Eveniment
Diferentele dintre varianta Omnicron și Delta: Ce simptome au apărut, care au dispărut și cum se manifestă virusul
Varianta Omnicron pare să fie diferită, în ceea ce privește varianta Delta, sau prima variantă de COVID-19. Față de precedentele valuri de infectări, din primele date analizate de cercetători, infecțiile cu Omnicron afectează mai mult căile respiratorii superioare, mai exact undeva în zona capului, a explicat doctorul Beatrice Mahler, sâmbătă seara la Digi24.ro.
Mai mult de atat, medicul a explicat că simptomele Omicron se resimt mai greu la cei care sunt vaccinați, sau au trecut prin boală, adică cei care au deja un nivel de anticorpi.
Potrivit acestea, simptomele se resimt după câteva zile și că acestea sunt mai blânde la persoanele care sunt protejate, fie prin vaccin fie au trecut prin infecție.
Citește și Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate
„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a adăugat medicul, la digi24.ro.
Noua variantă pare să nu mai recunoască țesutul pulmonar
Primele teste arată că mutațiile pe care virusul le-a suferit nu mai au capacitatea de a recunoaște țesutul pulmonar și automat nu ar mai ataca plămânii ci s-ar menține la nivelul căilor superioare, mai explică medicul Beatrice Mahler.
Însă, deși nu mai atacă plămânii, virusul pare să fie mult mai viral decât cele două variante precedente: se transmite mult mai repede, prin urmare ce avem de făcut este să ne protejăm de această rată de transmitere extrem de intensă. Însă din punct de vedere al mecanismului de infectare, al simptomatologiei potențiale pe care o poate produce Omicron, putem spune că este mult mai blând decât varianta Delta, a menționat dr. Mahler, la digi24.ro.
Pierderea gustului și a mirosului, un simptom rar
De asmenea, ce îl face mai greu de identificat este lipsa unui simptom clar: pierderea gustului și a mirosului. Din câte se pare, un simptom care ne spunea clar până acum că avem COVID era pierderea gustului și a mirosului. Deși este un simptom specific infecției SARS-CoV-2, acum, la Omicron, apare mult mai rar.
Pierderea gustului și mirosului rămâne un simptom caracteristic tulpinii-mamă, cea pe care am cunoscut-o inițial, însă simptomatologia diferă ușor de la un tip de tulpină la cealaltă, cea care suferă mutația, însă nu semnificativ, a explicat dr. Beatrice Mahler, pentru digi24.ro.
sursă: digi24.ro.
Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News