Connect with us
Advertisement

Actualitate

Directorul responabil de dezastrul de pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, destituit din funcție de conducerea CNADNR

Publicat

autostrada, demolata, Conducerea Companiei Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) l-a destituit din funcția de director al direcției de concesiuni pe Narcis Neaga, fostul director general al companiei, responsabil de dezastrul de pe lotul 3 (Săliște – Cunța) al autostrăzii Sibiu – Orăștie.

În luna decembrie 2015, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale îndreptate împotriva fostului şef CNADNR, Narcis Neaga. Acuzaţiile au fost de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar dosarul a fost legat de Autostrada Orăştie-Sibiu.

Citește și Autostrada Orăştie-Sibiu l-a dus pe fostul director CNADNR, Narcis Neaga, la DNA. Este în control judiciar pe cauţiune, pentru abuz în serviciu

Reamintim că pe sectorul menționat există sute de metri de asfalt crăpat și alunecări ale terenului învecinat, din cauza managementului prost al lucrărilor din partea CNADNR și a calității scăzute a lucrărilor făcute de constructorul italian Impregilo.

Deși România nu are în vigoare nici o concesiune de autostrăzi, ci doar proceduri eșuate de parteneriat public privat, după eliberarea sa din funcția de director general, în decembrie 2015, în calitate de șef al direcției concesiuni, Narcis Neaga a încasat lunat un salariu de 20.000 de lei, potrivit informațiilor furnizate luni la emisiunea „24 de minute”, difuzată la Digi24, de Ionuț Ciurea, director al Asociației Pro Infrastructura.

Consiliul de Administrare al CNADNR a procedat și la alte 21 de eliberări și numiri în funcții. Decizii privesc fie eliberarea din funcțiile de răspundere a unor directori și numirea lor pe ”funcții corespunzătoare pregătorii profesionale”, fie numirea foștilor directori în funcții echivalente la direcțiile înființate prin noua organigramă.

Noua structură funcțională a companiei a fost însă criticată recent de un grup de angajați ai vechi CNADNR, reuniți într-un „Grup de Inițiativă pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR” . Noua organigramă a fost „propusă sub presiune şi întocmită în alte laboratoare, din afara companiei şi este fără viza, consultarea sau aprobarea Departamentului de Resurse Umane din cadrul CNADNR”, au transmis aceștia.

Protestatarii au acuzat că șeful CNADNR, Cătălin Homor, și-a mărit numărul de consilieri personali de la cinci la șase, în condițiile în care fiecare câștigă câte 3.000 de euro lunar. CNADNR a angajat „până în prezent, fără concurs peste 20 de persoane”, mai spuneau nemulțumiții.

Reamintim că procurorii DNA au deschis un dosar penal în rem în cazul construirii segmentului de drum Cunţa-Săliște, de pe Autostrada Sibiu-Orăștie, tronson afectat de probleme și care a fost închis și demolat parțial la nici un an de la deschidere.

Citeşte şi Autostrada demolată: Cum a fost forțat constructorul să deschidă circulaţia între Cunţa şi Sălişte, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement