Actualitate
Când începe vacanța de iarnă 2018-2019? Elevii vor sta acasă 3 săptămâni
Această perioadă este una dintre cele mai așteptate de către elevi. Prima vacanță pentru elevi din toată țara va fi cea de iarnă, care va începe în 22 decembrie, durând trei săptămâni, până în 13 ianuarie 2019.
Copiii au nu mai puțin de 34 de zile libere în anul școlar aflat acum în plină desfășurare. Calculul este făcut fără a fi luate în discuție zilele de sâmbătă și duminică, scrie portalinvatamant.ro, ci doar vacanțele și sărbătorile legale.
Prima vacanță pentru elevi va fi cea de iarnă și începe în 22 decembrie, durând până în 13 ianuarie.
Elevii se întorc la școală în 14 ianuarie urmând să ia o nouă vacanță în 2 februarie 2019. Va fi o vacanță intersemestrială până în 10 februarie 2019.
Semestul al doilea începe în 11 februarie.
În 20 aprilie începe vacanța de primăvară. Va dura până în 5 mai 2019. Din 6 mai până în 14 iunie urmează iar cursuri, iar din 15 iunie elevii intră în vacanța de vară.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.
Programul „Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.
Desfășurarea programului „Şcoala Altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Lucrările scrise semestriale vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.
Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.
Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență (intemperii, epidemii, calamități) nu se poate realiza în perioada vacanțelor școlare.
Calendarul evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare şi atestare a calificării profesionale şi a competenţelor, precum şi calendarul admiterii la liceu se vor aproba prin ordin al ministrului Educaţiei.
sursa: realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News