezultate promițătoare: 80% dintre persoanele care au trecut prin infecție și ulterior s-au vaccinat au prezentat valori ridicate ale anticorpilor protectori. De asemenea, persoanele cu vârsta peste 50 de ani care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 au prezentat un titru mediu al anticorpilor dobândiți post-vaccinare semnificativ mai mare decât cel al persoanelor care nu au trecut prin boală.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate