Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce ar putea să se schimbe la „Cupru Min”, dacă viitorul Guvern va fi de acord

Publicat

Activitatea companiei „Cupru Min” este în vizorul corpului de control al Ministerului Economiei şi, dacă viitorul guvern va accepta concluziile acţiunii, conducerea acesteia ar putea fi demisă, după cum precizează evz.ro. Obiectul verificărilor ar fi modalitatea în care producţia a fost valorificată în favoarea unor intermediari şi unele interese ale firmei câştigătoare a licitaţiei de a prelungi privatizarea, potrivit aceleiaşi surse.

Privatizarea „Cupru Min” a fost oprită temporar în martie 2012, după ce reprezentanţii ministerului Economiei nu au ajuns la un comun acord cu cei ai companiei canadiene „Roman Copper Corp”, care a câştigat licitaţia. Chiar dacă, ulterior, canadienii au precizat prin comunicate de presă că sunt gata să-şi asume condiţiile pentru preluarea firmei „Cupru Min”, privatizarea nu a mai avut loc.
În schimb, au fost evidenţiaţi unii intermediari care au avut de câştigat din valorificarea producţiei „Cupru Min”, în discuţie fiind firma „Ronefer” (condusă de Maria Gherghe) şi „Energo Mineral” (Horia Simu şi Horia Pitulea), după cum arată evz.ro. În ceea ce priveşte „Energo Mineral”, aceasta nu ar fi respectat promisiunile de retehnologizare cu fonduri de 155 de milioane a „Cupru Min”, în perioada 2007 – 2009.
Condiţia ca societatea din Abrud, „Cupru Min” SA să fie privatizată este trecută ca obligaţie în acordul cu FMI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax