Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Garda Cetății, mărul discordiei între Consiliul Local Alba Iulia și firma care patronează Traseul Celor Trei Fortificații


Publicat

Garda Cetății, una dintre atracțiile orașului Alba Iulia, a iscat o serie de controverse între reprezentanții administrației locale și firma „Grup Corint”, cea care deține în momentul de față concesiunea unei bune părți din Cetatea Alba Carolina. În luna iulie, firma lui Dan Sabău a solicitat Consiliului Local sprijin financiar pentru spectacolul de schimbare a Gărzii, care se desfăşoară pe traseul de sud şi pe cel al Porților III și IV ale Cetății. Adică exact pe unde firma respectivă este singura deținătoare a unui punct de informare turistică și a trei terase. Deocamdată, cererea „Grup Corint” se află în stand-by, pentru că nu s-a convenit asupra unor puncte comune care să permită luarea unei decizii. Firma nu a specificat cu exactitate pentru ce anume vrea subvenție de bani publici de la Primărie: pentru spectacolul schimbării gărzii sau pentru întreținerea întregii gărzi, ale cărei efective sunt dispuse mai mult pe terenul concesiunii Traseul Celor Trei Fortificații, soldații austrieci fiind de gardă inclusiv pe holurile Hotelului Medieval, care se află în proprietatea „Grup Corint”.

Garda Cetății este compusă din trei corpuri cu un total de 50 de soldați conduși de doi comandanți. Majoritatea punctelor de gardă sunt poziționate pe terenul concesiunii făcute de „Grup Corint”: Traseul celor 3 Fortificații, concesionat pe 49 de ani, cu o redevență lunară de 800 euro pentru 14 hectare din interiorul Cetății Alba Carolina.  La intrarea în zona Traseului, vizitatorii  plătesc o taxă de 5 lei.

În ceea ce privește acordarea de fonduri din bugetul local pentru schimbarea Gărzii, părerile sunt împărțite. Pe de o parte, firma „Grup Corint” susține că prin cheltuiala proprie necesară spectacolului (salarii, uniforme, arme, cai și altele), se aduce un mare beneficiu turistic orașului, drept pentru care ar fi de bun simț să participe și administrația locală la realizarea acestuia. Pe de altă parte, cererea i-a revoltat pe câțiva dintre consilieri, care consideră că este „o nesimțire” din partea firmei să ceară bani de la Primărie, în condițiile în care plătește o chirie infimă pentru toate spațiile pe care le deține în Cetate și are câștiguri substanțiale din mai multe afaceri amplasate în zona istorică. Practic, aceștia susțin că „Grup Corint” este chiar cel mai mare beneficiar al spectacolului gărzii, fiind singura firmă care deține terase și restaurante în zona pietonală cuprinsă între Poarta IV și Poarta III ale Cetății.

Garda fixa

Reprezentanții administrației locale susțin că „Grup Corint” nu a prezentat date clare despre ce anume solicită. Totuși, în cazul în care se va decide alocarea de fonduri din bugetul local, Primăria va dori, cel mai probabil, să preia controlul asupra gărzii: „Încă nu s-a căzut de acord asupra elementelor pentru care se cer bani. Primăria nu poate finanța garda Cetății, decât eventual strict parada gărzii. Trebuie purtate niște discuții la nivelul factorilor decizionali și să se clarifice exact despre câți oameni și despre ce cheltuieli este vorba. Oricum, dacă Primăria va finanța garda Cetății, cu siguranță va vrea să preia gestiunea acesteia. Se caută soluții pentru ca acest demers să fie corect din toate punctele de vedere”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Iată ce spun consilierii locali:

Simone Albani: „Nu este un lucru logic. Grup Corint plătește foarte puțin pentru cât primește”

„Noi ne-am opus din prima, pentru că nu este un lucru logic. Grup Corint plătește foarte puțin pentru cât primește. Spațiile sunt închiriate la o valoare foarte mică, la fel ca tot ce are în Cetate. Mi se pare prea mare nesimțire să ceară bani de la Primărie și mă voi opune în continuare acestei cereri în Consiliul Local. Dorim să existe în continuare spectacolul schimbării Gărzii, pentru că a dat o amprentă Cetății și este un lucru bun făcut, dar nu și să fie susținut de Primărie. Grup Corint are multe lucrări din care câștigă bani. E prea de tot!”, a declarat consilierul liberal Simone Albani.

Ovidiu Jidveian: „În momentul când s-ar da bani, soldații ar trebui să se găsească doar în punctele turistice, nu la Hotel Medieval”

Consilierul social-democrat Ovidiu Jidveian este de părere că spectacolul gărzii ar trebui menținut și sprijinit, dar cu condiția să se facă o separație între ceea ce este de interes public și ceea ce este de interes privat. „Ar trebui să găsim o soluție în Consiliul Local prin care să păstrăm spectacolul schimbării gărzii, pentru că este în beneficiul orașului și al albaiulienilor. În momentul când s-ar da banii, soldații vor trebui să se găsească doar în punctele turistice, nu la Hotel Medieval. Pentru destinațiile publice, ar trebui să se plătească din fonduri publice, iar tot ce e în interes privat, să își plătească firma”.

Dorin Șerdean: „Dacă investiția s-ar întoarce în bugetul local, aș fi de acord, dar dacă banii se întorc în alte buzunare, nu mă interesează”

Viceprimarul Dorin Șerdean este unul dintre cei care au cerut amânarea soluționării cererii, din motivul că nu s-a specificat clar pentru ce anume s-au cerut bani. Totodată, ar trebui demonstrat în ce măsură sumele acordate pentru spectacol ar aduce beneficii orașului: „Dacă doresc o soluție, să vină cu date concrete, atâția bani, pentru aceste lucruri. Sunt și situații în care, dacă și administrația publică beneficiază, atunci se pot acorda fonduri. Dar să se arate clar beneficiile, cuantificabil. Și, desigur, această investiție ar trebui făcută în așa fel încât banii să se întoarcă în bugetul local, pentru că dacă se întorc în alte buzunare, nu mă interesează”.

Raul Tudorașcu: „Deocamdată nu știm exact ce anume ne cer. Așteptăm clarificări” 

Consilierul democrat-liberal Raul Tudorașcu nu s-a exprimat nici „pentru”, nici „împotriva” cererii înaintate de „Grup Corint”. Motivul este lipsa de informații clare din cerere, ceea ce a și dus la amânarea soluționării acesteia. „Deocamdată, cererea este în stand-by, s-au cerut clarificări. Trebuie să se redacteze un proiect de hotărâre, să se prezinte exact situația, ce înseamnă. Deocamdată nu avem datele. Să vedem exact despre ce este vorba și ce anume ne cer”, a precizat consilierul democrat-liberal Raul Tudorașcu.

Paul Voicu: „Atât să plătim, cât se face pe domeniul public”

Viceprimarul Paul Voicu s-a arătat „pentru” sprijinirea spectacolului gărzii din bani publici. „Solicitarea firmei Grup Corint mi se pare nu numai corectă, dar și legală și normală și clară. Ce altă firmă ați văzut care face prestații publice fără plată de la administrația locală? Dar va trebui să delimităm exact ce se întâmplă pe domeniul public și ce e privat. Ca orice serviciu, dacă vrem spectacolul, va trebui să plătim, să facem o expertiză contabilă, să avem un preț bun și atât să plătim cât se face pe domeniul public”.

Primarul Mircea Hava este, de asemenea, „pentru” sprijinirea Gărzii Cetății din bugetul local și consideră că ar fi păcat să se piardă o atracție a Cetății, după cum declara la începutul lunii iulie: „Acum, fiecare dintre noi, în special albaiulienii, trebuie să hotărâm: lăsăm să se demonteze totul după atâția ani sau facem ceva pentru a întreține un punct de atracție pentru Cetate. Obligatoriu trebuie să găsim o soluție. Se poate face ceva dacă Consiliul crede că avem nevoie de această Gardă a Cetății. Și dacă nu consideră lucrul acesta, o să ne uităm la pietre și tot conceptul legat de Cetate se va rostogoli”. Citiți AICI declarația integrală a primarului despre finanțarea gărzii Cetății din bani publici.

În concluzie, dacă administrația consideră că Garda Cetății aduce turiști în oraș, ar trebui poate să o preia și să o folosească pentru acest lucru. De asemenea, nu ar fi rău să se înființeze noi posturi de gardă și să se asigure paza și în zonele de nord, nord-vest, nord-est a Cetății, nu doar în părțile ce aparțin „Grup Corint”. Un alt aspect care ar ajuta orașul ar putea fi un program de seară, pentru care turiștii vor rămâne în oraș peste noapte  și nu vor mai merge să „pompeze” la bugetul altor orașe.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Take

  miercuri, 05.09.2012 at 21:16

  ok atunci sa se faca licitatie. orice firma poate angaja oameni sa marsaluiasca prin cetate. n-ar trebui sa fie exclusivitate pt unii

  • derp t.roll

   joi, 06.09.2012 at 08:45

   sau se pot folosi voluntari ca in alte tari.
   La cat de putin inseamna turismul pentru Romania fara autostrazi, fara servicii de calitate, fara profesionisti in turism(multi sunt niste nesimtiti, nu stiu nici o limba straina de circulatie internationala, sunt ingamfati..etc) NU SUNT DE ACORD sa se plateasca nici Corint nici alta firma din bani publici! Corintul a primit o treime din Cetate pe 49 de ani pe… ochi frumosi. Asta ca sa poata urla angajatii lor la turisti sa nu calce asa-zisul gazon sau la localnici sa nu circule pe unde vor si cu ce vor (bicicleta de exemplu).
   Pretextul „turism” e praf in ochi pentru fraieri ca sa justifice umplerea buzunarelor unor neica nimeni cu bani publici

 2. bono

  joi, 06.09.2012 at 13:44

  Este inca o data foarte clara conexiunea dintre Grup Corint si PeDeLici Alba … ar vrea sa mai mulga ceva bani de la buget caci programul pe fonduri europene se termina azi-maine.
  Ma intreb: cu ce bani se va face intretinerea Cetatii cand fondurile europene se vor epuiza? caci fluxul actual de turisti nu asigura (inca) veniturile suficiente intretinerii spatiilor reabilitate. Sa vedeti atunci lupta pentru ciolan! Ma tem ca tot noi, ciupalacii, vom plati!

 3. ank

  vineri, 07.09.2012 at 12:46

  am trecut intamplator pe langa garda. mi s-a parut neinteresant
  acum fiecare cu parerea lui

 4. Cetateanul

  duminică, 09.09.2012 at 16:20

  Intradevar ar fi pacat sa pierdem „Garda cetatii„. Acei tarani dp la Cricau care scot sabia din dotare la tine daca iti e rau, sau acei copii cocalari de patroni smenari din Alba care fluiera insistent dupa toate fetele/doamnele care trec pe langa ei. Domle primar sper ca unul dintre ei sa fluiere si dupa nevasta-ta si sa o mai si injure asa umpic, cum fac unii dintre ei din instinct.

 5. Pingback: 15-18 noiembrie: Alba Iulia participă la Târgul Național de Turism al României. Vezi cum va fi promovată „destinația turistică de excelență” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat ALDE Alba: Repornim lucrurile la Câmpeni! Schimbăm fața Apusenilor!

Publicat

Fără doar și poate Orașul CÂMPENI este și trebuie să fie stema APUSENILOR! De la istorie la frumusețea locurilor, CÂMPENIUL va deveni un pol al turismului local și vom pune zona noastră pe harta turistică a județului Alba.

Nu suntem noi cei în măsură să judecăm câte și ce s-a realizat în ultima perioadă în zona munților Apuseni, însă un lucru este cert: CÂMPENI va da tonul revitalizării întregii zone și de noi va depinde să salvăm de la depopulare întregul areal geografic.

Împreună cu echipa de consilieri locali și județeni ai ALDE, vom crea o administrație cu viziune și vom reuși să repornim motoarele și în zona noastră.

PRIORITATEA NOASTRĂ cea mai mare va fi ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE! Toți vorbesc, însă prea puțini sunt cei care știu să o facă.

Avem nevoie de doar 4 ani pentru a dovedi că putem realiza:

 1. Rețea de gaze naturale prin fonduri europene și sprijin guvernamental direct asumat (fostul ministru al Economiei Anton Anton (membru ALDE) deja și-a declarat sprijinul și consultanța pentru zona Câmpeni)
 2. Birou pentru consultanță și întocmire documentație APIA și programul național instalarea tânărului fermier!
 3. Bază de agrement cu ștrand, terenuri de fotbal și tenis, piste de biciclete
 4. Consultanță și sprijin pentru înființarea de mici afaceri în agroturism, servicii sau zootehnie
 5. Consultanță gratuită pentru înființarea fabricilor de procesare a laptelui și a fructelor de pădure, conserve, dulceață și siropuri BIO montane
 6. Modernizarea și izolarea blocurilor din Câmpeni prin fonduri europene
 7. Construcția și amenajarea de magazii pentru depozitarea lemnului necesar încălzirii apartamentelor
 8. PRIORITATEA IN ACHIZITIOANREA LEMNULUI LA UN PRET PREFERENTIAL CA OAMENI AI LOCULUI, prin aplicarea prevederilor Legii Muntelui
 9. INTABULAREA tuturor terenurilor și pășunilor montane, a terenurilor agricole și a celor pentru care se cere subvenție APIA. GRATUIT printr-un birou specializat în cadrul primăriei.

 

Pentru a duce la îndeplinire ceea ce v-am propus, avem nevoie de ÎNCREDEREA ȘI VOTUL DUMNEAVOASTRĂ! ÎMPREUNĂ putem avea o comunitate cu ADEVĂRAT EUROPEANĂ!

Ioan LAZĂR , PREȘEDINTE CJ ALBA

Maria-Elena OPREA, Candidat ALDE Candidat ALDE, PRIMAR Orașul CÂMPENI

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- Organizația Județeană Alba, cod mandatar 21200063

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Horațiu Florea, PRO România: Județul Alba are nevoie de o clinică de pediatrie. E una dintre prioritățile mele

Publicat

Investițiile în sănătate reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte din programul pe care îl propun cetățenilor din postura de candidat la Președinția Consiliului Județean Alba. Am văzut că, în ultimii ani, au fost făcute demersuri în acest sens dar acestea nu sunt suficiente în raport cu nevoile pacienților .

O situație aparte e reprezentată de lipsa unei clinici de pediatrie, în care să fie tratați copiii din județ care se confruntă cu probleme de sănătate. Cea mai potrivită locație pentru acest obiectiv ar fi Alba Iulia și sunt convins că se pot găsi finanțări pentru a duce la bun sfârșit acest proiect atât de important.

De asemenea, printr-o colaborare eficientă între Consiliul Județean și Primăria Municipiului, se pot identifica măsuri de sprijin pentru atragerea personalului medical care ar lucra într-o astfel de clinică. Mă refer, spre exemplu, la medici care pot opta să vină din alte zone pentru a lucra aici.

Am discutat acest subiect și cu colegul meu, cunoscutul doctor Mircea Frențiu, care mi-a confirmat că o astfel de clinică este mai mult decât utilă. Expertiza domniei sale în ceea ce înseamnă lucrul cu pacienții dar și experiența sa în management sanitar sunt garanții că acest proiect poate fi înfăptuit, spre binele copiilor pe care nu îi dorim altfel decât sănătosi.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ministrul Nelu Tătaru în vizită la viitorul Spital Regional din Cluj, care va deservi și județul Alba

Publicat

Aflat marți, 22 septembrie, într-o vizită de lucru la Cluj Napoca, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vizitat alături de Ludovic Orban, amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență Cluj, care va deservi și cetățenii județului Alba. 

Valoarea investiției se ridică la 47 milioane de euro, bani din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

”Ne aflăm în acest moment la verificarea documentației unice pentru achiziții europene. Spitalul Regional de Urgență Cluj este un spital cu o suprafață de 151,891 mp, iar amprenta clădirii la sol de 27.340 mp. Este un spital care va deservi toată patologia, un spital cu 844 de paturi din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute și 105 paturi pentru situații critice.

Tot în acest spital vom regăsi 60 de paturi pentru UPU, 70 cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete și paturi pentru spitalzare zi. Acest spital va avea parter, subsol și cinci etaje. La parter și etajul 1 investigații si ambulatoriu, dar și activitate didactică”, a declarat Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Regional din Cluj: Finanțare de 47 milioane euro, aprobată de Comisia Europeană. Proiectul a fost amânat mai mulți ani

La începutul lunii iulie, Comisia Europeană a aprobat finanțarea viitoarei unități medicale.

Potrivit proiectului, Spitalul Regional Cluj (cea mai mare investiție realizată cu fonduri europene care se realizează în regiunea Ardealului) va fi construit în cartierul comuna Florești, cu o durată de implementare de 107 luni, se va constitui într-un complex de construcții cu 7 etaje (inclusiv subsolul, parterul și 5 etaje superioare) și va avea 849 de paturi din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute care vor fi împărțite între specialitățile chirurgicale și medicale incluse în cele 6 centre.

Vor exista și 105 paturi pentru îngrijiri critice în spital (UTI, USTAC, UTI pentru arși). Toate secțiile vor include UTI/USTAC și o secție de arși.

Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.

Spitalul va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:

Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.

Obiectivul va beneficia de un heliport și de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 mp, iar amprenta clădirii este de 27.340 mp.

Investiția totală este estimată la 500 milioane euro.

Proiectul ar urma să devină operațional din 2026.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: „Creșterea pensiilor, încă o hoție marca PSD”

Publicat

Acțiunea PSD de a dinamita bugetul României, prin introducerea unor majorări de pensii în plină criză economică, este un act de sabotaj la adresa țării, un act de sfidare la adresa românilor și un cadou otrăvit pentru una dintre cele mai afectate categorii sociale – pensionarii.

