Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ghid școlar pentru utilizarea în siguranţă a internetului de copii. Cadrele didactice pot să-i învețe pe elevi cum să se protejeze de abuzurile din online

Publicat

„Ghidul utilizării în siguranţă a Internetului”, un instrument destinat cadrelor didactice pentru a-i învăţa pe elevi cum să evite riscurile din mediul online, a fost lansat marţi de organizaţia Salvaţi Copiii. Ghidul şcolar conţine atât informaţii teoretice, cât şi aplicaţii practice pentru a promova utilizarea în siguranţă a internetului de către elevi.

„Ghidul utilizării în siguranţă a Internetului – Un internet mai sigur pentru toţi elevii” a fost realizat de consorţiul Sigur.Info şi avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a fi utilizat de cadrele didactice la ore.

Ghidul şcolar conţine atât informaţii teoretice, cât şi aplicaţii practice pentru a promova utilizarea în siguranţă a internetului de către elevi. Varianta online poate fi regăsită pe site-ul www.sigur.info.

Potrivit unor statistici prezentate în ghid, 47 la sută dintre copiii români cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani au un profil pe o reţea socială, iar 44 la sută dintre copii români, în special adolescenţii, au profilul de pe reţelele de socializare setat ca public, în timp ce 22 la sută dintre copii postează informaţii precum adresa sau numărul lor de telefon

Totodată, 32 la sută dintre copiii români declară că au comunicat pe internet cu cineva pe care nu îl cunoşteau faţă în faţă, iar 13 la sută dintre copii s-au dus să se întâlnească efectiv cu o astfel de persoană. Cu toate acestea, o mare parte dintre aceste persoane sunt prieteni sau rude ale unor persoane cunoscute de copil faţă în faţă.

Aproape un sfert – 24 la sută – dintre copiii români declară că au văzut sau primit mesaje sexuale online. Dintre cei expuşi, 28 la sută declară că au fost deranjaţi de aceasta (copiii cu vârsta între 11-16 ani).

În judetul Alba, Facebook are 80.500 utilizatori, 1,21% din totalul utilizatorilor din Romania. Dintre aceștia 10.867 (13,5%) sunt tineri între 13 și 17 an.

Citește și Examenele anului 2014 pentru elevi. CALENDARUL simulărilor şi testărilor pentru clasele II-XII. Evaluare Națională și Bacalaureat

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement