Eveniment
Cei doi candidaţi din Alba la posturile de Inspector Școlar Adjunct N-AU TRECUT de proba scrisă. Ce tertip s-a folosit pentru a fi ținuți în funcții
Candidaţii pentru cele două posturi de inspector şcolar general adjunct de la IŞJ Alba nu au reuşit să treacă de proba scrisă a examenului organizat de Ministerul Educaţiei în 27 aprilie şi s-au retras din concurs. Chiar dacă nu au avut concurenţă, fiind „omul şi locul”, Narcisa Bucureştean şi Dumitru Panţa nu au promovat examenul şi aşteaptă organizarea unei noi „sesiuni” pentru acest concurs. Cu toate acestea conducerea ISJ Alba i-a lăsat în funcții prin delegare, până la sfârșitul anului școlar. În schimb, profesorul Deák-Székely Szilárd Levente va rămâne la conducerea Casei Corpului Didactic din Alba, fiind confirmat în funcţie prin concurs.
Concursul pentru funcțiile de inspector școlar general adjunct a cuprins trei probe: evaluarea CV-ului (a rezultatelor obţinute în educaţie şi formare, aptitudinilor şi competenţelor personale), susţinerea unui test grilă (timp maxim 30 de minute, utilizând calculatorul) şi interviu în faţa comisiei, în care sunt evaluate susţinerea ofertei manageriale şi răspunsurile la întrebări referitoare la inspecţia şcolară, aplicarea legislaţiei şcolare, management educaţional şi deontologie profesională.
Testul grilă reprezintă rezolvarea a 10 itemi de management educaţional şi administrativ, dintre care 2 itemi sunt formulaţi în limba străină aleasă de candidat. Fiecare item este punctat cu 0,85 puncte. Acest test se rezolvă pe calculator şi se trimite pe adresă de e-mail la comisia de concurs (1,50 puncte).
Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte. Punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.
Narcisa Bucureştean (35 de ani) ocupă una din cele două funcţii de inspector şcolar general adjunct, pentru management resurse umane şi a intrat în concursul pentru postul amintit. Profesor din învăţământul primar şi preşcolar, aceasta ocupă funcţia din eşalonul doi de la IŞJ Alba din septembrie 2014.
În ceea ce priveşte proba scrisă, după care s-a retras din concurs, Narcisa Bucureștean a declarat pentru Alba24 că testul a presupus cunoștințe teoretice de management, că a fost foarte aproape de promovarea acestuia și că așteaptă organizarea unui nou concurs, unde va fi mai bine pregătită, având în vedere că de această dată a fost și perioada foarte scurtă pentru pregătire.
Cu toate acestea, Narcisa Bucureștean își păstrează funcția de la IȘJ, cu delegare, până la sfârșitul anului școlar.
Are o vechime în învăţământ de 15 ani, este membru CNEME şi metodist la IŞJ Alba. A absolvit cursuri de master în Management Educaţional.
Celălalt candidat, Dumitru Panța, în prezent inspector şcolar pentru învăţământul special, psiholog la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, a vizat postul de inspector şcolar adjunct (inspecţie şcolară), ocupat anterior de Marcela Dărămuș, care a devenit, tot prin concurs, inspector școlar general.
Dumitru Panța a declarat pentru Alba24 că are o experiență în învățământ de aproape 40 de ani și că modalitatea de alegere a bibliografiei nu a fost tocmai inspirată, dovadă fiind și faptul că unele inspectorate școlare din țară nici măcar nu au trimis candidați la concurs. Rămâne să se hotărască dacă va mai participa din nou la concursurile organizate de minister.
Vedeți AICI integral, condiţiile de participare la concurs şi criteriile de evaluare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Ioana
miercuri, 29.04.2015 at 17:05
Pentru inspectori faptul ca au picat examenul se numeste „retragere” iar pentru cei care nu iau titularizarea, se publica notele si sunt ridiculizati pentru notele mici! Cel putin ei nu se pot lauda cu 40 de ani vechime in invatamant si nici cu experienta de inspector scolar de peste 25 de ani. Acum au demonstrat masura propriei valori! Cum mai merg sa dea „indicatii” celor pe care ii inspecteaza cu astfel de rezultate? Dar sigur chiar si cu aceste rezultate vor fi numiti pe posturile pe care nu le-au putut ocupa prin concurs, cu delegatie. Ca doar, de, sunt „competenti”, asa cum au demonstrat! Voi ce intelegeti din ce se spune articolul „Dumitru Panța a spus că a fost un examen care nu a edificat în foarte mare măsură calitatea inspectorului școlar general adjunct”? Cred ca nici el nu stie, ca
este specialist in „limba de lemn”!
Așa zis-a Burebista
miercuri, 29.04.2015 at 21:56
@Ioana ─ așa s-a întâmplat și la examenul pentru ocuparea postului de inspector școlar general. Cei care și-au dat seama că nu promovează examenul s-au retras din timp invocând motive personale. Cei care au luat examenul au spus că s-au pregătit. Cine-i crede? Eu nu. Într-un procent foarte mare cei care au luat atunci examenul sunt membrii PSD. Cu siguranță că li s-a spus dinainte cu cel puțin un an că se va da examen și s-au pregătit. În rest sunt cu totul de acord cu tine. Cum stau incompetenții ăștia pe post știind că au dovedit cu prilejul acestui examen că dacă nu erau membrii de partid și în consecință puși pe funcție, cu numire de la minister, nu-i ducea capul să obțină un asemenea post.
floare
miercuri, 29.04.2015 at 18:38
d-na nu este expert in management,cum nu a si-a luat examenul?
guritza
vineri, 01.05.2015 at 22:57
No, numa no…tov Dumitru „Gura Mare” Panta, nu a fost pregatit? El, care este cel mai frumos, destept, mirobolant, sfatos, atotstiutor, etc? Nu se poate…Tov Gura Mare, va asteptam in scoli sa ne impartasiti din „experienta” dvs ????????????.
Cu* espect ????????????????????
dascal
luni, 04.05.2015 at 13:06
Vezi numa vezi incompetenta ce scrii ca poate se afla cine esti…apoi vezi tu….daca sunteti asa tari de ce nu va dati numele si nu va e teama sa le spuneti in fata? Barfitorilor si fiinte de speta joasa!
Florin
luni, 01.06.2015 at 13:36
Dumneata cine zici ca esti?