Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba, Bihor și Cluj vor fi legate prin piste de biciclete lungi de sute de kilometri. Asociere administrativă pentru Velo Apuseni

Publicat

Consiliul Județean Cluj a votat vineri un proiect de asociere cu Alba și Bihor, prin care ar urma ca cele trei județe să fie legate prin piste de biciclete. Proiecte similare vor aproba și consilierii din celelalte județe. 

Este vorba despre proiectul VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba din Investiția I.4 Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national, finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură.

O distanță cuprinsă între 82 și 100 de kilometri se va regăsi pe teritoriul județului Alba (fiind implicate, pe lângă Consiliul Județean Alba și administrațiile locale din Gârda și Arieșeni).

Cei 82 de kilometri reprezintă ruta prezentă. 60 de kilometri reprezintă ruta principală și peste 22 de kilometri formează mai multe rute secundare.

Este însă posibil ca aceste rute secundare să fie suplimentate, spun reprezentanții CJ Alba.

Consiliul Județean Cluj a identificat necesitatea construirii a două trasee cicloturistice, suprapuse cu cele două trasee stabilite prin Ghidul Solicitantului, cu o lungime totală de 210 km, astfel:

  • Traseu de 95 de km suprapus cu traseul Velo Râuri
  • Traseu de 115 km suprapus cu traseul Velo Carpatica

Liderul de parteneriat este Consiliul Județean Bihor, iar finanțarea va fi asigurată 100% din PNRR.

Care sunt pașii următori

Proiectul nu a fost încă definitivat cu privire la traseul care va fi urmat și nici la lungimea lui exactă. Vor trebui identificate terenurile și proprietarii lor.

Potrivit documentației, în termen de maxim 90 zile de la data semnării contractului de finanțare (estimat a fi semnat, în data de 28.12.2022), beneficiarii au obligația prezentării următoarelor documente:

a. Extrasele de carte funciară aferente terenurilor traversate de traseul cicloturistic propus din care să rezulte intabularea sau înscrierea provizorie a dreptului real.

b. Protocol privind utilizarea terenurilor din domeniul public – dacă e cazul;

Achiziția serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate se va realiza după identificarea proprietarilor terenurilor care sunt traversate de traseul cicloturistic.

Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate este de 6 luni de la semnarea contractului de prestări servicii, după care cei trei parteneri trebuie să prezinte documentația tehnico-economică – SF/DALI, decizia de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și acordul de parteneriat actualizat, cu defalcarea valorii investiției pe fiecare beneficiar/partener în parte, respectiv pe categorii de cheltuieli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax