Eveniment
Cum poți să îți petreci timpul în weekend? Vreme bună pentru munte, piscine sau vizite la castelele, peșterile sau mănăstirile din Alba
Weekendul acesta nu ne aduce foarte multe posibilități de a petrece timpul liber la concerte sau petreceri organizate. Cu toate acestea, potențialul turistic pe care îl are județul Alba nu ne lasă să stăm în casă și ne pune la dispoziție nenumărate posibilități de relaxare. Piscinele, castelele, munții, peșterile sau mănăstirile din județ își așteaptă cu nerăbdare vizitatorii dornici de un moment de odihnă.
Cei care vor să scape de cele peste 35 de grade Celsius care se anunță în acest sfârșit de săptămână pot să se răcorească la una din numeroasele piscine din Alba. Dacă nu știți unde să le găsiți sau cât este tariful, noi vă sugerăm să citiți Unde ne răcorim în zilele toride de vară? Avem peste zece piscine și ștranduri în județul Alba. Vezi tarifele și programul
Dacă vreți să scăpați total de caniculă, cea mai bună soluție este să urcați pe Valea Sebeșului, spre Oașa și Transalpina. Puteți să vă opriți în pădurile umbroase sau la lacul de acumulare. Cei care vor să simtă răcoarea ” la maxim” în toiul verii pot să urce pe Transalpina, unde la 2000 de metri altitudine soarele este doar o lumină blândă. Preventiv, luați-vă ceva haine mai groase (pentru că în vârful muntelui nu sunt mai mult de 20 de grade Celsius).
O incursiune în istorie poate fi cea mai bună modalitate de a te relaxa la sfârșitul unei săptămâni de muncă și unde mai bine decât la unul din minunatele castele din Alba. HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine. Vezi ce a mai rămas din monumentele arhitecturii de altădată
O altă variantă de a scăpa de caniculă este să vizitați una din peșterile Munților Apuseni. HARTA SPEOLOGICĂ a județului ALBA: Doar două din cele peste 15 peșteri sunt amenajate turistic. Vezi ce frumuseți subterane zac în Apuseni
Și pentru că lăudăm județul și potențialul său turistic, cele mai frumoase locuri din Alba își așteaptă cu nerăbdare turiștii. Pentru a vă face munca mai ușoară, vă prezentăm un top a celor mai frumoase și interesante locuri ale județul din inima Transilvaniei. TOP 10- Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba recomandate de cititorii Alba24.
Dacă totuși vă doriți un weekend relaxant, plin de spiritualitate și religie, vă sugerăm să vizitați impunătoarele mănăstiri din Alba.
Prima pe lista noastră este Mănăstirea Râmeţ. Pentru a ajunge aici trebuie să o luaţi pe DN1 (E81) Alba lulia, spre nord, de la Teiuş (16 km) mergeţi la stânga din intersecţia spre Stremţ (4 km), Geoagiu de Sus (5 km) şi Valea Mănăstirii (7 km). Pentru un grup de maxim 10 turişti, casa de oaspeţi le va sta la dispoziţie, contra unei sume de 25 de lei de persoană.
La Mănăstirea Dumbrava,accesul rutier este posibil pe DN 1 Aiud (spre Turda) – Unirea (16 km), după 5 km stânga (spre satul Dumbrava) şi apoi mai rămâne de parcurs un 1 km până la mănăstire. Aici se pot caza numai pelerinii, care s-au anunţat că vor petrece sărbătorile pascale mai aproape de Dumnezeu. Mănăstirea a fost construită cu sprijinul financiar al fotbaliștilor din echipa națională a României. Turiştii care vor totuşi să vină la Dumbrava se pot caza la motelurile din apropierea comunei Unirea, care se află la 5 km de lăcaşul sfânt.
Situată pe şoseaua Abrud-Câmpeni-Turda, Mănăstirea Lupşa este una dintre cele mai vechi aşezări monahale de pe Valea Arieşului şi cea mai veche biserică de lemn din Transilvania.
La Mănăstirea Oaşa din judeţul Alba se poate ajunge pe DN 7A Petroşani-Obârşia Lotrului (34 km), DN 67C, Oaşa sau DN 7A Brezoi-Voineasa-Obârşia Lotrului (86 km), DN 67C, Oaşa. Pentru un moment de relaxare la mănăstirea din Oaşa, nu se percepe taxă pentru cazare. Una dintre probleme ar fi numărul limitat de locuri.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News