Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

OMS a anunțat bilanțul global al pandemiei de coronavirus. Aproape 15 milioane de oameni au murit în lume în 2020 şi 2021

Publicat

Numărul de decese asociate COVID-19 a ajuns la 14,9 milioane de decese la nivel global în ultimii doi ani, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cifrele includ persoane care au murit din cauza unei infecţiei cu COVID -19 şi pe cele cu boli şi răni şi care au murit din cauza serviciilor de sănătate suprasolicitate şi a restricţiilor.

Cifra totală a deceselor cauzate exclusiv de coronavirus este de peste 6,2 milioane, a indicat OMS referitor la cifrele trimise către organizaţie de la statele membre.

OMS solicită mai multe investiţii în asistenţa medicală globală, astfel încât tratamentul care salvează vieţi să nu fie amânat în timpul unor crize precum pandemiile.

Explicațiile se regăsesc în postarea de pe twitter a OMS:

Institutul SUA pentru Valori şi Evaluare a Sănătăţii a ajuns la o concluzie similară cu cea a OMS, cu o estimare de 15,4 milioane de decese cauzate de pandemia de coronavirus până la sfârşitul anului 2021, potrivit Agerpres.

Experţi ai OMS au ţinut cont de faptul că multe decese au fost prevenite datorită restricţiilor impuse de COVID -19.

Aceasta include mai puţine accidente rutiere şi de muncă pentru că mulţi oameni au rămas acasă în timpul lockdown-urilor.

Vaccinurile împotriva variantei Omicron ar putea primi aprobarea UE până în septembrie

Vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna şi cea germană BioNTech au cele mai mari şase de a fi aprobate, a declarat Marco Cavaleri, directorul pentru strategia de vaccinare din cadrul  Agenției Europene a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă la Amsterdam.

Studiile clinice necesare sunt în curs de desfăşurare, a spus el, adăugând că agenția analizează, de asemenea, progresele înregistrate de alţi producători de vaccinuri.

Marco Cavaleri a făcut apel la persoanele care nu s-au imunizat să se protejeze împotriva COVID-19 prin vaccinare înainte de sezonul rece.

„Prioritatea principală trebuie să fie reducerea decalajului de vaccinare”, a declarat acesta, potrivit Agerpres.

Doar 50% dintre europeni au primit schema de bază de vaccinare şi o doză booster de vaccin anti-COVID-19 până în prezent, a mai spus oficialul european, în timp ce 15% dintre cetăţenii din UE cu vârsta peste 18 ani încă nu au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19.

sursa, foto: arhivă, Twitter OMS/WHO, agerpres.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax