Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

SPEROMAX Alba: Campanie în sprijinul bolnavilor de scleroză multiplă. Cât de gravă este situația și cum poți ajuta

Publicat


Scleroza multiplă face ca mii de copii să trăiască cu teama că mama lor va cădea din nou la pat și nu va avea cu ce să se trateze și nu vor putea să îi recupereze nici măcar zâmbetul. Ajută acești copii să-și vadă mama zâmbind din nou, este solicitarea transmisă de Asociația SM SPEROMAX Alba. Donează 2 euro/ lună prin SMS la 8844 cu text: SCLEROZA și vei ajuta o persoană cu SM să beneficieze de recuperare.

În România peste 10.000 de persoane cu medie de vârstă de 40 de ani sunt diagnosticate cu scleroza multiplă (SM), o boală neurologică incurabilă, invalidantă. Ponderea bolnavilor este reprezentată de femei, iar nașterea reprezintă pentru ele un factor agravant, dar și un sacrificiu asumat cu dragoste pentru copiii lor.

Proiectul ”1.000 de mame înving scleroza multiplă” mobilizează comunitatea de scleroză multiplă (SM) din România, simpatizanții mișcării SM, în jurul mamelor afectate de această maladie necruțătoare, care de dragul copiilor au puterea să lupte împotriva SM, care poate fi combătută doar prin fizio-kinetoterapie, care ajută la recuperarea restantului funcțional, la creșterea speranței de viață, păstrarea locului de muncă, acolo unde încă aceste femei nu l-au pierdut deja și la creșterea calității vieții acestor femei aproape de copii lor, prevenind instituționalizarea acestora în centre de îngrijire.

Proiectul își propune să colecteze un fond de sprijin pentru recuperarea în scleroza multiplă, servicii care vor fi oferite în centrele de recuperare partenere incluse în rețeaua de recuperare socio-medicală a Asociației de Scleroză Multiplă din România, furnizate în centre de recuperare sau/și la domiciliu, în toate regiunile istorice ale țării, pentru 1000 de persoane afectate de această maladie, sprijiniți prin grupurile locale ale ASMR.

Serviciile de recuperare vor include terapii personalizate de fizio-kinetoterapie și vor fi furnizate pentru o perioadă recomandată de specialiști, cu un minim de 10 ședințe, furnizate fie în centrul de recuperare, fie la domiciliu, cu ajutorul unor echipe mobile, care vor furniza și sprijin social.

Serviciile de sprijin pentru recuperare se vor adresa persoanelor cu posibilități financiare reduse, cum sunt un procent semnificativ din pacienții afectați de SM, care au fost persoane active, întreținători de familie, dar care datorită progresiei bolii ajung să fie membrii de familie pasivi, cu un rol schimbat, de persoană întreținută, ceea ce, într-o familie cu copii deschide o spirală a degradării calității vieții.

Rețeaua de servicii de recuperare de sănătate a Asociației de Scleroză Multiplă din România (ASMR) este inspirată de primul centru de acest fel din România, existent la Oradea, care de peste 25 de ani oferă servicii de recuperare și totodată exemple de bună practică pentru noile servicii înființate în Alba Iulia, Timișoara, Bistrița.

Pacienții afectați de SM care doresc să beneficieze de recuperare prin acest program se pot adresa centrelor de recuperare și grupurilor locale SM din Alba-Iulia, Bistrița, Craiova, Iași, Timișoara și București.

Beneficiarii în 2019, înainte de începerea programului:

Alba-Iulia: 25 de beneficiari la centrul de recuperare, 50 de beneficiari la domiciliu;

Oradea: 50 de beneficiari la centrul de recuperare; 15 beneficiari la domiciliu;

Timișoara: 20 de beneficiari la centrul de recuperare; 10 beneficiari la domiciliu.

Sursă: Asociația SM Speromax


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOCURI de ARMĂ în miez de noapte, la Câmpeni. Un bărbat a fost ÎMPUȘCAT de polițiști, după o urmărire ca în filme

Publicat

politie noaptea

Un șofer din Câmpeni a fost împușcat de polițiști, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest. Bărbatul a devenit agresiv și a încercat să scape, alergând spre locuința sa. Polițistul l-a urmărit, l-a somat și pentru că șoferul nu s-a supus somației, a efectuat trei […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, modernizat în 2020. Lucrările vor fi plătite din bugetul CJ Alba

Publicat

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, va fi modernizat în 2020. Potrivit reprezentanților Consiliul Judeţean Alba, lungimea tronsonului reabilitat în acest an este de de 11,5 kilometri. ”Din totalul de 14,5 kilometri cât măsoară acest drum, 3 kilometri au fost modernizaţi anul trecut. Astfel, la finalizarea lucrărilor, se va putea circula în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AMENZI drastice pentru cei care aruncă gunoiului pe drumurile publice. PROIECT pentru disciplinarea șoferilor

Publicat

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică un proiect care modifică legislația privind regimul juridic al drumurilor și care incriminează persoanele care depozitează deșeuri pe marginea drumurilor publice. Conform proiectului de act normativ, va fi interzisă și sancționată cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Manifestări organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, la Alba Iulia. Ceremonii și moment artistic, la Sala Unirii

Publicat

sala unirii

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită oficial vineri, 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia, unde vor avea loc o serie de activități și manifestări.  De la ora 10.00, la Sala Unirii, sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor administrative judeţene şi locale, ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cadre militare, veterani de război. Programul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate