Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacolul naturii îngheţate surprins în imagini, la Cheile Râmețului. Peisaje de poveste în judeţul Alba

Publicat

12540857_994813297232127_8205574432786529082_n Gerul din ultima perioadă au transformat pârâul și cascadele din Cheile Râmețului în peisaje desprinse parcă din cărţile de poveşti. Sub gheața pe alocuri transparentă, apa din mijlocul pârâului avea o culoare minunată de malachit.

Membrii clubului de Ecologie și Turism Montan Albamont au publicat recent câteva imagini de poveste, surprinse în Cheile Râmețului, în județul Alba, la sfârșitul perioadei geroase.

„Cheile Râmețului la sfârșit de perioadă geroasă. Probabil, a fost ultima șansă din acest sezon rece de a le parcurge pe pod de gheață”, au notat pe pagina de Facebook cei de la Albamont.

 

(P)  Caciuli, manusi și fulare, bocanci și ghete, geci și jachete de iarnă pe FashionSport.ro.  Mii de articole sport pentru iarnăechipament schi, îmbrăcăminte și încălțăminte sport de la 900 de branduri, pentru bărbați, femei și copii. Nike, Salomon, Adidas, Dunlop, Puma, Karrimor, Brithish Knight, Airwalk, Under Armour etc. Reduceri mari în fiecare zi

Citeşte şi Mistere din adâncurile Munților Trascău: Peștera Huda lui Papară, monument al naturii din județul Alba

Cheile Râmeţului reprezintă cel mai mare obiectiv natural al părţii centrale a Trascăului, această zonă fiind declarată rezervaţie naturală complexă ce se întinde pe o suprafaţă de 150 hectare.

Vezi şi FOTO: COMORILE Munților Apuseni. Cascade, lacuri, peșteri și alte minuni ale naturii care merită văzute cel puțin o dată

Datorită reliefului, cheile se pot parcurge doar prin traversarea pe cursul apei, pe timpul verii. Pe prima porţiune există o amenajare cu bride şi cabluri de oţel care permit vizitarea cheilor pe timp de vară până la celebrul portal al cheilor şi până la porţiunea numită “la cuptor”.

De aici încolo, vizitarea cheilor presupune traversarea pe cabluri suspendate şi pe firul apei, în unele porţiuni apa ajungând până la 2 m adâncime.

Accesul se face pe drumul judeţean asfaltat care pleacă din Teiuş, cale de 18 km până la Mănăstirea Râmeţ. Apoi, de aici vom continua pe drumul pietruit încă 4 km.

Clubul de Ecologie și Turism Montan Albamont este o asociație neguvernamentală, persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial. Scopul asociației este dezvoltarea durabilă a comunităților din zonele montane și adiacente acestora. Principalele obiective ale asociației vizează promovarea turismului montan responsabil, conservarea ariilor protejate, promovarea valorilor culturale și morale tradiționale, educația eco-civică a tinerilor, dezvoltarea economică a zonelor montane defavorizate.

Foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax