Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale MApN, pe locurile MAI. DETALII

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba recrutează candidaţi pentru a participa la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale, care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, pentru anul de învățământ 2021-2022.

Pentru studii superioare sunt disponibile pentru această sesiune 168 de locuri iar pentru învățământul postliceal 92 de locuri. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere la concurs este data de 24 mai 2021.

Locurile aprobate MAI la instituțiile de învățământ ale MApN în vederea scoaterii la concurs sunt conform documentului anexat.

A. Învăţământ superior (ofiţeri) – studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă

B. Învăţământ postliceal (maiştri militari) – învăţământ cu frecvenţă; durata studiilor: 2 ani

Depunerea cererilor de înscriere

Cererea tip de înscriere se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se depune la unitatea de recrutare, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba – Compartimentul Management Resurse Umane şi Organizare, mun. Alba Iulia, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18, până la data de 24 mai 2021.

Depunerea dosarelor de recrutare

Dosarele de candidat se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba – Serviciul Resurse Umane, până la data de 15.06.2021.

Examinarea psihologică și examinarea medicală

Evaluarea psihologică a candidaților se va realiza în conformitate cu dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite de I.J.J. Alba.

Tabelul privind candidaţii programaţi la testare, data şi ora examinării, documentele şi materialele necesare, locul de desfăşurare al acesteia precum şi rezultatele testării vor fi afişate pe siteul www.jandarmeriaalba.ro, iar candidații se vor informa personal în vederea prezentării și susținerii examinării.

Candidaţii înscrişi au OBLIGAŢIA de a urmări site-ul respectiv şi de a se informa permanent cu privire la orice modificare adusă cu privire la admiterea 2021.

Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică, activitatea de recrutare încetează.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne.

Candidații depun la dosarul de recrutare o Adeverință medicală (compusă din două pagini), conform modelului anexat la prezentul anunț. Formularul adeverinței medicale se pune la dispoziția candidaților și cu ocazia înscrierii (sau se poate descărca de pe pagina de internet a Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba), se completează de către medicul de familie al candidatului și se depune de către candidat la unitatea de recrutare, urmând ca unitatea să procedeze conform Ordinului M.A.I. nr. 105/2020.

Pentru candidaţii care au fost declaraţi „Inapt medical”, activitatea de recrutare încetează.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice

(1) Probele eliminatorii se susțin la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 06 – 11 iulie 2021potrivit planificării DGMRU care va fi adusă la cunoștința candidaților în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI la secțiunea carieră/instituții de învățământ/formare profesională.

(2) În vederea susținerii acestei probe, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul şi echipamentul sportiv necesar desfășurării probei de evaluare a performanței fizice, potrivit normelor şi baremelor prevăzute în Anexa nr. 31 la Ordinul MAI nr. 177/2016, ambele cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

Probele de evaluare a cunoștințelor

Candidații selecționați de MAI la instituțiile de învățământ ale MApN se înscriu la instituțiile de învățământ pentru care au optat și pentru care au întocmit dosar de recrutare, prezentând documentele solicitate de organizatori și participă la probele de admitere conform graficelor/calendarelor stabilite de acestea prin metodologiile/regulamentele proprii.

Situaţii care determină încetarea activităţii de recrutare şi selecţie

Activităţile de recrutare şi selecţie încetează pentru candidaţii aflaţi în următoarele situaţii:

a) nu depun în termenul-limită stabilit dosarul de recrutare în volum complet;

b) încearcă sau fraudează, prin orice mijloace, activitatea de recrutare şi selecţie;

c) nu îndeplinesc în mod cumulativ condiţiile şi criteriile de recrutare.

În cazul în care identificarea situaţiilor menţionate se face după încheierea admiterii, candidatul respectiv pierde locul obţinut prin concurs indiferent de anul de şcolarizare în care se află.

Selecția candidaților prin probele de verificare a cunoștințelor

Probele de verificare a cunoștințelor sunt cele stabilite, după caz, în regulamentele/dispozițiile/metodologiile de admitere, planificate conform graficelor de concurs și aduse la cunoștința celor interesați prin site-ul  instituțiilor de învățământ.

Mai multe informații/detalii despre sesiunea de admitere în instituțiile de învățământ ale celor două ministere, se pot accesa următoarele site-uri:

  • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București – www.mta.ro, adresa: mun. București, bulevardul George Coșbuc nr. 81-83;
  • Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – www.armyacademy.ro, adresa mun. Sibiu, strada Revoluției nr. 3-5, jud. Sibiu;
  • Institutul Medico-Militar București- www.immil.co.nf sau https://facebook.com/Institutul.Medico.Militar, adresa: mun. București, strada Institutul Medico-Militar nr. 3-5;
  • Academia Forțelor Aeriene „Henry Coandă” Brașov – www.afahc.ro, adresa: mun. Brașov, strada Mihai Viteazul nr. 160, jud. Brașov;
  • Academia Navală  „Mircea cel Bătrân” Constanţa – www.anmb.ro, adresa: mun. Constanţa, strada Fulgerului nr. 1, jud. Constanţa;
  • Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București – www.unap.ro, adresa: mun. București, Șoseaua Panduri nr. 68-72 ;
  • Academia Naţională de Informații „Mihai Viteazul” București – www.animv.ro, adresa: mun. București, Șoseaua Odăi, nr. 20, sector 1;
  • Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești – www.ncacademy.ro, adresa: mun. Pitești, strada Trivale, nr. 16bis, jud. Argeș;
  • Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu  – www.smcis.ro, adresa: municipiul Sibiu, B-dul Vasile Milea, nr. 1-5, jud. Sibiu;
  • Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” – www.smmmsfa.ro, adresa: localitatea Boboc, comuna Cochirleanca, jud. Buzău;
  • Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – www.smmmfn.ro, adresa: mun. Constanţa, strada Dezrobirii nr. 80, jud. Constanţa.
  • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică, București – www.sapl.ro , adresa: mun. București, Strada Crinului, nr. 2, sector 1.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax