Connect with us
Publicitate

Eveniment

Raport Samsung Innovation: Un sfert dintre români ştiu foarte bine de 5G, însă 42% dintre ei cred că dăunează sănătăţii

Publicat

Primul lucru la care se gândesc românii atunci când vine vorba de 5G este viteza mare de internet. Dintre românii întrebaţi dacă au auzit de 5G, doar 24% au auzit de acest termen și au declarat că știu foarte bine beneficiile, reiese din raportul Samsung Innovation Report.

Majoritatea (42%) au spus că au auzit de 5G, dar că nu cunosc prea multe despre beneficiile aduse, în timp ce 26% sunt familiarizaţi cu termenul 5G, dar nu știu nimic despre beneficii, iar 8% nu au auzit deloc despre subiect.

Cei care știu câte ceva despre 5G asociază spontan tehnologia cu o viteză de internet mai mare, o conexiune mai bună în locuri aglomerate, dar și cu o conexiune mai sigură. În același timp, sunt conștienţi că un abonament 5G este mai scump, dar și că nu are o acoperire la fel de bună ca 4G.

„Interesant este că, deși nu există niciun studiu care să ateste că tehnologia 5G este dăunătoare sănătăţii, știrile false sau pseudo-studiile îi fac pe românii care au auzit de 5G (42%) să creadă că aceasta dăunează sănătăţii.

Din cauza spectrului de frecvenţe pe care funcţionează 5G, semnalul este mai scurt decât în cazul 3G și 4G, ceea ce înseamnă că pentru o acoperire bună trebuie amplasate mai multe antene 5G decât 4G. Astfel, unii oameni sunt convinși că radiaţiile emise de 5G vor fi mai mari decât cele 4G și astfel vor fi dăunătoare sănătăţii.

În realitate, puterea radiaţiilor emise de antenele 5G este mai mică decât puterea radiaţiilor din reţelele curente”, se precizează în raportul citat.

Un alt aspect demn de menţionat este faptul că românii se așteaptă ca operatorii telecom (87%), producătorii de dispozitive mobile (85%) și dezvoltatorii de aplicaţii și software (85%) să facă front comun pentru servicii 5G de calitate.

Potrivit raportului, 5G va avea un impact uriaș asupra business-urilor și industriilor din întreaga lume. Conectivitatea va fi mai bună, latenţa mai mică și viteza mai mare și vom fi martori ai unor lucruri pe care nu le credeam posibile: operaţii chirurgicale de la distanţă, internet rapid în zone unde infrastructura subterană nu este bună, proiecţii de holograme în timp real,  transmisiunea de evenimente, concerte, meciuri de fotbal la o rezoluţie 4K fără care de emisie, implementarea mașinilor autonome și așa mai departe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate