Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Negocieri între autorităţile din Alba, pentru funcţionarea Secției recuperare, medicină fizică și balneologie din Alba Iulia

Publicat


scoala postliceala sanitara alba iuliaProblema relocării Secţiei de recuperare, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Judeţean Alba a intrat din nou în atenţia autorităţilor judeţene şi locale.

Reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia,  Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Inspectoratului Școlar Județean Alba și ai Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel”, alături de prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai şi subprefectul Monica Popescu au participat, recent, la discuţii privind schimbarea locației Secției recuperare, medicină fizică și balneologie.

Reamintim că secţia funcționează în prezent într–o clădire de patrimoniu în zona istorică a Cetății şi s-a decis relocarea în imobilul situat în Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2, unde se află Şcoala Postliceală Sanitară.

Întâlnirea de mediere, desfășurată la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, a avut ca principal scop obținerea unui acord între reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel” și celelalte instituții implicate în acest caz, privind acordarea spațiului necesar Școlii Postliceale Alba și implicit, funcționarea Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie în imobilul din strada Petru Dobra, nr.2 Alba Iulia, pentru o perioadă de 10 ani.

Reprezentanţii Prefecturii Alba au recapitulat demersurile realizate până acum şi problemele identificate:

“Prin dispozițiile art.1 din H.G.R. nr.867/2002 s-a aprobat trecerea imobilelor compuse din construcții și terenuri aferente în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr.153/2003 s-a aprobat ca bunurile preluate și cuprinse în Protocolul nr.716-1139/2003, încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia să fie date în administrarea acestei unități sanitare. În acest sens Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a preluat în administrare bunuri imobile, proprietate publică a județului Alba, inclusiv cele situate administrativ în cadrul Cetății Alba – Carolina în care funcționează Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie. Aceste spații sunt clădiri monumente istorice care nu permit realizarea circuitelor sanitare funcționale conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.914/2006. Din aceste motive, nu se mai pot obține autorizațiile specifice de funcționare, astfel se impune identificarea unei alte locații în care secția să funcționeze la parametri optimi.

După mai multe tentative ale Consiliului Județean de relocare a Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie, s-a ajuns la concluzia că singura posibilitate reală este imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, ocupat de către Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia.

Vezi şi FOTO: Permutări pentru relocarea Secției de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia. Școala Postliceală Sanitară va fi mutată în alt sediu

În schimbul locației din Alba Iulia, strada Petru Dobra nr. 2, Consiliul local Alba Iulia prin hotărâre de consiliu local a constituit dreptul de administrare în favoarea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia asupra unui spațiu care aparține Liceului Tehnic „Dorin Pavel” în suprafață de 580 metri pătrați situat în municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr.3 9.

În anul 2015, Ministerul Educației și Cercetării Științifice emite aviz pentru schimbarea destinației bunului imobil menționat anterior pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ.

Pentru a se muta Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie în clădirea din Alba Iulia, strada Petru Dobra, nr.2 se impun a fi efectuate mai multe lucrări care implică timp și resurse financiare importante. Termenul calendaristic pentru care Ministerul Educației naționale a emis avizul, respectiv de 5 ani este extrem de scurt, astfel că nu ar putea fi justificate investițiile necesare. Mai mult nu se justifică investirea unei sume importante în amenajarea unui imobil care imediat după finalizarea lucrărilor ar necesita alte lucrări pentru a fi readus la starea inițială întrucât în aviz este stipulat ca acest imobil să revină la destinația inițială și anume de învățământ”.

În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit ca reprezentanții Colegiului Tehnic ” Dorin Pavel”să își comunice punctul de vedere de urgență, pentru a se putea întreprinde în continuare măsurile care se impun.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate