Connect with us
Advertisement

Eveniment

GALERIE FOTO: Cetatea Alba Carolina, văzută de la înălţime. Cum arată zona istorică a oraşului şi Parcul Unirii după finalizarea lucrărilor

Publicat

După ce trei ani de zile s-au aflat în şantier, începutul anului 2014 a găsit Cetatea Alba Carolina şi Parcul Unirii reabilitate complet şi redate circulaţiei. În zona istorică a Cetăţii, singurele porţiuni aflat încă „în lucru” sunt două şantiere arheologice vizate pentru „punere în valoare” printr-un proiect al administraţiei locale. Fotograful Cătălin Cădan a imortalizat câteva imagini cu drona, reprezentând zona istorică a oraşului, aşa cum arată ea în ianuarie 2014.

Parcul Unirii şi Latura de Vest a Cetăţii au fost ultimele porţiuni reabilitate anul trecut şi inaugurate înainte de 1 decembrie, după aproape trei ani de lucrări.

Astfel, cu excepţia a două şantiere arheologice aflate încă în lucru, în cadrul unui proiect de „punere în valoare a vestigiilor din Cetate”, zona istorică a oraşului a fost reabilitată complet.

Punerea în valoare a celor două şantiere arheologice este realizată în cadrul proiectului “Reabilitarea Centrului Istoric Alba Iulia – Fortificaţia de Tip Vauban – Căi De Acces, Iluminat Exterior şi Mobilier Urban Zona Interioară”- proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică.

Este vorba despre Situl Roman Principia, care va fi protejat de o construcție realizată din sticlă şi oțel, în care va fi amplasat un sistem de climatizare care o să asigure permanent o temperatură potrivită, dar şi un sistem de iluminat special, şi drumul roman “Via Principalis” din zona străzii Mihai Viteazul.

Lucrările de punere în valoare a vestigiilor sunt realizate de patru firme asociate, care au câştigat licitaţia: “Lăncrănjan Franchini” SRL, “Corint” SRL, “General Game” SRL şi  “Grup Corint”, dintre care ultimele trei au acționari comuni. Valoarea estimată de către Primărie, înainte de licitaţie, a fost de 23.000.000 lei, iar valoarea contractului după licitaţie este de 16.507.213 lei ( aproximativ 3,5 milioane euro).

Vedeţi mai jos, în galeria foto, cum arată zona istorică a Cetăţii, curţile interioare are clădirilor de patrimoniu şi şantierele arheologice îngrădite:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Viorica

    luni, 20.01.2014 at 15:51

    Care ” Cetate Alba Carolina ” ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement