Eveniment
FOTO: Proiectarea Bazei sportive cu bazine de înot din Alba Iulia, la licitație. Detaliile unei investiții îndelung așteptate
Noua administrație locală reia problema construcției unei baze sportive și de agrement, cu bazine exterioare de înot și locuri de joacă pentru copii, în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a lansat recent o licitație pentru servicii de proiectare a obiectivului de investiții.
Proiectul a fost tărăgănat ani întregi și relocat în mai multe poziții de vechea adiministrație condusă de Mircea Hava, astfel încât orașul nu are în prezent un ștrand public.
Primăria Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare faza DTAC+PT+DDE+CS, verificarea tehnică de calitate a documentațiilor, inclusiv servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor privind obiectivul „Regenerare urbană a zonei Bazinului Olimpic prin amenajarea de zone verzi și construirea unei baze sportive și de agrement – municipiul Alba Iulia”.
Valoarea totală estimată este de 477.452,2 lei, fără TVA.
Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că investiția ar putea începe la toamnă și va trebui finalizată în 16 luni. Asta înseamnă că sezonul în care Alba Iulia va avea un ștrand municipal va fi cel din 2023.
”Investiția aceasta este direct legată și de introducerea canalizării pe strada Alcala de Henares, urmată de asfaltarea ei până la intersecția cu strada Gheorghe Șincai. Sper să o pot da în execuție cât mai repede către Apa CTTA, unde suntem acționari”, a spus primarul Gabriel Pleșa.
Citește și MODIFICĂRI în proiectul ștrandului de lângă Bazinul olimpic din Alba Iulia. Zona de plajă, extinsă. La ce se RENUNȚĂ
Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia a actualizat în primăvara anului 2020 studiul de fezabilitate privind construirea unei baze sportive și de agrement în zona Bazinului Olimpic.
Printre modificările propuse atunci s-au numărat renunțarea la terenul de sport și la gradene aferente acestuia, pentru a crește suprafața aferentă șezlongurilor și zonei de plajă, renunțarea la funcțiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), montarea de pompe de căldură care să asigure 33% din totalul de energie și creșterea numărului locurilor de parcare.
Citește și Baza de agrement – Bazinul Olimpic și centura de sud-vest Alba Iulia. Cât costă investițiile și când vor începe proiectele
În luna septembrie 2020, Primăria Alba Iulia a semnat un acord de parteneriat cu ADR Centru pentru pregătirea proiectului de investiții. Astfel, buget eligibil estimat total al investiției este de 6.855.676,76 euro (TVA inclus) / curs inforeuro august 2020.
Potrivit studiului de fezabilitate actualizat, baza sportivă și de agrement propusă va asigura pe perioada verii modalitati de petrecere a timpului liber, de relaxare şi de agrement prin realizarea următoarelor construcții și amenajări:
- corp administrativ P+M;
- bazin exterior pentru înot;
- bazin exterior de agrement;
- bazin exterior cu tobogan pentru copii mici și foarte mici;
- spații tehnice subterante pentru instalații tehnologice;
- dușuri exterioare în zona bazinelor;
- platforme exterioare;
- punct alimentar, filigorii și grup sanitar pentru public;
- spațiu tehnic și depozitare recuzită;
- gradene în zona bazinului de înot;
- loc de joacă pentru copii ;
- rețele de utilități (apă, canal, electrice);
- parcaje, alei pietonale, suporturi biciclete;
- spații verzi;
- împrejmuire incintă;
- instalații iluminat incintă;
- sistem propriu de încălzire (panouri solare);
- zona de relaxare;
- sistem de colectare gunoi;
- filigorii.
Corp administrativ
Corpul administrativ este clădirea prin care se face accesul publicului în incinta ștrandului, având regimul de înălțime de P+M.
Dimensiunile construcției sunt de 33,10 x 19,60 metri iar suprafața utilă totală este de 709,50 mp.
Spațiile sunt divizate în două zone:
- zona accesibilă publicului, situată la parter, cuprinzând o recepție cu zonă de comerț și vestiare cu grupuri sanitare și dușuri
- zona destinată personalului complexului, cuprinzând în zona parterului spații de serviciu, iar în zona mansardei spații cu destinație administrativă.
În ceea ce privește finisajele, pentru corpul administrativ se adoptă tencuieli decorative bleu marin și albe alternate cu placaj MDF de exterior.
Structura din lemn lamelar încleiat rămâne aparentă și susține învelitoarea din tablă fălțuită mată gri închis ce îmbracă întreaga structură într-o formă fluidă.
Bazin exterior de înot
Bazinul pentru înotători va avea dimensiunile de 25 x 15,4 m (conf. FR 2.5/pag. 115 din Cartea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și adâncimea cuprinsă între 1,40 și 2,0 m).
Acesta va fi dotat cu 6 blocstarturi pentru 6 culoare pe latura scurtă cu orientare vest și cu gradene pentru public pe partea laturii sudice.
Spațiul tehnic prevăzut în demisolul spatiului tehnic și depozitare recuzită (camera pentru instalații tehnologice) deservește bazinul de înot și cuprinde următoarele echipamente: filtre verticale bobinate, recipiente de dozare a substanțelor pentru tratarea și dezinfecția apei, pompe de recirculare, un schimbător de căldură pentru descărcare panouri solare și un schimbator de căldură cu agent termic de la centrala termică ca sursa alternativă și alte accesorii.
Bazin exterior de agrement
Acesta va avea o adâncime maximă constantă de 1,40 m, iar zona de relaxare va fi separată de cea de agrement/inițiere printr-un bloc solid pe care se vor monta sisteme de hidromasaj (sistem 1). Zona de relaxare primește o formă semicirculară și are amplasate central 12 paturi pentru hidromasaj, organizate circular (sistem 2). În centrul zonei create de grupurile de paturi cu hidromasaj, va fi desenat în finisaj simbolul „Celeilalte capitale – Alba Iulia” ce va marca un sistem de hidromasaj în pardoseală (sistem 3).
Pe unde va fi accesul
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News