Eveniment
Centura de nord a municipiului Alba Iulia: Peste 1,4 milioane de lei pentru servicii de proiectare. Licitație, în SEAP
Consiliul Județean Alba a lansat recent o licitație pentru servicii de proiectare – studii de specialitate și studiu de fezabilitate, pentru drumul de legătură – centura ocolitoare de nord a municipiului Alba Iulia.
Consiliul Județean Alba a lansat recent în SEAP o licitație pentru servicii de proiectare (studii de specialitate, studiu de fezabilitate) pentru obiectivul „Drum de legătură în partea de nord a municipiului Alba Iulia”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 1.428.570 de lei, fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, se propune realizarea unui drum de legătură de clasă tehnică III, cu două benzi de circulație rutieră (2 x 3,5 m), benzi de încadrare (2 x 0,75 m), acostamente (2 x 0,75 m), taluzuri variabile (2 x 4,5 m), șanțuri de preluare a apelor pluviale, inclusiv protecția acestora (2 x 2,5 m), drumuri de exploatare agricolă (2 x 3 m). Lățimea totală a culoarului de dezvoltare a drumului de legătură este de 30 m.
Lungimea drumului de legătură propus este de cca. 6,01 km, suprafața estimată afectată de construcție fiind de 180.310,80 mp.
Amplasamentul propus pentru drumul de legătură începe la intersecția în sens giratoriu cu centura ocolitoare a municipiului Alba Iulia existentă și DN 1 și se finalizează între Micești și Șard, pe DN 74. Traseul este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Alba Iulia și comunei Ighiu și este compus dintr-o serie de suprafețe de teren cu destinație diferită:
Municipiul Alba Iulia, intravilan și extravilan – 4.256,41 ml
- primii circa 1.250 metri lungime, măsurați din intersecția cu sens giratoriu cu DN 1 și centura municipiului Alba Iulia, au fost ocupați în trecut de plantații cu viță de vie, terasările specifice fiind încă vizibile
- următorii circa 1.300 – 1.350 metri sunt ocupați de terenuri agricole orientate NV – SE până în zona de NV a platformei Saturn SA.
- următorii circa 650 – 700 metri vizează tranzitarea declivității naturale (viroagă) și a liniei CF 224 ce face legătura între Alba Iulia și Zlatna, km CFR 4+786. Din considerente tehnice se propune un viaduct curb în panta ce va realiza conectarea zonei de nord vest a platformei Saturn cu terenurile situate după linia de cale ferată
- următorii circa 950 – 1.000 metri reprezintă terenuri arabile orientate NS, dispuse pe marginea râului Ampoi și care au avut în permanență folosința de agricol
Comuna Ighiu, intravilan și extravilan – 1.753,95 ml
- pe teritoriul comunei Ighiu traseul urmărește cursul apei, traversând terenuri arabile, intersectează râul Ampoi apoi se finalizează în DN 74, în localitatea Șard, în proximitatea podului peste Ampoi.
Pe traseul drumului există rețele edilitare: rețea electrică de înaltă tensiune, magistrală de gaz, magistrală de apă. Din punct de vedere al dezvoltării edilitare pentru drumul de legătură propus, acesta va fi echipat cu toate rețelele necesare bunei funcționări, respectiv canalizare pluvială, energie electrică pentru sistemul de iluminat public și viitoarele propuneri de construcții, canalizare menajeră pentru viitoarele dezvoltări urbanistice ale zonei.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News