Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce sunt sănătoase merele. Fructul minune aflat la îndemnână, care reduce colesterolul și menține sănătatea inimii

De ce sunt sănătoase merele

Publicat

De ce sunt sănătoase merele. Fructul minune aflat la îndemnână, poate reduce colesterolul și menține sănătatea inimii, arată studiile. 

Merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor pe care le aduc organismului, arată o serie de studii recente.

Site-uri de încredere precum Healthline, Mayo Clinic, WebMD și altele publică articole bazate pe studii și recomandări de la experți în domeniul sănătății, dedică spații largi beneficiilor pe care le aduce consumul de mere.

În primul rând, merele sunt bogate în fibre. Aceste fructe conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei.

Fibrele pe care le conțin merele ajută și la promovarea sănătății digestive, prevenind constipația și alte probleme digestive.

De ce sunt sănătoase merele: conținut ridicat de vitamine și minerale

Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți.

Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.

Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.

Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare.

Ce mai conțin merele: Antioxidanți

  • Flavonoide și polifenoli: Merele conțin compuși antioxidanți care pot reduce riscul de boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer.
  • Quercetină: Un flavonoid cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Beneficii pentru sănătatea inimii: Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți.

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății.

Fibrele din mere ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, prevenind constipația și promovând o digestie regulată.

Merele reglează nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățesc sănătatea creierului

Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.

Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Unele studii indică faptul că antioxidanții și compușii antiinflamatori din mere pot promova densitatea osoasă și sănătatea generală a oaselor.

Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax