Connect with us
Advertisement

Eveniment

Ce poți face în weekend, în Alba: Tradiții populare ”La Ceaune”, maraton de muzică la ”Glow Party” sau pelerinaje la mănăstiri

Publicat

Acest sfârşit de săptămână le aduce albaiulienilor, şi nu numai, trei zile libere, în care pot participa la o mulţime de evenimente şi activităţi. Vă invităm să descoperiţi care sunt locaţiile în care vă puteţi destinde şi la ce evenimente puteţi lua parte.

 Pentru cei care doresc să aibă parte de câteva zile departe de agitaţia oraşului şi să-şi găsească liniştea în natură, mănăstirile din judeţul Alba reprezintă o soluţie la îndemâna oricui. Pentru o sumă modică, vă puteţi relaxa la mănăstirile Oaşa, Lupşa,Râmeţ, Albac, Rimetea, Dumbrava.

  Citeşte şi MINI-VACANȚĂ de SFÂNTA MARIA la Mănăstirile din Alba. Unde te poţi caza, preţuri şi drumurile de acces

Un eveniment la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de folclor, dansuri populare şi voie bună este sărbătoarea ”Mărie, Dragă Mărie” de la Vinţu de Jos. Trei zile de concerte de muzică populară şi uşoară îi aşteaptă pe cei care vor să petreacă o”Sfântă Mărie” în stil tradiţional.

 Citeşte şi 15-17 august: Sărbătoarea comunei Vințu de Jos ”Mărie, Dragă Mărie”. Trei zile de muzică, dans și voie bună. PROGRAMUL manifestărilor

Pentru cei care preferă o ambianţă modernă cu lasere şi muzică de club, Glow Party organizat în Spaţiile Ryma din Cetatea Alba Carolina este petrecerea ideală. Organizatorii le pun la dispoziţie iubitorilor de culori, un spectacol inedit de lasere, muzică de calitate şi multă distracţie.

Citeşte şi VINERI: Glow Party în Cetatea Alba Carolina. Distracţie cu accesorii şi make up neon, în Spaţiile RYMA

Tot în acest final de săptămână iubitorilor de patrupede li se pregăteşte o surpriză. “Alba Carolina Cup” Dog Show este o competiţie chinologică internaţională în care cele mai frumoase exemplare de câini din diferite rase îşi vor etala calităţile, cel mai frumos câştigând marele trofeu.

Un alt eveniment care are loc în acest final de săptămână este Târgul Lemnarilor, din Mătişeşti,comuna Horea. Scopul acestei manifestări este cinstirea muncii lemnarilor din zonă. Vor avea loc spectacole de muzică populară, dansuri şi concursuri meşteşugăreşti.

La Oarda de Jos, va avea loc Festivalul Rustiq ”La Ceaune”, eveniment în cadrul căruia se vor ţine concursuri tradiţionale de artă culinară, jocuri culinare, muzică şi multă voie bună.

Pentru pasionaţii de promenade, care nu vor să plece prea departe de casă, proaspăt inaugurata pistă de biciclete de pe Mamut şi parcul Dendrologic le stau la dispoziţie, oferindu-le pe lângă posibilitatea de a se plimba, cu bicicleta sau pe jos, şi oportunitatea de a-şi încărca bateriile.

Citeşte şi FOTO: Pista de biciclete de pe Dealul Mamut, finalizată. Cum arată înainte de inaugurare şi ce facilităţi oferă iubitorilor de drumeţii

Citește și PARCUL DENDROLOGIC din Alba Iulia: Se aplică TAXA DE ACCES. PROGRAMUL de vizitare şi tarife

Şi zonele montane cu peisaje spectaculoase din judeţul Alba sunt la mare căutare în aceste zile. Printre acestea se numără Transalpina, şoseaua situată pe Valea Sebeşului, în vârful căreia odată ajuns, în faţa ochilor ţi se relevă un peisaj pitoresc, ce-ţi taie răsuflarea.

Cheile Râmeţului rămân o alternativă pentru cei cu adrenalina în sânge. Fie că vor să facă escalade, sau pur şi simplu să ia o gură de aer proaspăt, turiştii se pot bucura de frumuseţile acestui colţ de rai, care a fost declarat rezervaţie naturală complexă.

Dacă doriţi să vă adăpostiţi din calea căldurii, Peştera Gheţarul de la Scărişoara, este soluţia ”salvatoare”. Fiind primul gheţar ca mărime din ţară, şi al doilea din lume, acest gheţar se află în inima peşterii cu acelaşi nume. Principalul motiv pentru care se merită vizitat acest obiectiv, este aventura de a coborî în adâncurile pământului. O variantă alternativă pentru cei cărora le place aventura dusă la extrem, Gheţarul de la Vârtop pune la dispoziţie curajoşilor,culoare foarte înguste care pot fi străbătute în condiţii extreme.

Pasionaţilor de istorie şi de arhitectură, Cetatea Câlnic, le oferă o experienţă unică, fiind una dintre cele mai bine conservate monumente culturale din Transilvania. Pentru 50 de lei pe noapte, turiştii pot beneficia de cazare chiar între zidurile cetăţii.

Cetatea Dacică Apoulon de la Piatra Craivii, reprezintă o altă locaţie spectaculoasă care merită să fie vizitată. Considerată a fi în timpuri străvechi ”centrul spiritual” al dacilor, aceasta a fost aşezată strategic pe o stâncă uriaşă.

Citeşte şi Șapte motive să îți petreci timpul liber în județul Alba: „Traseul Cetăților”, de la ruine dacice la fortificații medievale

Râpa Roşie, situată la trei kilometri de Sebeş, este locaţia preferată a iubitorilor de aventuri cu parapanta. Pe lângă decorul special pe care îl oferă râpa, poate fi admirat şi peisajul floral, cu specii protejate de lege şi fauna.

Citeşte şi Cele mai frumoase locuri care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie, mister, arhitectură şi tradiții

Cei care vor să-şi petreacă week-end-ul la bălăceală, piscinele de la Mercur, Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia, Vila Elisabeta Alba Iulia, Complexul Turistic Salonti Drașov, Ştrandul Zlatna, Pensiunea „Sfântul Gheorghe”, din Ighiu, Country Club “La Mesteceni” Răhău din Sebeş, şi Golf Hotel Pianu (Pianu de Jos), sunt deschise pe parcursul acestor zile.

Citeşte şi OPT PISCINE deschise în acest WEEKEND în Alba: Vezi unde te poți relaxa cu o bălăceală și cât costă o zi la plajă

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement