Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explozia din Pianu, în care un bărbat a murit după ce a tăiat un proiectil: Firma care l-a angajat a contestat amenda de la ITM


Publicat

În urmă cu un an, pe 28 ianuarie 2020, un bărbat a murit și altul a fost rănit după ce au tăiat un proiectil, în curtea unei societăți comerciale din Pianu de Jos.

La scurt timp autoritățile din Alba au început o anchetă, în urmă căreia au descoperit aproximativ 20 de tone de tone de proiectile care teoric erau dezamorasate, însă unele s-au dovedit a fi  neexplodate. 

Inspectorii ITM Alba au amendat firma care își avea sediul în Sebeș cu 40.000 de lei amendă pentru muncă nedeclarată.

În luna iulie a anului 2020, un proces în materia de civil a început la Judecătoria Sebeș în care firma în cauză a cerut anularea amenzii. Pe 19 ianuarie 2021, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o primă decizie cu privire la anularea amenzii de 40.000 de lei, iar motivarea judecătorilor a fost făcută publică în urmă cu câteva zile. 

De asemenea, procurorii militari ai Parchetului Militar Timișoara au început o anchetă, dar momentan nu sunt informații noi în ceea ce privește stadiul anchetei.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Precizăm că procesul desfășurat pe rolul Judecătoriei Sebeș se referă strict la amenda primită de firmă din parte ITM Alba pentru muncă nedeclarată și nu la decesul bărbatului.

Poziția firmei

Cei doi bărbați din Petroșani au mai lucrat și în trecut pentru firma respectivă. Cu câteva zile înainte de producerea accidentului, pe data de 26 ianuarie, aceștia au discutat să meargă să lucreze la o ”unitate militara din localitatea Beiuș, cu care societatea contestatoare avea contract si unde urmau să desfășoare activitate începând cu data de 29, 30 ianuarie 2020”, se arată în motivarea instanței.

Bărbații au ajuns în Sebeș ăn dimineața zilei de 28 ianuarie și s-au cazat la un hotel, iar după trebuiau să se întâlnească șeful firmei pentru încheierea contractului de muncă.

CITEȘTE ȘI: Explozia proiectilului de la Pianu: Cei doi muncitori lucrau ”la negru” într-o curte cu 20 de tone de proiectile dezafectate

S-a precizat ca in data de 28 ianuarie 2020 cei doi, urmau să se întâlnească pentru încheierea contractului de munca in forma scrisa si transmiterea lui către REVISAL în vederea înregistrării sale. Încheierea acestor contracte de munca erau imperios necesare, cu atât mai mult cu cat locul unde urmau să se deplaseze și să presteze activitate era o unitate militară din Beius, unde nu li se permitea accesul decât pe baza actelor care dovedeau apartenenta persoanelor la societatea cu care Unitatea militara deținea contract de prestări servicii.

Data fiind aceasta situație, in cursul zilei de 28 ianuarie 2020 directorul general al societății urma sa îi întâlnească pe cei doi la sediul societății pentru încheierea contractelor individuale de munca pentru a se putea deplasa la Beius, în vederea realizării contractului cu unitatea militara din Beius, cele doua persoane s-au deplasat la punctul de lucru din Pianu, însoțiți fiind de fiul directorului general pentru a lua de acolo anumite utilaje (furtune, aparatura) de care aveau nevoie pentru activitatea de la Beius, fără ca directorul general sa le solicite prestarea vreunei activități in localitatea Pianu. În timp ce fiul acestuia s-a deplasat pentru procurarea anumitor garnituri, s-a întâmplat nefericitul incident, soldat cu decesul bărbatului, se arată în motivarea instanței.

Apărătorul firmei a mai precizat că ” directorul general a aflat ulterior că cele două persoane figurau ca fiind angajate ale unei alte societăți, astfel încât si din acest punct de vedere nu se poate contura săvârșirea contravenției și mai mult nici urmarea sau prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata contribuției aferente unui salariat”, potrivit documentului citat.

” (…) apreciem că amenda este prea aspră, nefiind proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, cu atât mai mult cu cat cei doi figurau angajați la o alta societate.

Pericolul social al faptei săvârșite de petent este minim, fapt ce rezultă din împrejurarea în care a fost săvârșită fapta, din faptul că nu s-a produs nici o urmare, atingerea valorilor sociale ocrotite de lege fiind minimă”, se mai arată în apărarea firmei legate de contractele de muncă ale celor doi bărbați.

Poziția ITM Alba, extrasă din motivarea Judecătoriei Sebeș

Pe 30 ianuarie 2020, la sediul ITM Alba s-a prezentat șeful firmei alături de cel de al doilea muncitor.

Bărbatul a declarat că prestează activitate de sudor pentru firma în cauză din data de 27.01.2020 fără un contract individual de muncă încheiat în formă scrisă. De asemenea, a menționat faptul că a lucrat împreună cu persoana decedată, până ta data la care a avut loc explozia.

Acest fapt a fost confirmat și de către directorul general al fimei care a declarat pe propria răspundere ca i-a primit pe cei doi fără a le încheia contracte individuale de munca.

Verificând baza de date organizată ta nivelul Inspecției Muncii cu privire la transmiterea registrului general de evidență a salariaților în format electronic, s-a constatat faptul ca pentru bărbatul care a supraviețuit a fost transmis un contract individual de munca cu data începerii activității 30.01.2020. Ulterior, angajatorul a revenit asupra datei începerii activității și a transmis în REVISAL data de 28.01.2020.

CITEȘTE ȘI: Zona exploziei de la Pianu de Jos a fost IZOLATĂ din cauza proiectilelor aflate în curte. Anchetă extinsă a autorităților

Bărbatul decedat nu figura in baza de date a registrului general de evidență a salariaților în format electronic cu contract individual de muncă activ la firma în cauză.

Aceștia au fost în trecut angajați ai firmei.

Față de această stare de fapt, apreciem că în mod corect inspectorii de muncă au aplicat sancțiunea amenzii atunci când au constatat că sunt întrunite elementele constitutive ale contravenției prevăzute la art.260 alin. 1 lit.e din Codul Muncii.

Motivele invocate în plângere nu sunt de natură să ducă ta admiterea acesteia, deoarece sunt simple susțineri ale petentei în vederea exonerării de răspunderea contravențională, dar care nu au legătură cu starea de fapt de la momentul controlului,  au concluzionat inspectorii ITM Alba.

Ce au decis magistrații Judecătoriei Sebeș

Potrivit magistraților, cei doi bărbați au fost transportați la punctul de lucru și odată ajunși acolo au verificat aparatele de tăiat și au constatat că prezinte defecțiuni, motiv pentru care au cerut fiului patronului să cumpere piese pentru a le repara. După ce aparatele au fost reparate, cei doi au decis să le încerce și au început să taie deșeuri feroase (bombe, proiectile) iar la un moment dat a avut loc o explozie, în urma căruia bărbatul a decedat.

Din materialul probator administrat în prezenta cauză, instanța reține faptul că în data de 28.01.2020,cei doi au prestat activitate în cadrul societății petente, fără a avea semnat la acea dată contract individual de muncă

Nu poate fi reținut argumentul petentei cum că cei doi au prestat activitate fără a le fi fost solicitat acest lucru de către vreun reprezentant al societății, întrucât pe de-o parte chiar martorul arată că scopul pentru care i-a dus pe cei doi la Pianu de Jos a fost să ia aparatele, ori deja această atribuție este de prestare de activitate, iar pe de altă parte activitatea de reparat și verificat scule s-a făcut cu acordul reprezentantului petentei, dacă nu chiar la îndemnul acestuia.

A fost clar explicat de către petentă și susținut de către martori faptul că cei doi, urmau să presteze activitate specifică de sudor (tăiat deșeu feros cu flacără deschisă) la o unitate militară din Beiuș, începând cu data de 29.01.2020, însă faptul că aceștia au efectuat și alte acte în strânsă legătură cu activitatea specifică pe care urmau să o presteze, nu înseamnă că pentru acele operațiuni prealabile nu ar fi avut nevoie de încheierea unui contract de muncă.

 

Cu alte cuvinte, contractul de muncă se impunea a fi închsiat nu doar pentru a legitima munca pe care cei doi urmau să o presteze în cadrul unității militare ci și pentru orice fel de activitate pe care o prestau în folosul petentei, având în vedere că aceasta îi angaja.

Dorința administratorului de a încheia contracte de muncă în cursul zilei de 28.01.2020 pentru a reglementa situația pentru când aveau să lucreze în cadrul unității militare nu exonerează petenta de faptul că la momentul 28.01.2020, când cei doi prestau activitate în folosul petentei, aceștia nu aveau încheiat niciun contract de muncă.

De altfel, nu se poate afirma că încheierea contractului de muncă se impunea doar de la momentul prestării activității de sudor la unitatea militară, iar pentru restul activitățiilor premergătoare, contractul nu era necesar.

VEZI ȘI: Explozia de la Pianu, soldată cu moartea unui om: Procurorii Parchetului Militar Timișoara și de la Sebeș vor cerceta cazul

Din momentul în care petenta a dorit angajarea celor doi, trebuia să se îngrijească să încheie contractele de muncă, să le încarce în platforma online și doar din ziua următoare să distribuie sarcini respectivilor angajați, indiferent că sarcinile vizau chiar debitarea deșeurilor feroase sau reparații efectuate la diverse utilaje, au concluzionat magistrații.

În data de 19 ianuarie 2021, magistrații Judecătoriei Sebeș au respins cererea de anularea a amenzii de 40.000 de lei, primită de firmă.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Muncii: Unii bugetari au sporuri de peste 80% din salariu. Ce se va întâmpla cu veniturile acestora

Publicat

bani

Sunt unele cazuri de bugetari care au sporuri de până la 85% din salarii, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Oficialul precizează că autorităţile doresc reaşezarea salariilor pentru ca aceste sporuri să fie motivante.

Ministrul a precizat că există două posibilităţi: fie unele venituri mari vor fi afectate prin eliminarea unor sporuri, fie vor fi îngheţate unele venituri, iar celelalte vor avea o creştere mai rapidă, potrivit g4media.ro.

“După ce s-a stabilit un cadru unitar de salarizare relativ echilibrat, excepţiile au ajuns să devină regulă şi dintr-un context legal în care în sistemul bugetar există o anumită aşezare pe grilă, cu un salariu minim, cu un salariu maxim şi sporurile să fie acordate fie pentru o anumită categorie profesională, fie pentru a motiva angajaţii”, spune Raluca Turcan.

Vezi și Ministrul Muncii, precizări despre alocații, pensii și legea salarizării. Aviz pozitiv pentru buget

Ministrul susține că va fi făcută o analiză a acestor sporuri.

”Acolo unde sunt salarii mici, nu intenţionăm să scadă deloc. În legea salarizării există un articol prin care nivelul sporurilor este limitat la 30% la nivelul ordonatorului de credite. Acesta este un articol, ori prezentarea trunchiată a unui text de lege este similară cu minciuna sau manipularea, pentru că la două articole mai jos apar excepţiile. Prin excepţie de la plafonarea nivelului sporurilor la 30% la nivelul ordonatorului de credit vin următoarele domenii. Şi după aceea intră sănătatea, justiţia, asistenţa socială, partea de apărare şi ordine publică. Sunt salariile cărora li se adaugă sporuri cu până la 85%, dar asta nu înseamnă că toţi angajaţii din sănătate au sporuri de 85%. Evident, există segmente din sănătate unde sporurile merg chiar şi la 85%”, a mai transmis ministrul Muncii.

Ministrul a mai spus că  principiul de la care se pleacă este să nu scadă veniturile.

”Însă, dacă, de exemplu, se elimină anumite sporuri poate la nivelul unor salarii foarte mari ar putea să se opereze mici modificări întrucât trebuie să gândim şi partea de sustenabilitate. Ar putea să scadă salariile foarte mari, nu este încă o decizie luată. Noi am avea aşa, sporurile să îşi atingă cu adevărat scopul pentru care au fost create pentru anumite meserii, anumite condiţii sau pentru a fi motivante, să reaşezăm salariile de bază şi aici există două posibilităţi, vom vedea pe care se va merge, fie unele salarii sau venituri foarte mari vor fi afectate prin eliminarea unor sporuri, fie vor fi îngheţate unele venituri şi celelalte vor avea o creştere mai rapidă astfel încât să le ajungă din urmă”, a precizat Turcan.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

2.830 cazuri COVID confirmate în România în ultimele 24 de ore. 63 decese noi, 1006 pacienți la ATI. Date oficiale, 28 februarie

Publicat

Au fost raportate  noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise duminică, 28 februarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 63  decese noi. 1.006  pacienți sunt la ATI.

Citește și ALBA: 47 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Crește din nou incidența la Alba Iulia. Situația pe localități

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 28 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 801.994 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

740.352 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.830 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.350 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.02.2021 (10:00) – 28.02.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (33 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.064. Dintre acestea, 1.006 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.022.647 de teste RT-PCR și 300.660 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.941 de teste RT-PCR (6.933 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.008 la cerere) și 4.550 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 40.937 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.875 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.718 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 152 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.214 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 27 februarie, 6.561 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.352.840 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID – 28 februarie:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Timiș – 39151 – 326 – 4,95

Maramureș – 16915 – 67 – 3,14

Cluj – 40041 – 90 – 2,86

Ilfov – 31386 – 87 – 2,85

Brașov – 32175 – 108 – 2,78

Hunedoara – 15756 – 112 – 2,55

Mun. București – 1E+05 – 365 – 2,48

Alba – 15548 – 47 – 2,36

Satu Mare – 9839 – 28 – 1,88

Sibiu – 20057 – 52 – 1,79

Sălaj – 8030 – 40 – 1,76

Arad – 17339 – 74 – 1,7

Gorj – 6881 – 59 – 1,68

Dolj – 19589 – 102 – 1,67

Constanța – 32105 – 62 – 1,46

Vâlcea – 11931 – 52 – 1,39

Dâmbovița – 17821 – 50 – 1,32

Galați – 20407 – 72 – 1,25

Botoșani – 10964 – 39 – 1,24

Bacău – 20342 – 79 – 1,21

Suceava – 21006 – 47 – 1,17

Giurgiu – 7849 – 31 – 1,16

Iași – 33688 – 140 – 1,16

Teleorman – 9869 – 26 – 1,13

Bihor – 21345 – 73 – 1,12

Neamț – 13998 – 50 – 1,1

Caraș – Severin – 8344 – 23 – 0,99

Mehedinți – 6056 – 26 – 0,99

Mureș – 17965 – 48 – 0,97

Vaslui – 12999 – 33 – 0,95

Ialomița – 8230 – 14 – 0,94

Covasna – 5945 – 13 – 0,91

Bistrița – Năsăud – 8796 – 24 – 0,88

Olt – 11379 – 45 – 0,82

Tulcea – 6431 – 17 – 0,82

Brăila – 9817 – 7 – 0,78

Vrancea – 8280 – 25 – 0,78

Argeș – 21147 – 32 – 0,74

Prahova – 27311 – 66 – 0,71

Buzău – 9571 – 24 – 0,69

Harghita – 6245 – 18 – 0,69

Călărași – 7622 – 24 – 0,63

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 424 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 60

Iaşi – 28

Suceava – 21

Cluj – 18

Alba – 15

Vâlcea – 15

Arad – 14

Argeş – 14

Timiş – 14

Gorj – 13

Mureş – 13

Teleorman – 13

Satu Mare – 12

Bacău – 11

Botoşani – 11

Braşov – 11

Olt – 11

Hunedoara – 10

Ilfov – 10

Constanţa – 8

Dâmboviţa – 8

Galaţi – 8

Neamţ – 7

Bistriţa – Năsăud – 6

Buzău – 6

Caraş – Severin – 6

Ialomiţa – 6

Prahova – 6

Sălaj – 6

Sibiu – 6

Bihor – 5

Maramureş – 5

Vrancea – 5

Dolj – 4

Vaslui – 4

Călăraşi – 3

Covasna – 3

Tulcea – 3

Giurgiu – 2

Brăila – 1

Harghita – 1

Mehedinţi – 1

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 47 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Crește din nou incidența la Alba Iulia. Situația pe localități

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost înregistrate 47 de cazuri noi COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba, duminică, 28 februarie. În ultima săptămână, au fost 419 cazuri confirmate.

De la începutul pandemiei, 15.646 de persoane au fost confirmate pozitiv în județul Alba.

Dintre acestea, 14.259 sunt persoane vindecate și au fost înregistrate 419 decese.

Total persoane aflate în carantină la domiciliu: 1.316.

Persoane ieșite din carantină la domiciliu: 24.927.

Au fost 189 persoane izolate în spital (opt persoane în Cluj, două în Sibiu, cinci în Timiș, trei în Mureș și câte o persoană în Bihor, Brașov și București. Alte 779 persoane au fost izolate la domiciliu.

Potrivit DSP Alba, sâmbătă au fost prelucrate 260 de teste RT-PCR, toate la Spitalul Județean de Urgență Alba. Numărul total al testelor, de la începutul pandemiei în județ, a ajuns la 171.465.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (31 de cazuri noi)

Alba Iulia – 15

Sebeș – 8

Cugir – 3

Teiuș – 3

Aiud – 1

Abrud – 1

Rural (15 cazuri noi)

Unirea – 3

Crăciunelu de Jos – 2

Mihalț – 2

Șibot – 2

Șpring – 2

Blandiana – 1

Lunca Mureșului – 1

Pianu – 1

Rădești – 1

Un caz cu anchetă epidemiologică în derulare.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba (14-27 februarie) 2,36 (anterior 2,32).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 14-27 februarie – incidența cazurilor COVID-19:

Alba Iulia – 428 cazuri – 5,60 (anterior 5,52)

Teiuș – 27 cazuri – 3,71 (anterior 3,30)

Sebeș – 111 cazuri – 3,37 (anterior 3,43)

Aiud – 38 cazuri – 1,49 (anterior 1,57)

Cugir – 38 cazuri – 1,48 (anterior 1,44)

Ocna Mureș – 18 cazuri – 1,29 (anterior 1,29)

Blaj – 26 cazuri – 1,25 (anterior 1,35)

Abrud – 4 cazuri – 0,76 (anterior 0,57)

Câmpeni – 4 cazuri – 0,54 (anterior 0,54)

Baia de Arieș – 2 cazuri – 0,52 (anterior 0,52)

Zlatna – 2 cazuri – 0,25 (anterior 0,25)

Mediul rural:

Localitate – cazuri în perioada 14-27 februarie – incidența cazurilor COVID-19

Șpring – 28 cazuri – 10,63 (anterior 9,87)

Ceru-Băcăinți – 2 cazuri – 7,09 (anterior 7,09)

Ponor – 4 cazuri – 5,86 (anterior 5,86)

Berghin – 7 cazuri – 3,65 (anterior 3,65)

Cricău – 7 cazuri – 3,49 (anterior 3,49)

Mihalț – 11 cazuri – 3,36 (anterior 2,75)

Doștat – 3 cazuri – 2,93 (anterior 2,93)

Crăciunelu de Jos – 6 cazuri – 2,80 (anterior 1,87)

Ciugud – 9 cazuri – 2,76 (anterior 2,76)

Pianu – 9 cazuri – 2,51 (anterior 2,23)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: 236 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan. Eroii Răscoalei din 1784, comemorați la Alba Iulia

Publicat

Autorităţile locale şi judeţene din Alba Iulia organizează duminică, 28 februarie, manifestări dedicate comemorării celor 236 de ani de la Martiriul eroilor Horea, Cloșca și Crișan.

La Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan din Cetatea Alba Carolina şi la monumentul de pe Dealul Furcilor sunt depuse coroane de flori, odată cu intonarea Imnului Național al României.

Pe Dealul Furcilor se oficiază și un ceremonial religios.

Participă oficiali de la Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, unităţile militare, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, veterani de război.

Pe 28 februarie, se împlinesc 236 de ani de când conducătorii răscoalei țărănești de la 1784-1785, Horea, Cloșca și Crișan, au fost pedepsiți și executați cu cruzime, prin tragerea pe roată, la Alba Iulia.

Program:

12.00 – 12.05 Intonarea Imnului Național al României

12.05 – 12.10 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.10 – 12.20 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori

12.30 – 12.35 Dealul Furcilor – Intonarea Imnului Național

12.35 – 12.45 Ceremonial religios

12.45 – 12.50 Alocuțiune privind semnificația evenimentului

12.50 – 13.00 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate