Actualitate
O nouă licitaţie pentru vânzarea activelor „Capris” Sebeş, cu preţ de pornire de 2,16 milioane lei. Marca fabricii, valorificată cu minim 23.000 de lei
În 17 martie 2014, lichidatorul judiciar al firmei „Capris” SA Sebeş organizează o nouă licitaţie pentru valorificarea activelor companiei aflată în faliment. Marca înregistrată „Capris” este scoasă la vânzare la preţul de pornire de 23.000 de lei şi pe lista imobilelor se află fabrica de marochinărie, produse – încălţăminte, poşete şi haine de piele, dar şi teren şi staţie de epurare. În total, 2,16 milioane lei, adică suma minimă pe care firma de insolvenţă speră să o obţină după o serie de încercări fără succes.
Firma de marochinărie “Capris” din Sebeș, intrată oficial în faliment în luna septembrie 2012, a fi scoasă la vânzare de lichidatorul Expert Insolvența, în ianuarie 2013, la prețul total de pornire de aproape 4,5 milioane lei fără TVA. În martie anul trecut, a urmat po altă încercare de valorificare a activelor, la preţul de 3,58 milioane lei. Acum preţul a scăzut şi mai mult, dar a fost inclusă în pachet şi marca fabricii.
Potrivit anunţului făcut public de Expert Insolvenţa SPRL Deva, vânzarea se va face prin licitație publică și va cuprinde următoarele active:
Fabrică de marochinărie, compusă din: construcții, teren, mijloace fixe și obiecte de inventar în bloc, situate în Sebeș, strada Progresului nr. 5-7, în suprafață totală de 8.503 mp, la prețul total de 1.990.295 lei, exclusiv TVA.
Imobil format din stația de epurare și teren intravilan în suprafață totală de 6.010 mp, situat în Sebeș, zona Haltă CFR Mihail Kogălniceanu, jud. Alba, la prețul de 96.000 lei, exclusiv TVA.
Produse finite în bloc (încălțăminte, poșete, haine de piele pentru femei și bărbați, diverse articole din piele), la prețul de 58.093 lei, exclusiv TVA.
Marca Capris, reprezentată de eticheta ce face obiectul certificatului 58149/23.06.2013 eliberat de Oficiul de Stat pentru Investiţii şi Mărci. Preţul de pronire al licitaţiei este de 23.000 de lei, exclusiv TVA.
Licitaţia va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar în data de 17.03.2014, orele 12.00.
Ofertanţii sunt obligaţi să se prezinte la sediul lichidatorului judiciar cu cel puţin 24 de ore înainte de data licitaţiei, în vederea depunerii cauţiunii reprezentând 10% din valoarea de pornire a licitaţiei, precum și a documentelor de participare la licitație prevăzute în caietului de sarcini. Caietul de sarcini poate fi achiziționat de la lichidatorul judiciar. În caz de neadjudecare, licitaţia se va relua în data de 24.03.2014 şi 31.03.2014, în aceleaşi condiţii.
Societatea comercială “Capris” a intrat în insolvență în 2008, când compania avea datorii cifrate la 2,3 milioane de lei. Tot atunci, conducerea firmei a pus la punct un plan de reorganizare, dar care, din păcate nu a putut fi respectat. De atunci, datoriile “Capris” s-au dublat, iar, potrivit administratorului judiciar, anul trecut, compania avea datorii doar către Finanţe în sumă de peste 50 de miliarde lei vechi.
Citiți AICI mai multe despre intrarea în faliment a „Capris” Sebeș.
Actionarul majoritar al “Capris” SA Sebeş este o firmă din Germania – “Verwaltungs und Beteiligungs Gesellschaft Amorbach” GmbH – care deţine 92% din capitalul social. Restul acţiunilor aparţin SIF Banat Crişana. La data intrării în faliment a “Capris” SA, datoriile acesteia ajunseseră la 10 milioane de lei, în perioada de insolvenţă acumulându-se datorii de aproape 6 milioane de lei.
Societatea “Capris” SA Sebeş a fost una dintre cele mai importante fabrici din România în domeniul marochinăriei. Piatra de temelie a viiitoarei fabrici a fost pusă în 1843 când a fost înfiinţat atelierul de pielărie „Dahinten“.
La începutul perioadei comuniste, industria a fost naţionalizată, iar la Sebeş a fost înfiinţată fabrica Căprioara. În anul 1950 s-a construit o secţie de articole de sport, iar în perioada 1961-1966 s-a reconstruit şi s-a modernizat secţia de tăbăcarie, a avut loc dotarea secţiilor de marochinarie şi croitorie cu linii tehnologice noi şi s-a dezvoltat secţia de confecţii de piele şi înlocuitori. În anul 1965, Căprioara a început livrarea de produse de marochinarie pentru export în Suedia şi URSS. Exportul a continuat în toată perioada comunistă, hainele, poşetele şi celelalte accesorii de piele fiind greu de găsit pe piaţa internă.
În 1990, întreprinderea Căprioara a fost divizată în două societăţi: Capris SA şi Confexpeli SA, ambele cu acelaşi obiect de activitate: pielărie şi marochinărie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News