Actualitate
FOTO: Olimpiada Naţională de Muzică, la Alba Iulia. Vezi elevii din judeţ înscrişi la concurs, pe secţiuni
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizează, în perioada 3-6 aprilie, la Alba Iulia, Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice pentru clasele IX-XII, iar la eveniment şi-au anunţat participarea 352 de elevi din ţară, dintre care 11 din Alba Iulia. Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 3 aprilie, la Casa de Cultură a Studenților, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Alba, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”, ai elevilor și profesorilor.
Olimpiada se va defăşura la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia şi Casa de Cultură a Studenţilor, iar elevii vor fi evaluaţi de comisii formate din profesori de la liceele de muzică.
Elevii din Alba care vor participa la Olimpiadă sunt:
clasa a XI-a: Ciungan Ruben – Arta interpretativă (canto clasic), prof. Ioan Chiciudean.
clasa a XII-a: Iulia Ţuţ – Contrabas, prof. Claudiu Crăciun.
clasa a XII-a: Ovidiu Ţăran – Instrumente populare (nai), prof. Alexandru Pal.
clasa a XII-a: Michael Cetean – Muzică tradiţională românească, prof. Teodora Zărnescu.
clasa a XI-a: Mihaela Gherman – Muzică tradiţională românească, prof. Raluca Oltean.
clasa a X-a: Flavius Ignat – Violă, prof. Tatiana Lăncrăjan.
clasa a XII-a: Alexandru Ştefănoiu – Chitară, prof. Ovidiu Romoşan.
clasa a XII-a: Eugen Enescu – Chitară, prof. Călin Paraschiv.
clasa a X-a: Ciprian Vîrciu – Taragot, prof. Gheorghe Albu.
clasa a X-a: Mihaela Rosiu – Studii teoretice, prof. Iosif Fiţ.
clasa a XII-a: Tudor Marcu – Studii teoretice, prof. Iosif Fiţ.
Concursul se desfăşoară de joi, 4 aprilie, până sâmbătă, 6 aprilie, pe următoarele secţiuni: Pian, Vioară, Corzi grave, Instrumente de suflat de lemn, Instrumente de suflat de alamă, Instrumente de percuţie, Instrumente populare, Canto clasic şi popular, Studii teoretice.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de cultură a studenţilor din Alba Iulia.
Potrivit regulamentului de desfăşurare, elevii pot participa la olimpiada naţională de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale începând din anul III de studiu pentru pian, vioara şi canto şi din anul II de studiu pentru celelalte secţii/secţiuni/instrumente.
Competiţia se desfăşoară pe două niveluri: preliceal – interpretare instrumentală, la care participă elevii claselor III – VIII şi la cel liceal – interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice, la care participă elevii claselor IX–XII.
Consultaţi integral aici regulamentul Olimpiadei.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News