Connect with us
Advertisement

Eveniment

În MINIVACANŢA de 1 MAI, Mocăniţa porneşte la drum pentru turişti, în zona Abrud – Cîmpeni. PROGRAM şi TARIFE

Publicat

mocanita1 În minivacanţa de 1 Mai, turiştii şi localnicii din Munţii Apuseni se pot bucura de o plimbare cu Mocăniţa. Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România pune din nou pe şine, „bătrâna” Mocăniţa, în perioada 1-3 mai.

Cu toate că terasamentul din zona comunei Roşia Montană a fost distrus de necunoscuţi, compania care se ocupă de întreţinerea ei va găsi o variantă pentru cei care vor să se plimbe cu locomotiva cu abur, transmit reprezentanţii asociaţiei.

Preţul unui bilet variază în funcţie de staţia în care vor călătorii să se oprească.

Din cauza execuţiei unor lucrări neautorizate de către autori necunoscuţi, terasamentul liniei Abrud – Câmpeni a fost distrus în zona comunei Roşia Montană, susţin reprezentanţii asociaţiei. Deocamdată, linia în această zonă nu este circulabilă. Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România şi primăriile zone caută o soluţie pentru această problemă.

Dar pentru că sunt doritori să circule în acest weekend cu „bătrâna” Mocăniţa, compania care se ocupă de întreţinerea locomotivei cu abur va opta pentru următoarele variante:

– scurtatea traseului şi circularea doar în staţiile Abrud şi Roşia Montană

– punerea la dispoziţie a unui autobuz pentru evitarea zonei afectate (circa 500 de metri)

Indiferent de varianta care va fi aleasă, programul de circulaţie al Mocăniţei în perioada 1-3 mai este următorul:

Plecări din gara Abrud:

– Vineri, 1 mai: orele 10.00 şi 16.00

– Sâmbătă, 2 mai: orele 10.00, 13.00 şi 16.00

– Duminică, 3 mai: orele 10.00, 13.00 şi 16.00

Preţul unui bilet cu locomotiva cu abur este pentru adulţi 25 de lei şi copii 15 lei, dus-întors până în Câmpeni. Pentru cei care se opresc în Roşia Montană, preţul unui bilet pentru adulţi este 10 lei şi copii 5 lei, dus-întors.

Capacitatea maximă a trenului este de 54 de locuri, iar, în cazul în care nu se strâng 10 călători, cursa se anulează. Pentru informaţii puteţi suna la numerele de telefon 0754.055.632 sau 0740.053.340.

Linia ferată cu ecartament îngust a fost construită la începutul anilor 1900, Mocăniţa circulând între Turda şi Abrud. Viteza acesteia ajungea până la 40 de km pe oră şi avea 21 de staţii. Mocăniţa a transportat, de-a lungul vremii, atât călători, cât şi mărfuri, precum lemnul exploatat din munţi. Trenul şi-a încheiat activitatea în anii ’90, acesta fiind lăsat de izbelişte, iar linia a fost descompusă pe tronsoane de hoţii care au vândut-o la fier vechi. Autorităţile locale au declarat locomotiva cu abur, obiectiv de patrimoniu naţional, urmând să reprezinte şi în viitor una dintre principalele atracţii ale zonei, respectiv un adevărat simbol turistic al Munţilor Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement