Eveniment
FOTO: La Zlatna continuă lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional. Cum va arăta clădirea și cât va costa
În orașul Zlatna continuă lucrările la noul Centru Cultural Multifuncțional, o investiție de aproape 7,2 milioane de lei. Clădirea modernă va cuprinde o sală de spectacole cu peste 270 de locuri.
Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Zlatna”, componenta A „Centru Cultural Multifuncțional”, lansată la sfârșitul lunii decembrie 2022, a fost câștigată de către Compact Construct SRL și Cubicon Invest.
Contractul a fost atribuit pe data de 10 martie 2023, valoarea acestuia fiind de 7.190.550,65 de lei, fără TVA.
Potrivit caietului de sarcini, termenul de finalizare a lucrărilor prevăzute în contract este 30 noiembrie 2023.
Centrul Cultural Multifuncțional este ridicat pe un teren aflat în centrul orașului Zlatna, pe strada Valea Morilor, nr. 5, lângă Casa de Cultură „Avram Iancu”.
Cum va arăta noul Centru Cultural Multifuncțional
Centrul cultural multifuncțional din Zlatna va avea o suprafață construită de 611,44 mp și un regim de înălțime Subsol parțial + Parter + Etaj.
Sala de evenimente va avea un număr de 279 locuri din care 186 la parter și 93 la supantă.
Accesul principal al publicului se face de pe latura nordică, într-un hol primitor cu acces la garderobă și grupuri sanitare. Din acest hol se face și accesul la supantă, prin intermediul unei scări dezvoltate pe latura nordică. Se accede apoi în sala de spectacole organizată pe 12 rânduri a câte 15/16 locuri, cu circulaţii perimetrale libere de minim 140 cm.
Interiorul sălii (și a lojei) vor putea fi iluminate și ventilate natural prin fantele prezente pe pereții exteriori estici și vestici.
Urmează zona de convergenţă între public și artişti: scena de spectacol. Accesul artiştilor în corpul atribuit lor se face dinspre curte, pe latura nordică, separat de public, asigurându-li-se astfel intimitate și liniște.
Spaţiile destinate artiştilor sunt organizate după cum urmează: la parter, în strânsă legătură cu scena – zona de regrupare sau buzunar scenă (în care se face accesul din exterior), legat functional de un grup sanitar și casa scării ce permite accesul la cabinele de artişti și duşurile de la etaj.
În ceea ce privește spaţiile ce țin de derularea spectacolelor, la etaj este propusă o cabină regie tehnică ce oferă posibilitatea de vizualizare a întregii săli de spectacol. De aici se vor controla echipamentele audio-video și luminile, iar prin intermediul unei scări se poate accede la pasarelele tehnice ce permit întreţinerea și manipularea acestor echipamente.
Spațiul centralei termice este amplasat la subsol, pe latura nordică a corpului destinat artiştilor, cu acces de pe casa scării.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News