Connect with us
Publicitate

AIUD

Cei șapte elevi de ZECE ai județului Alba, la Bacalaureat 2020. Cum au văzut examenul și ce planuri de viitor au


Publicat

Georgiana, Alexandra, Mălina, Maria, Ștefania, Cristian și Dragoș – cei șapte tineri din județul Alba care au reușit performanța să promoveze examenul de Bacalaureat din 2020 cu media zece. În spatele unei note perfecte stau sute de ore de studiu, concentrare, emoții, dar și un mare sprijin din partea părinților, a familiei și a celor dragi. 

Alba24.ro i-a contactat pe fiecare în parte pentru a afla care este secretul unui zece curat la Bacalureat și ce planuri de viitor au.

VEZI ȘI: Povestea unui elev din Sebeș, care a luat Bacalaureatul la limită. Cum se obține un ȘASE perfect atunci când te mobilizezi

Georgiana Alexandra Bodea, Colegiul Național ”Avram Iancu” din Câmpeni

Tânăra și-a încununat anii de studiu cu nota maximă la Bacalaureat. Însă un alt mare merit al tinerei din Câmpeni îl reprzintă terminarea gimanziului și a liceului cu 10 ”pe linie”.

CITEȘTE ȘI: Georgiana, eleva din Câmpeni cu 10 ”pe linie” până la terminarea liceului. A luat Bacalaureatul tot cu ZECE

S-a pregătit mult și a acordat o atenție sporită fiecărei probe de la BAC. Pe viitor, va studia la Cluj Napoca, automatică sau informatică.

Alexandra Tuluș, Colegiul Național ”Titu Maiorescu” din Aiud

Alexandra este singura absolventă de clasa a XII-a din Aiud care a reușit performanța de a obține nota maximă la examenul de Bacalaureat de anul acesta. ”Am obținut rezultatele la care am îndrăznit să sper și care au devenit realitate!

CITEȘTE ȘI: Alexandra, tânăra din Aiud care a luat media 10 la examenul de Bacalaureat 2020. Vrea o carieră în poliție

Sentimentul culegerii roadelor muncii este unul care nu poate fi descris în cuvinte”, a declarat tânăra pentru Alba24.ro. Alexandra își dorește o carieră în poliție.

Mălina Avrămuț, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Mălina, tânăra absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia a reușit în cei patru ani de studii să îmbine perfect sportul cu învățătura. Este singurul elev al unității de învățământ care a obținut nota maximă la examenul de anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Mălina, eleva de 10 de la Colegiul Național Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. Rată de promovare de 100% la Bacalaureat 2020

„Sunt foarte fericită și mă simt împlinită că, în sfârșit, se vede munca de atâția ani de zile. Sunt nespus de recunoscătoare tuturor cadrelor didactice și militare care m-au pregătit timp de patru ani de zile și mă bucur foarte mult că am reușit să îmbin atât sportul cât și învățătura, spre un asemenea rezultat.”, a declarat Mălina.

Maria Lazăr, Colegiul Naţional „Inochenție Micu Clain” din Blaj 

Pentru Maria, examenul de Bacalureat de anul acesta a fost mai ușor decât se aștepta.

Absolventa de 10 a Colegiului din Blaj s-a pregătit mult în particular: a studiat acasă din diferite cărți sau de pe internet, după cum chiar ea a declarat. De asemenea, a fost ajutată și de profesorii unității de învățământ, în timpul orelor on line.

CITEȘTE ȘI: Maria și Cristian, elevii de 10 ai Colegiului Național ”I.M. Clain” din Blaj, la Bacalaureat 2020. La ce facultăți vor să meargă

Maria vrea să studieze în continuare la Alba Iulia, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” – Facultatea de Filologie, specializarea română-engleză.

Ștefania Ghișa, Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Ștefania a mărturisit că se aștepta ca examenul să fie mai greu și că a rămas o idee surprinsă când a văzut contrariul.

Aceasta s-a pregătit acasă ajutată de profesorii unității de învățământ.

Pe viitor, Ștefania vrea să meargă la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca și să studieze istoria.

Cristian Vasile Cristea, Colegiul Naţional „Inochenție Micu Clain” din Blaj 

Cristian a spus că s-a pregătit acasă și a studiat aproape zilnic pentru a obține media maximă la examen.

Acesta se aștepta ca examenul de Bacalaureat de anul acesta să fie mai ușor, în special la matematică și informatică, raportându-se la subiectele din anii trecuți; totuși pregătirea acestuia a dat roade.

Pe viitor, Cristian va lua calea Clujului și se va îndrepta către Universitatea Tehnică.

Dragoș Socol, Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Pentru Dragoș, Bacalaureatul de anul acesta a fost fix așa cum s-a așteptat și nu a avut surprize în sala de examen.

Un mare ajutor în pregătirea pentru examen l-au avut profesorii care i-au susținut și îndrumat pe elevi pe tot parcursul orelor de pregătire on line.

CITEȘTE ȘI: Ștefania și Dragoș, elevii de 10 ai Colegiului HCC din Alba Iulia, la examenul de Bacalaureat 2020. Ce vor să facă pe viitor

Dragoș vrea să studieze medicina și are de ales între trei facultăți: una în România, la Cluj sau două în străinătate, în Austria – la Viena sau la o universitate din Germania.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape 5 milioane de români au sunat la 112 în primele 6 luni ale anului. Câte apeluri au avut legătură cu COVID-19

Publicat

În primele șase luni ale anului 2020 s-au înregistrat 4.896.707 apeluri la Serviciul de urgență 112, cu 14,33% mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, au transmis reprezetanții STS. Peste 70.000 de apeluri au fost legate direct de COVID: fie oamenii aveau simptome, fie doreau să anunțe că au avut contact direct cu un bolnav. 

Potrivit biroului de presă al instituției, cetățenii au sunat mai responsabil la numărul 112 în acest an, apelurile non-urgente fiind în scădere cu 18,31% în comparație cu perioada similară din 2019. Peste jumătate dintre apelurile de urgență au fost transferate către Ambulanță.

Astfel, conform statisticilor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), administratorul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), în perioada ianuarie – iunie 2020, din totalul de 4.896.707 apeluri, un număr de 2.669.464 apeluri au reprezentat urgențe (54,52%), iar 2.227.243 au fost apeluri non-urgente (45.48%).

Cu toate că în ultimele luni țara noastră s-a confruntat cu pandemia de COVID-19, este remarcabil că, și în acest context, numărul de apeluri non-urgente a scăzut, ceea ce demonstrează că cetățenii au înțeles importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență.

În prima jumătate a acestui an, cetățenii din zona București-Ilfov au apelat cu cea mare responsabilitate Serviciul de urgență 112, aproape 64,89% din totalul apelurilor reprezentând urgențe reale pentru care s-au alertat agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie).

Sunt însă și județe unde ponderea apelurilor non-urgente este foarte ridicată: Gorj (65,90%), Harghita (64,21%) și Mureș (61,49%). Le reamintim cetățenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgență.

La nivel național, cele mai multe apeluri sunt preluate de către operatorii STS din cadrul Centrului 112 București-Ilfov – 747.518 apeluri.

Pe locul al doilea ca număr al apelurilor efectuate de către cetățeni la numărul de urgență 112 se situează județul Iași, cu un total de 228.082 apeluri, din care 64,19% au fost apeluri de urgență.

Cel de-al treilea județ ca număr de apeluri la 112 este Constanța, cu un total de 198.609 apeluri, dintre care 47,89% reprezentând urgențe.

În funcție de agențiile specializate de intervenție către care operatorii STS au transferat apelurile, situația se prezintă astfel: Ambulanță – 54,03% (1.770.037 apeluri), urmate de Poliție – 23,29% (762.853 apeluri), ISU-SMURD –17,70% (579.682 apeluri), Jandarmerie – 4,33% (141.972 apeluri) și alte agenții – 0,65% (21.269 apeluri).

În contextul pandemiei de COVID-19, operatorii STS au preluat 70.338 de apeluri prin care cetățenii semnalau simptome ale virusului, faptul că s-au întors din zone de focar, au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv sau că au cunoștință de încălcări ale restricțiilor stabilite de autorități.

În foarte multe cazuri, cetățenii au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a afla informații despre noul coronavirus, fără a avea urgențe reale. În acest sens, le reamintim că a fost operaționalizat numărul TELVERDE – 0800.800.358, linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor despre COVID-19.

Conform noii legislații adoptate la sfârșitul lunii martie a.c., apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 la 200 de ore de activități în folosul comunității, iar alertarea falsă a agențiilor de intervenție se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, la Blaj. Primăria caută soluții pentru creșterea siguranței rutiere și pietonale

Publicat

Municipiul Blaj va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Documentul va prezenta solutii de mobilitate urbană care să conducă la creșterea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, creșterii siguranței și securității individuale și colective, precum și a gradului de siguranță rutieră și pietonală. 

Primăria Blaj a lansat recent în Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea planului de mobilitate urbană durabilă (PMUD) în cadrul proiectului „Municipiul Blaj – Administrație publică inteligentă și participativă”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 135.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, elaborarea și implementarea de politici și strategii la nivel local este necesară ca instrument de planificare strategică și fundamentare a deciziilor pentru dezvoltarea durabilă a municipiului pe termen lung.

Planul de mobilitate urbană trebuie să aibă la bază o viziunie pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și a mobilității în municipiu Blaj și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, monitorizat și nemonitorizat, în miscare sau oprit.

Planu de mobilitate va cuporinde de asemenea, o evaluare a costurilor si beneficiilor transportului, incluzandu-le si pe cele nu vor fi cu usurinta masurate sau evaluate cum sunt cele referitoare la emisiile de noxe sau impactul asupra calitatii aerului, solutie propuse urmarind obtinerea unui impact maxim al resurselor utilizate.

Proiectul propune utilizarea unor instrumente inovative integrate și complementare:

1. Elaborarea documentelor strategice ce vor sta la baza obținerii finanțărilor din politică de coeziune aferente perioadei 2021-2027, inclusiv SIDU, și PMUD, având ca scop întărirea capacității de planificare strategică și a capacității de planificare și gestionare a investițiilor pentru o dezvoltare mai eficientă și durabilă a municipiului Blaj și a zonei sale funcționale.

2. Înființarea și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică Blaj în procesul de elaborare a documentelor strategice, implicarea și consultarea cetățenilor. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este un instrument de inovare socială, de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru discuții și informații la dispoziția cetățenilor, publicului și a experților din diferite domenii. CIIC este locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se pot întâlni și discuta despre transformările urbane și despre provocările orașului. CIIC va fi utilizat în procesul de elaborare a SIDU, PMUD și a altor studii și strategii pe domenii specifice de dezvoltare, ca un un loc de dezbatere și colaborare pentru identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin consultarea cetățenilor municipiului.

Elaborarea și implementarea planului de mobilitate urbană trebuie să asigure satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică ale comunității locale în domeniul mobilității și transportului urban, deplasarea fără a fi expuși la riscuri personale majore, îmbunătățirea continuă a mobilității și calității vieții cetățeniior.

Abordând obiective sociale, de mediu și economice, precum și obiective în domeniul integrării și al siguranței, se va pune un accent sporit pe transportul durabil.

În acest scop, planul ce va fi elaborat trebuie să ofere soluții care să vizeze următoarele obiective:

  • Armonizarea dezvoltării urbane și teritoriale cu dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar, aerian și a transportului public în concordanță cu nevoile de mobilitate și transport a persoanelor, bunurilor și mărfurilor prin asigurarea corelărilor necesare între strategiile și planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aferente municipiului Blaj și a teritoriului său de influență;
  • Identificarea și prioritizarea investițiilor necesare pentru municipiul Blaj pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public;
  • Management eficient al transportului și al mobilității;
  • Buna distribuție a bunurilor și servicii de logistică performante;
  • Restrictionarea accesului auto în anumite zone ale municipiului;
  • Promovarea transportului în comun;
  • Promovarea unor mijloace de transport alternative;
  • Înlocuirea mașinii personale în favoarea transportului în comun, mersului pe jos, mersului cu bicicieta, cu motocicleta sau cu scuterul;
  • Asigurarea unor spații de parcare suficiente și a unor piste de rolle și bicicliști.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

PSD nu votează proiectul PNL legat de carantină și izolare. Motivația oferită de Marcel Ciolacu

Publicat

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democraţii nu vor vota în Parlament proiectul de lege conceput de Guvern, în vederea reintrării în legalitate a măsurilor de carantină şi izolare. Acesta a și motivat totodată decizia, într-o postare pe Facebook.

„Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL!

Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina și izolarea aberații majore ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor. Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care își spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar:

– izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci și aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor – cum s-a întâmplat deja, neconstituțional, în multe spitale;

– formularea “probabilitate ridicată de apariție și propagare a unui agent patogen” permite oricând guvernului să instituie carantină și s-o mențină oricât;

– oricine și orice poate fi suspectat ca ”potențial expus” virusului și intră în carantină, se aplică restricții și unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu;

– Nu există nici un fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate; „datele științifice” nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate;

– oferă puteri discreționare ministrului Sănătății de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Național de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat.

Am auzit azi cele mai importante voci ale societății civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă.

De aceea, vom invita mâine principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta și le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera și societatea civilă un “dușman al poporului”, pe modelul CCR!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trump retrage SUA din Organizația Mondială a Sănătății, în plină pandemie. America raportează 50.000 de infectări cu COVID pe zi

Publicat

Administrația Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite anunțând că urmează să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății, spun mai mulți oficiali din interioriul administrației, conform CNN.

Senatorul democrat Robert Menendez a scris pe Twitter:

„Congresul a primit o notificare oficială că președintele Statelor Unite a retras țara din Organizația Mondială a Sănătății în mijlocul unei pandemii. Să califici răspunsul lui Trump la criza COVID drept haotic și incoerent este prea puțin. Această acțiune nu va proteja viețile și interesele americanilor – îi ține pe americani bolnavi și pe America singură”.

Un oficial de la Departamentul de Stat a confirmat, de asemenea, că notificarea de retragere a fost trimisă către secretariatul general al ONU.

Surse ale CNN spun că scrisoarea este foarte scurtă – trei propoziții – și va declanșa un proces de retragere din OMS care va dura un an.

Decizia lui Trump vine în contextul în care Statele Unite trec printr-o creștere masivă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus – aproximativ 50.000 de cazuri pe zi la nivel național.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate