Connect with us
Publicitate

Actualitate

LUNI începe Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. CALENDARUL și desfășurarea examenului

elevi

Publicat

elevi În perioada 23 mai – 10 iunie, Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) organizează şi realizează evaluarea competenţelor fundamentale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, evaluările vor avea loc în perioada 23 mai-10 iunie, în toate unităţile de învăţământ, după cum urmează:

Clasa a VI-a:

– 23 mai – Limbă şi comunicare

– 24 mai – Matematică şi ştiinţe

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

Clasa a IV-a:

– 30 mai – Limba română

– 31 mai – Matematică

– 2 iunie – Limba maternă

Clasa a II-a:

– 6 iunie – Limba română scris

– 7 iunie – Limba română citit

– 7 iunie – Limba română pentru minorităţile naţionale scris/citit

– 8 iunie – Matematică

– 9 iunie – Limba maternă scris

– 10 iunie – Limba maternă citit

Elevii vor avea la dispoziţie 60 de minute pentru rezolvarea fiecărui test.

„Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10 – 12 ani. La clasa a II-a, responsabilitatea administrării testelor aparţine administratorului de test – învăţătorul/ institutorul/ profesorul pentru învăţământul primar de la clasă. La clasele a IV-a şi a VI-a, administratorul de test va fi un cadru didactic diferit de cel care predă în mod obişnuit la clasă. Pe toată durata administrării testelor, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă şi care are rolul de a susţine procesul de administrare a instrumentelor de evaluare”, precizează ministerul.

Potrivit metodologiei, fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/ reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Începând din anul 2014, elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a susțin evaluarea națională cu subiecte unice. Rezultatele nu se trec în catalog, iar teoretic, pe baza lor, profesorii ar trebui să construiască planuri individualizate de învățare. Profesorii și reprezentanții Ministerului Educatiei ar trebui să transforme școala românească într-un loc în care elevul să facă performanță în domeniul în care are aptitudini. Să renunțe la uniformizare! Aceasta este marea provocare, spun specialiștii.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate