Economie
FOTO: Primul strat de asfalt pe drumul care ne scapă de traficul de coșmar dintre Alba Iulia și Sebeș. Când se termină lucrarea
Consiliul Județean Alba a demarat lucrările de asfaltare la un tronsonul de drum care face legătura între Pâclișa și Vurpăr. Acesta este în acest moment unul dintre cele mai importante drumuri din județ pentru că reprezintă o alternativă la drmul național care face legătura dintre Alba Iulia și Sebeș, extrem de aglomerat. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, termenul de finalizare a lucrării este luna decembrie a acestui an.
Este vorba despre asfaltarea unui tronson de aproximativ 4,2 kilometri, ultima porțiune care a rămas neasfaltată între Vințu de Jos și Pâclișa (cartier al municipiului Alba Iulia).
Drumul județean ar urma să preia o parte importantă din traficul care blochează în fiecare zi Drumul Național 1, între Alba Iulia și Sebeș, în special la orele de vârf. Lucrările sunt executate de Newanport Company și costă 3,6 milioane de lei (TVA inclus). Termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an.
Traficul „de coșmar” pe porțiunea de drum nu este o noutate pentru navetiștii din cele două municipii. Șoferii sunt disperați, pentru că au ajuns să petreacă în trafic 3-4 ore zilnic.
Drumul județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Cîmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – limita județul Hunedoara asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.
Are lungimea totală de 26,025 km, iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5,50 m – 7,00 m, cu o lățime a părții carosabile în aliniament de 5,50 m și acostamente cu lățimi variabile de 0-0,75(m). Din punct de vedere al structurii rutiere, drumul este pietruit de la km 3+900 până la km 8+118, iar restul este asfaltat.
Tronsonul de drum județean DJ107A poziționat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localității Alba Iulia până în apropierea localității Vurpăr, are durata de exploatare depășită prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat în anii următori, precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
marți, 11.09.2018 at 16:02
Batrane, aici n-am ce comenta. Bravo !!