Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Patru ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Sâmbătă, parastas pe muntele Petreasa în memoria victimelor

Publicat

Sâmbătă, 20 ianuarie, se împlinesc 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni, ocazie cu care pe muntele Petreasa, la locul tragediei, va avea loc un nou parastas în memoria celor două persoane care și-au pierdut viața, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. Romanița Iovan și fiul ei și al lui Adrian, Albert, prezenți țo ei. 

Atât slujba de parsatas cât şi masa vor avea loc sus pe munte, chiar la locul tragediei. Parastasul se va desfăşura cu începere de la ora 13.00 şi este organizat de fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, Romaniţa, care a anunţat că va ajunge în localitate încă de vineri, împreună cu fiul lor Albert.

„Nu m-am simţit o mamă singură. Când Adrian a murit în 2014, în felul în care a murit… s-a sfârşit lumea. A fost cea mai mare cumpănă prin care am trecut până acum. Şi pentru fiul meu la fel. Albert avea şapte ani. Dar trebuia să fiu mamă mult mai puternică pentru fiu. Nu vreau ca Albert să sufere. De cel puţin 10 ori pe zi îmi zice ‘Mama, te iubesc”, a povestit Romaniţa Iovan la un post de televiziune.

Cu doar două zile înainte de data care marchează accidentul, ea a scris un mesaj dur pe un site de socializare: „Viața este grea. Nu răsfață pe nimeni. Iar pentru fiecare mângaiere, îți dă zece lovituri.

VEZI: FOTO-VIDEO| Tragedia aviatică din Apuseni: Fosta soție, rudele și peste 100 de localnici la parastasul ținut în memoria pilotului Adrian Iovan

Parastasul de 4 ani în memoria lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion îi va aduna din nou la aceeaşi masă pe sătenii din Horea şi satele învecinate, care au ajutat echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului, preoţi, prieteni şi rude ale pilotului decedat şi ale Aurei Ion.

VEZI: Peste 150 de persoane la PARASTASUL de un an, în memoria lui Adrian Iovan. Fosta soție a dus la locul accidentului o MACHETĂ a avionului BN2, făcută de fiul lui, Alber

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

YouTube video

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. În zona în care s-a prăbuşit avionul, moţii din Zânzeşti şi Giurgiuţ au ridicat un altar de lemn, de aproximativ 12 metri pătraţi au amplasat o cruce de mari dimensiuni şi, în fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie, sunt organizate slujbe de pomenire în memoria celor două victime ale tragediei aviatice. În altar este realizată o pictură şi aici au fost puse fotografii din zborul regretatului pilot Iovan. În altarul numit “Lumea văzută din cer” este inclusă şi troiţă (foto arhivă) ridicată în memoria lui Iovan şi a studentei rezidente Aura Ion, chiar a doua zi după accident.

VEZI: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Pregătirile pentru evenimenitul comemorativ în comuna Horea au început încă de joi, 18 ianuarie. Localnici din comună au intervenit cu utilaje pentru curăţarea drumului până pe vârful Petreasa. Stratul de zăpadă în zonă măsoară aproximativ un metru.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. adevar

    sâmbătă, 20.01.2018 at 12:23

    ancheta in ce stadiu este ???
    mortii raman vinovati??
    e cu atat mai trist.

  2. adevar sau provocare

    sâmbătă, 20.01.2018 at 12:58

    adevarul e foarte bine mascat de unii implicati in actiunile de interventie. cercetarea se face de forma, ca au fost morti.
    adevarul il stiu foarte putini, ce s- a facut efectiv, ce se putea face si ce s-a spus de catre cei responsabili.
    cei din familia studentei divagheaza destul, implicati emotional si nu stiu cum sa puna cap la cap informatiile putine si inexacte pe care le au.

    nu se stie daca adevarul va iesii la iveala in acest caz, pt ca asta ar insemna sa fie vinovati din incompetenta si ar fi prea evident.
    oricum, sunt interesante concluziile finale ale anchetei…care de la inceput ar fi vrut doar sa dea unele explicatii in urma intamplarii.
    ancheta pare dirijata astfel incat sa nu provoace daune unor asa zisi posibil vinovati .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax