Aiud
Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud ar putea fi reabilitat cu bani din PNRR. Care sunt principalele lucrări propuse
Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud ar putea fi reabilitat cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Consilierii locali din Aiud au aprobat recent depunerea proiectului „Reabilitare Colegiul National ”Titu Maiorescu” Aiud, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 3.843.438,88 de lei, fără TVA. Administrația locală se angajează să finanţeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului, astfel cum acestea vor rezulta din documentațiile tehnico-economice.
Investiţia constă în reabilitarea Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” prin refuncţionalizarea spaţiilor interioare astfel:
La nivelul subsolului se vor demola compartimentările dintre Hol 1 – Hol 2 şi Hol 2 – Magazie. Laboratoarele de informatică de la etajul doi, vor fi mutate şi amenajate în spaţiile destinate atelierului și depozitului actual. Atelierul de reparaţii va fi amenajat în locul depozitului de material didactic existent.
Se propune închiderea casei de scară prin realizarea a doi pereti din zidărie de BCA şi a trei goluri de ferestre de pe axul C care sunt sub căile de evacuare de la parter.
La nivelul parterului se vor demola pereţii chioșcului alimentar şi a cabinei portarului. Astfel, se va mări suprafaţa casei de scară, unde se va amplasa o platformă elevatoare pentru persoane cu dizabilităţi.
În locul celor trei săli de clasă (Sala de clasă 1, Sala de clasa 2, Sala de clasa 3), prin demolarea compartimentărilor dintre acestea şi realizarea unui perete despărţitor din zidărie de BCA se vor amenaja două săli de clasă cu suprafeţe de 57,34 mp şi 57,63 mp.
Se va amenaja o Sală pentru activităţi în locul Salii de clasa 7, Coridor, Casierie şi Contabil sef prin demolarea pereţilor de compartimentare dintre acestea. Grupurile sanitare se vor
refuncţionaliza pentru o mai bună utilizare a lor.
Se propune închiderea casei de scară prin realizarea a doi pereti din zidărie de BCA; realizarea a două căi de evacuare suplimentare spre exterior prin desfacerea parapetului a două ferestre din axul C şi înlocuirea acestora cu uşi; realizarea a două scări de evacuare exterioare de la nivelul etajului 1 la parter.
La nivelul etajului 1 se va amenaja în locul Sălii de clasă 12 un laborator de stiinţe cu magazia aferentă acestuia în locul cabinetului psihologic.
Vestiarul aferent sălii de gimnastică se va compartimenta cu un perete pentru realizarea unui magazi pentru echipamentul sportiv. Grupurile sanitare se vor reamenaja pentru o mai bună utilizare a lor.
Se propune închiderea casei de scară prin realizarea a doi pereti din zidărie de BCA; realizarea a două căi de evacuare suplimentare spre cele două scări exterioare de evacuare propuse, prin desfacerea parapetului a două ferestre din axul C şi înlocuirea acestora cu uşi.
La nivelul etajului 2 se va amenaja în locul laboratoarelor de informatică două săli de clasă. Grupurile sanitare se vor reamenaja pentru o mai bună utilizare a lor.
Se propune închiderea casei de scară prin realizarea a doi pereti din zidărie de BCA.
Pentru îndeplinirea cerințelor de securitate la incendiu se propune protejarea planşeelor de peste parter, etajul 1, etajul 2 şi a structurii de metal a scării interioare cu un sistem de plafon suspendat, rezistent la foc; ignifugarea lambriului şi protejarea structurii din metal a acoperişului sălii de gimnastică prin vopsirea cu vopsea termospumantă; înlocuirea uşilor si a ferestrelor existente cu uşi şi ferestre rezistente la foc cu dispozitiv de autoînchidere (conform cerinţelor ISU) şi dotarea clădirii cu un sistem de detecţie, semnalizare şi alarmare la incendiu, un sistem de stingere a incendiilor din interior şi un sistem de iluminat de siguranţă.
De asemenea, se propune desfacerea şi refacerea tencuielilor interioare, a pardoselilor, a treptelor interioare, a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.
Pereții exteriori vor fi finisați cu zugrăveli strop, realizate pe tencuieli obișnuite, refăcute în zonele deteriorate. Ancadramentele ferestrelor și brâiele realizate din cărămidă aparentă de culoare cărămiziu, decolorate sub acţiunea factoriilor climatici vor fi înlocuite.
Tâmplăriile exterioare fiind în stare bună, realizate din PVC de culoare maro închis, cu geam termoizolant se pastrează, glafuri exterioare din tablă zincată, de culoare gri deschis vor fi
vopsite în culoare maro închis.
Terasele exterioare propuse de la parter vor fi placate cu plăci de piatră naturală, de culoare gri închis, la fel ca şi soclul.
Terenul liber de construcţii va fi amenajat ca zonă de circulaţii pietonale şi auto, platformă de depozitare deşeuri şi spaţii verzi.
Trotuarul de gardă din jurul clădirii studiate va fi refăcut şi prevăzut cu hidroizolţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News