Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Peste 30 de ciclişti ajung la Alba Iulia, în turul Ciclaton. Pedalează 660 de kilometri, pentru a sprijini educaţia

Publicat

ciclaton Peste 30 de voluntari care s-au implicat într-un proiect de promovare a educaţiei ajung, duminică, la Alba Iulia, în cadrul unui traseu de 660 de kilometri parcurşi pe bicicletă. Evenimentul se numeşte Ciclaton şi cuprinde 11 oraşe din România.

Participanţii la Ciclaton, a doua ediţie, vor ajunge la Alba Iulia, duminică, 6 septembrie, în Piaţa Cetăţii, în jurul orei 11.45.

Timp de cinci zile, participanţii străbat pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi trec prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele cinci cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd”al Asociatiei ROI.

Pentru fiecare dintre cele cinci cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze), transmit organizatorii.

La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Iniţiativa este sprijinită şi de Primăria Alba Iulia.

Ciclaton aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea că educația îmbogățește. Cauzele evenimentului pot fi fi susținute de către publicul larg prin contribuții raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniștilor de anduranță, prin donații fixe către ciclatoniștii temerari, cât şi prin donaţii directe către cauze.

Mai multe detalii, AICI.

traseu cliclaton_2015 “În 2014, Ciclaton a pornit de la iniţiativa a doi voluntari care şi-au dorit să unească pasiunea pentru sport şi implicarea în viaţa comunităţii într-un eveniment la care fiecare dintre noi să îşi poată aduce contribuţia. Anul acesta, ne bucurăm foarte mult că Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le susţinem, iar numărul cicliştilor de anduranţă s-a dublat. Avem deja un număr foarte mare de susţinători şi suntem convinşi că cea de-a doua ediţie va aduna şi mai mulţi oameni care cred că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat Cristi Gherghiceanu, președinte Fundaţia ADEPT, iniţiatoarea campaniei.

Turul complet al Ciclaton 2015 se desfăşoară în perioada 2-6 septembrie, începe și se încheie în Sibiu și trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu.

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusive susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine proiecte de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în acestea. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţa şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viata sănătos, prin sport, şi ideea ca fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

La ediţia de anul trecut, au fost strânse donaţii în valoare de peste 30.000 de lei, de care au beneficiat 409 copii şi tineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax