Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran riscă să își piardă mandatul. A pierdut un proces cu ANI

avatar

Publicat

Silviu Ponoran, primar ZlatnaCurtea de Apel Bucureşti a pronunţat prima decizie în procesul în care primarul orașului Zlatna este acuzat de conflict de interese. Instanţa a menţinut decizia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Silviu Ponoran, primarul PNL al orașului Zlatna, a pierdut prima etapă a procesului prin care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căruia acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ atunci când a semnat două acte adiţionale la un contract între primărie şi firma fiului său.

Decizia a fost pronunţată la Curtea de Apel Bucureşti în 3 octombrie 2017.

”Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 03.10.2017, în şedinţă publică”, se afirmă în minuta deciziei afişată pe portalul de internet al instanţei de judecată. Silviu Ponoran a fost identificat în conflict de interese de către ANI în martie 2016.

Procesul a început doar în martie 2017, ca urmare a unei declinări de competenţă, primarul contestând, iniţial, raportul la Tribunalul Bucureşti. ”În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiţionale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria oraşului Zlatna şi S.C. SPONI SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se susţine în comunicatul ANI făcut public la momentul finalizării raportului.

Firma SPONI SRL îl are ca adminstrator şi asociat unic pe Răzvan Ponoran. ”Când am primit înştiinţarea ANI că există elemente de natura conflictului de interese în care aş fi implicat, am procedat imediat la verificarea şi anularea actelor respective, ele fiind înlocuite cu alte două acte adiţionale semnate de viceprimar. Actele respective au fost semnate din neatenţie, la calup, alături de alte 20 de documente de acelaşi fel, care vizau alte entităţi sau persoane fizice din oraş. Înainte ca actele respective să fie semnate, a fost dată o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat prelungirea mai multor contracte, printre care şi a celor două. Ulterior nu am făcut decât să procedez la semnarea acestora fără să constat că printre ele se aflau cele două acte adiţionale de prelungire a contractelor de închiriere la care e asociat unic şi administrator fiul meu”, a spus Silviu Ponoran.

Decizia finală în proces va fi pronunţată, cel mai probabil, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde poate fi contestată hotărârea Curţii de Apel. Din practica judiciară de la ÎCCJ în alte cauze de acest gen rezultă că procesul va dura cel puţin un an de zile. Astfel, în perspectiva unei posibile decizii nefavorabile definitive, Ponoran are toate şansele să încheie actualul mandat la conducerea Primăriei Zlatna. Dacă pierde procesul, iar legislaţia rămâne în forma actuală, primarul din Zlatna nu va mai putea exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau încetării de drept a mandatului.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

O persoană rănită ușor într-un accident produs la Aiud. Un TIR a rupt o țeavă de gaz

avatar

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident de circulație produs în Aiud, unde un TIR a lovit o țeavă de gaz. La fața locului au fost chemate  echipe ale ISU și ale furnizorului de gaze naturale.Detașamentul Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a intervenit în noaptea de luni spre marți la un accident petrecut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim creşte de la 1 noiembrie 2018. Olguţa Vasilescu: ”Diferenţiere în funcţie de studii sau vechime”

avatar

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat. De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Raport al CIA despre jaful resurselor din Apuseni. Aurul, argintul și uraniul plăteau operațiunile sovietice de spionaj

avatar

Publicat

CIA Apuseni

Arhiva desecretizată a Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, celebra CIA, oferă informații extraordinare despre un ”proiect” româno-sovietic, desfășurat în Munții Apuseni. Totul se desfășura în cel mai mare secret, muncitorii erau izolați, iar minele erau păzite de soldaţi sovietici înarmaţi cu „balalaici”, cum erau numite de localnici, pistoalele mitralieră.La începutul anilor 1950, a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat decedat, descoperit într-un apartament din Alba Iulia. Pompierii au forțat ușa

avatar

Publicat

Detașamentul Alba Iulia al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a intervenit, luni seară, pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Revoluției din municipiu.Înăuntru, aceștia au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat. Intervenția s-a produs ca urmare a unei alerte. Deocamdată nu se cunosc motivele decesului. La fața locului au fost chemați și polițiștii. Foto: […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate