Administrație
SC „Grup Corint”, aproape câștigătoare la licitația pentru punerea în valoare a vestigiilor istorice din interiorul Cetății

Spunem „deocamdată” deoarece decizia CNSC poate fi din nou atacată ce ceilalți ofertanți care au, în termen de 10 zile, posibilitatea de a contesta rezultatele procedurii. Până la expirarea acestei perioade, autoritățile locale se află în continuare în imposibilitatea de a proceda la încheierea contractului.
Contractul presupune lucrări de conservare, reîntregire şi restaurare a elementelor drumului roman şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect. Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.
Prentru preluarea acestui contract au depus oferte trei firme: o societate din Ungaria, Eserch Consorzio Stabile din Italia și SC Grup Corint. Șefa Direcției Tehnice a Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan, a explicat duminică unde s-a împotmolit procedura:
„Firma din Ungaria și-a calculat greșit garanția de participare, adică nu întrunea valoarea limită pe care trebuia să o aducă și care, bineînțeles, a fost respinsă, potrivit legii. Firma din Italia a adus o ofertă calificată, dar a depus o contestație pe aspecte care priveau detalierea cheltuielilor de proiectare, o chestiune care nu este obligatorie în etape de deschidere a ofertelor. Al treilea operator este SC Grup Corint, a cărui ofertă am selectat-o ca și câștigătoare. Deocamdată stăm, nu putem să încheiem niciun contract de acum înainte. În evaluare am avut și control de la Finanțe, care a întocmit un raport, validat de Autoritatea Națională de Verificare a Achizițiilor Publice și, ca urmare a acestei validări, noi am făcut pasul final de declarare a câștigătorului, însă nu putem încheia contractul până ce CNSC nu își va spune cuvântul”.
Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel: sit roman Principia situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zid medieval zona clădirii Ierihon, drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul.
După contractarea lucrărilor de bază în cadrul proiectului menţionat anterior, s-a realizat o economie din care se va susţine punerea în valoare a sitului roman, a drumului roman şi a zidului din apropierea clădirii Ierihon. Valoarea estimată de către beneficiar a acestui contract este de 23.553.833,06 lei (fără TVA) din care:
– construcţii şi montaj 20.410.614,25 lei
– proiectare 777.500,00 lei
– asistenţă tehnică 247.150 lei
– cheltuieli diverse şi neprevăzute – 2.118.568,81 lei conform OUG 34/2006
Lucrările sunt prevăzute să se desfăşoare pe durata a 8 luni, respectând astfel graficul proiectului mare de reabilitare a centrului istoric.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
haiducu
marți, 04.06.2013 at 10:04
1. Organele astea reproductive din cadrul primariei au exclus firma italiana pentru ca nu a prezentat acordul de asociere. Pai bai ficatilor, ala e un consortiu prin organizare, prin act constitutiv, nu e nevoie sa se re-asocieze cf art 44, pentru ca ei sunt deja o asociere!Sunteti in UE bai traseistilor, invatati sa respectati regulile si principiile de recunoastere reciproca si etc.
2. Lancrajan Franchini, membru al asocierii in oferta depusa cu corint sa, a participat la elaborarea documentatiei de atribuire. Eu cred ca voi sunteti netoti rau de tot! Daca tot voiati sa faceti o licitatie cu destinatie, scoateti-l naibii pe franchiluta asta, cel putin de pe hartii!
Gaini ce sunteti, aveti impresia ca ograda e numai a voastra. Lasa ca vin curcanii si va invata legea!
Pingback: Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru punerea în valoarea a vestigiilor din Cetate. Peste 16 milioane de lei pentru o asociaţie de patru firme | Alba24