Încercând să mai facă rost de niște voturi la alegerile de la sfârșitul acestei săptămâni, PSD ne ia pe toți de proști când dă cu o mână și ia înapoi cu amândouă. Aceste creșteri de pensii nu fac nimic altceva decât să mărească gaura din buget până la starea de colaps.  Scenariul este simplu: nefiind bani la buget, Guvernul va trebui să se împrumute pentru a acorda aceste măriri. Împrumutându-se, valoarea leului va scădea, inflația va crește și odată cu ea toate prețurile. Astfel, deși pensionarii vor avea mai mulți bani, vor putea să cumpere mai puține bunuri și servici cu ei și deși vor fi mai bogați în cifre, vor fi mai săraci în realitate, pentru că puterea lor de cumpărare va scădea semnificativ.

PSD nu ne spune însă că deficitul bugetar al țării și situația economică extrem de dificilă în care ne aflăm se datorează tocmai modului inconștient în care ei au condus țara, dând pomeni electorale în toate părțile, dar nefăcând nimic pentru a duce bani la buget. Marea revoluție fiscală a PSD din 2018, un eșec răsunător, care a scăzut veniturile angajaților, s-a făcut pe spinarea pensionarilor. Reducerea cotei de contribuție la Pilonul II de pensii, adoptată tot de PSD, este o adevărată bombă socială cu efect întârziat, milioane de români urmând să aibă pensii mai mici. În plus, cei care lucrează în construcții numai cotizează deloc la acest pilon și se vor regăsi la vârsta pensionării cu pensii reduse substanțial.

PNL a fost forțat să crească deficitul bugetar de criza generată de pandemia mondială de COVID. PSD a crescut datoriile doar pentru a da pomeni. Desigur că PSD ar fi putut găsi soluții pentru a face rost de bani la buget că să putem mări aceste pensii. Ar fi putut să recupereze banii datorați bugetului național de către Voiculescu. Ar fi putut să scadă cheltuielile bugetare, renunțând la sinecurile de milioane prin diversele companii de stat. Ar fi putut să nu ofere scutiri de taxe și impozite oamenilor de afaceri ce făceau donații consistente la partid. Ar fi putut să se concentreze pe atragerea fondurilor europene și pe realizarea marilor proiecte de infrastructură pentru care banii zac nefolosiți la Bruxelles. PSD s-a ocupat însă doar cu minciuni, mergând până acolo încât, anul trecut,  a amânat intenționat recalcularea pensiei pentru mai bine de 14 mii de pensionari din toată țara, doar ca să nu le plătească acestora drepturile cuvenite, pentru că acest lucru s-ar fi reflectat negativ în bugetul și așa falsificat.

PNL nu este împotriva măriri pensiilor. PNL este și a fost întotdeauna pentru creșterea nivelului de trai al românilor și toate măsurile economice luate de guvern au avut acest scop. Doar că acum, în aceste momente de criză economică, nu ne permitem să facem aceste măriri fără a arunca în aer inflația și puterea de cumpărare a românilor. Dacă PSD și-ar fi făcut treaba, situația ar fi fost alta. Dar PSD a mers până acolo încât, anul trecut, nici măcar banii de concedii medicale nu i-a prins în buget, la fel cum nu a prins nici banii pentru pensiile recalculate. PNL a fost cel care a reușit să găsească acești bani și să le dea pensionarilor românilor pensiile mărite.

PSD a fost cel care a transformat România în țara cu cel mai mare deficit bugetar din Europa Centrală și de Est, având și cel mai mare dezechilibru extern, pentru că o gașcă de impostori s-a ocupat doar de discursuri sforăitoare la televizor și de războaie interne, în care găștile din PSD schimbau miniștrii și secretari de stat în funcție de zonele de interes ale baronilor din teritoriu.

Acum, PSD face, din nou, un  rău imens României și românilor, generând instabilitate și neîncredere, aruncând în aer bugetul național și inflația. Tocmai de aceea, PSD nu trebuie iertat pentru modul grotesc și iresponsabil  în care se joacă cu viitorul românilor. Cele mai multe efecte negative ale votului în batjocură de astăzi se vor vedea însă în lunile următoare. Românii vor înțelege, până la sfârșitul anului,  cât rău a putut să le facă votul de astăzi și vor putea să „mulțumească” cum se cuvine PSD-ului pentru creșterile de prețuri, pentru creșterea șomajului, pentru lipsa banilor care ar trebui să susțină locurile de muncă  afectate de COVID, pentru lipsa banilor necesari sistemului de sănătate, pentru multe și multe alte lipsuri…

Sorin Ioan Bumb, deputat PNL de Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate