Connect with us
Advertisement

Eveniment

UPDATE Referendum şi europarlamentare 2019: 166 de pacienţi de la Spitalul Judeţean Alba au solicitat urna mobilă

spital alba

Publicat

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, 166 de pacienţi şi-au exprimat intenţia de a vota cu urna mobilă, pentru alegerile europarlamentare şi referendum.

UPDATE: În total, pe 26 mai, au votat cu urna mobilă la Spitalul Judeţean Alba 144 din cei 166 de pacienţi care au solicitat urna mobilă. 101 dintre ei au votat la sediul central al spitalului, 14 la secţia de Recuperare neurologică, 13 la secţia de Boli Infecţioase, 7 la Psihiatrie, 5 la Dermatologie.

UPDATE: Până la ora 13.00, la sediul Spitalului Judeţean Alba votaseră cu urna mobilă 46 de pacienţi: 3 la secţia Diabet, 18 la Interne I, 8 la Interne II, 13 la Cardiologie, 4 la Pediatrie (aparţinători).

Din numărul total de pacienţi care şi-au exprimat intenţia de a vota duminică, 123 se află internaţi în sediul de pe Bd. Revoluţiei, 14 sunt la secţia Recuperare neurologică, 13 de la Secţia Boli infecţioase, 7 la Psihiatrie, 5 la secţia Dermatologie şi 4 la secţia Recuperare medicală.

Pot vota prin intermediul urnei speciale persoanele care au depus cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.

Reamintim că potrivit art. 3 alin (3) din Legea nr. 115/2015: „dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ – teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz”.

Cetăţenii cu drept de vot din circumscripţia electorală care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, pot vota cu urna mobilă. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate ori de invaliditate, înregistrată la cea mai apropiată secţie de votare de locul în care se află în ziua votării, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În cazul cetăţenilor care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare, cererile scrise se pot transmite prin intermediul altor persoane sau prin intermediul personalului de specialitate din unităţile medicale unde se află internaţi, după caz.

Comparativ, la alegerile parlamentare din 2016, au voat 149 de pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, iar la europarlamentarele din 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement