Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: Studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în vizită de studiu în Italia

Publicat

În perioada 24 – 31 octombrie 2022, studenți din cadrul celor trei specializări din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia participă la implementarea proiectului „Educație, cercetare și valorificare științifică a patrimoniului cultural bizantin din nordul Italiei”. Studenții sunt însoțiți de arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă, și de lect. univ. dr. Sorin Albu, coordonatorul secției de Mozaic.

Proiectul de față are ca scop dezvoltarea cunoaşterii ştiinţifice în rândul studenţilor privind realitățile culturale şi spirituale bizantine din zona de nord a Italiei (Ravenna și Venezia) și, de asemenea, promovarea și implementarea acestui patrimoniu în studii și lucrări de specialitate.

Totodată, proiectul are în vedere analizarea patrimoniului cultural şi spiritual din această zonă care se realizează în cadrul cursurilor de Misiologie Ortodoxă (secția Teologie Pastorală), precum şi în cadrul cursurilor de specialitate (secţia Artă Sacră-Mozaic), într-o manieră uşor teoretizată. Workshop-ul va răspunde cerințelor de acţiune practică, studenţii luând contact cu zona culturală care a prezervat respectivul patrimoniu.

Obiectivele de interes internațional vizitate sunt: Veneția (Bazilica San Marco, Piața San Marco, Ponte di Rialto, Palatul Dogilor, Campanila di San Marco, Murano, Insula Torcello), Ravenna (Baptisteriul Neonian, San Vitale, Mausoleul Galla Placidia, Sant’Apollinare Nuovo, Museo Nazionale di Ravenna Arcivescovado, Mormântul lui Theodoric, Arian Baptistery, Sant ‘Apollinare în Classe).

De asemenea, pe parcursul acestor zile, studenţii noștri vor întâlni alți tineri care studiază la Istituto di Liturgia Pastorale „Santa Giustina” din Padova și Accademia di Belle Arti din Ravenna, fiind un bun prilej în schimbul de cunoștințe, de limbă, de tradiții și obiceiuri culturale și religioase, toate având drept scop dezvoltarea procesului de internaţionalizare a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Manifestarea se desfășoară sub forma unui workshop internaţional, având în vedere elaborarea unor lucrări ştiinţifice, ca outputuri, care, în urma monitorizării din partea cadrelor didactice universitare, vor fi publicate în reviste ştiinţifice de specialitate din România, cu scopul de a face cunoscut patrimoniul cultural și rezultatele acestei cercetări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement