Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: 11EVEN, la Alba Iulia. 11 oameni cunoscuţi au povestit despre experienţele şi eşecurile din viaţă

Publicat

Alba Iulia a fost cuprinsă în seria celor 10 oraşe din ţară şi unul din străinătate, în care s-a desfăşurat evenimentul 11 EVEN, prin intermediul căruia oameni cunoscuţi, din diverse domenii au împărtăşit experienţe, întâmplări, eşecuri din propria cariera şi viaţă, principii care au contribuit decisiv la evoluţia şi starea lor actuală.

11EVEN la Alba Iulia a avut drept locaţie Universitatea „1 Decembrie 1918” şi a fost organizat de CityPlus şi Qual Media, cu sprijinul Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Evenimentul a început de la ora 17.00.

În 11 noiembrie, la Alba Iulia, Cluj, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Oradea, Iaşi, Suceava şi Târgu-Mureş, dar şi în capitala Belgiei şi a Uniunii Europene, Bruxelles, la începutul lunii decembrie, câte 11 persoane reprezentative ale societăţii româneşti, la nivel naţional sau local au fost invitate să povestească despre viaţă şi să motiveze deciziile pe care le-au luat în momente ale existenţei lor.

Printre cei care se regăsesc pe lista vorbitorilor s-au aflat Dana Deac (jurnalist şi om de televiziune), soprana Felicia Filip, Roberta Anastase (preşedintele Camerei Deputaţilor), Anemona Munteanu (consultant UNICEF), Dan Lungu (scriitor), Radu Moraru (jurnalist, om de televiziune), Maria Grapini (preşedinte al Asociaţiei Antreprenorilor din România), Fane Tulpanu (primul român pe Everest), Toma Coconea (The X Alps Man), Liliana Stanciu (journalist), John Ketchum (co-fondator “Filminute), Simona Baciu (Fondator al Şcolii Internaţionale Cluj).

La 11EVEN în Alba Iulia, au fost înscrişi pe lista vorbitorilor: Dragoş Zaharia (consultant pe proiecte Banca Mondială şi UE în România), Gabriela Mureşan (coordonatoarea Biroului de Asistenţa Socială şi Consilierea Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii, de la Centrul Eparhial din Alba Iulia), Ionela Danciu (mamă a unor triplete), Cosmin Suciu (membru al Ordinului Cavalerilor Templieri), Dan Olteanu (fondatorul reţelei „Ambient”), Dorin Sava (director executiv al Fundaţiei Comunitare Alba), alpinistul Vlad Căpuşan (care a reușit escaladarea unor vârfuri din Munții Himalaya, în vara acestui an), Claudiu Ștefani (inițiatorul unei conferințe internaționale pentru servicii de asistență socială), medicul oncolog Răzvan Curcă (deținătorul premiului pentru cel mai tânăr medic de această specialitate din Europa, în 2005), eleva Simona Chișu (care are cel mai mare grad dintre colegii de la Colegiul Militar Liceal din Alba Iulia) şi Andrei Nicolae Popa (elev în clasa a X-a la Colegiul Economic „ Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, preşedintele Consiliului Elevilor din Alba Iulia, membru YouthBank).

Ionela Danciu: “Planurile mele de viitor includ diverse proiecte care nu mă privesc neapărat în mod direct De când am tripletele am început să simt şi problemele celorlalţi. Modificarea legii multipleţilor cu indemnizaţie individuală a fost rampa de lansare. Am proiectul în derulare pentru a include şi al doilea copil născut individual în perioada de doi ani, în legislaţie. Acei copilaşi nu primesc încă drepturi individual – constituţionale. Îndrăznesc să strig în viitorul apropiat despre problema copiiilor cu diagnostic al unor boli ireversibile, care au mari probleme cu sumele mici alocate, conform nenorocirii lor. Aşteptăm să ne iasă de la Senat unde este proiectul de lege Ziua Naţională a Multipleţilor – 4 Decembrie”.

Vlad Căpuşan (21 de ani) – „A-ţi depăşi limitele înseamnă a reuşi”. Vlad este student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar în timpul liber practică alpinismul, care i-a oferit momente culminante atât pe plan profesional, cât şi personal. Unul dintre acestea a fost „în noaptea dinaintea tentativei mele solitare pe vârful Kusum Kanguru (n.r. – Munţii Himalaya, Nepal). Ştiam că voi intra în necunoscut, a fost o bătălie dură cu mine, în care mi-am împins limitele la un alt nivel, păşind pe un vis”, relatează Vlad, pe pagina de descriere de pe site-ul dedicat evenimentului. Vlad Căpuşan a participat la o expediţie de urcare pe mai multe vârfuri din Himalaya, alături de alţi doi alpinişti clujeni – Biro Joco (28 de ani) şi Lea Urs (20 de ani), în ultimele două luni. Au fost primii români care au atins vârfurile Naya Kanga (5.887 de metri), Lobuche Est (6.370 de metri) şi Kusum Kanguru (6.370 de metri) şi au un palmares impresionant de escaladări de lanţuri muntoase, în anii anteriori.

Claudiu Ştefani, coordonator al Cercului de Asistenţă Socială (Catedra de Sociologie, Asistenţă Socială şi Sport, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este iniţiatorul Conferinţei „Alcoholism, Historical ans Social Issues”, aflată anul acesta la a treia ediţie, prin care se încearcă stimularea cercetării şi a ofertei de servicii pentru alcoolici, în judeţul Alba.

Răzvan Curcă, unul dintre cei mai apreciaţi medici oncologi din ţară, activează la Spitalul Judeţean din Alba Iulia. În 2005, acesta a primit premiul pentru cel mai bun tânăr medic oncolog din Europa, acordat de Societatea Europeană de Oncologie Medicală. Zi de zi, bolnavi din întreaga țară îl caută pe tânărul medic, care, în ciuda tuturor greutăților, a ales să rămână, acasă împlinindu-și vocația, chiar dacă ar fi putut oricând să lucreze pentru un salariu mai mare și în condiții mai bune, în afara țării.

Simona Chişu (clasa a XII-a D): are cel mare grad din Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”. Este elevă plutonier adjutant, elev înlocuitor al comandantului. Acest grad se obţine în urma rezultatelor foarte bune atât la învăţătură cât şi purtare.

Mai multe detalii despre vorbitorii din Alba Iulia pot fi consultate aici.

“Ascultă atent 11 vorbitori în oraşul tău şi învaţă din experienţa lor. Ascultă cu mintea ce greşeli a făcut un antreprenor şi evită-le în cariera ta. Ascultă cu inima povestea luptei unui tânar care, într-o secundă a crezut că a pierdut totul, iar în secunda următoare a decis să lupte şi să învingă. Ascultă teama care a încolţit în mintea unor oameni despre care niciodată nu credeai că pot să tremure şi prinde curaj că temerile tale pot să fie înfrânte. Ascultă râzând şi ascultă plângând în aceeaşi seară. Ascultă oameni ca tine şi învaţă din experienţele lor”, a fost mesajul transmis de iniţiatorii evenimentului.

Programul de desfăşurare al evenimentului în Alba Iulia:

Orele 16.00 – 17.00: Înregistrarea participanţilor
Ora 17.00: Start evenimente (live video în toate evenimentele)
Orele 17.15 – 18.10: Sesiunea 1 – 4 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 18.10 – 18.30: Sesiunea 1 de întrebări şi răspunsuri
Orele 18.30 – 18.50: Coffee break 1
Orele 18.50 – 19.30: Sesiunea 2 – 3 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 19.30 – 19.50: Sesiunea 2 de întrebări şi răspunsuri
Orele 19.50 – 20.10: Coffee break 2
Orele 20.10 – 20.30: Business case study – (live video în toate locaţiile)
Orele 20.30 – 21.20: Sesiunea 3 – 4 vorbitori x 11 minute fiecare
Orele 21.20 – 21.40: Sesiunea 3 de întrebări şi răspunsuri
Orele 21.40 – 22.00: Finish evenimente (live video)
Orele 22.00 – 23.00: VIP after party.

Ema CRACIA

Andra TOTH


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: 11EVEN, la Alba Iulia. | SM SPEROMAX ALBA

  2. Pingback: 11even – mai bogat cu 11 experiente | emanueldragusin.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate