Actualitate
FOTO: Profesori de la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, în vizită în Germania. Proiect pentru inovaţii în predarea orientată spre practică a mecatronicii
Profesori de la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” au participat la o întâlnire transnaţională, în Germania, în cadrul unui proiect Erasmus, prin care au acces la specializări în predarea mecatronicii.
În cadrul proiectului, colegiul albaiulian este partener cu firme din Polonia, Turcia, Spania, Germania şi Italia, cu care colaborează pentru inovaţii în predarea orientată spre practică a mecatronicii.
În perioada 22-26 august 2016, a avut loc a doua întâlnire transnaţională din cadrul proiectului. Întâlnirea a fost găzduită și organizată de Germania, la Magdeburg. De la Alba Iulia, au participat echipa formată din profesorii Carmen Sînc, Bianca Hoisan, Aurica Pop și Cornelia Henegariu, de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”.
“ Programul de lucru a fost intens şi bine organizat, dezbaterile fiind un mijloc de a evalua implementarea proiectului, dar şi o oportunitate pentru planificarea viitoarelor activităţi. De asemenea, în calitate de coordonatori, am pregătit și aplicat 3 chestionare cu scopul monitorizării și evaluării proiectului: pentru activitățile care trebuiau derulate conform planului de activități, pentru diseminare și pentru impactul asupra participanților”, transmit profesorii albaiulieni.
Aceştia au vizitat fabrica Volkswagen din Wolfsburg pentru a vedea câteva exemple de sisteme mecatronice în acțiune, dar şi Turnul Millennium, Centrul de formare în domeniul mecatronicii SBH Südost, unde s-a prezentat modul în care mecatronica este predată cursanților germani, cu ajutorul metodelor clasice și cu abordări inovatoare atât în pregătirea practică cât și în cea teoretică.
Un punct important pe agenda întâlnirii a fost stabilirea, împreună cu partenerii, a formei, structurii și a conținuturilor pentru cele două rezultate intelectuale ale proiectului: auxiliarul curricular pentru mecatronică și un ghid de predare pentru mecatronică.
Această a doua reuniune transnaţională de proiect a evidenţiat relevanţa obiectivului general al proiectului și anume: îmbunătățirea aptitudinilor și competențelor profesorilor și formatorilor din învățământul profesional și tehnic, astfel încât abordarea didactică să răspundă nevoilor orientării spre practică, să fie modernă și inovatoare, mai spun profesorii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News