Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba a angajat 12 medici, în 2018 și 2019. Care sunt secțiile în care mai este nevoie de personal

s

Publicat

Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia are nevoie de trei medici și două asistente medicale, au declarat reprezentanții instituției, pentru Alba24.ro. În urma concursurilor organizate în ultimele 12 luni au rămas neocupate trei posturi de medic: 1 post medic specialist otorinolaringologie, 1 post medic în specialitatea boli infecțioase-SPIAAM (Serviciul de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale) și 1 post medic în specialitatea medicină de urgență.

Cu privire la posturile de asistent medical, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019 au fost scoase la concurs 16 posturi de asistent medical, din care au fost ocupate 14.

Au rămas neocupate două posturi de asistent medical, unul fiind în cadrul Laboratorului de radiologie si imagistica medicală și unul în cadrul secției de chirurgie generala.

”Pentru a fi atractiv pentru cadrele medicale, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia investește în aparatură medicală modernă, continuă reabilitarea secțiilor, duce o politică continuă de prevenire a infecțiilor asociate actului medical și oferă tuturor angajaților un mediu de lucru productiv. În oglinda strategiei abordate se regăsește procentul mare al candidaților raportat la posturile scoase la concurs (în special la asistenți medicali), dar și mărturiile medicilor tineri care au ales să vină din alte orașe la SJU Alba Iulia” a declarat Dragoș Suciu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe Alba Alba Iulia. 

În acest an, la spitalul din Alba Iulia au venit doi medici: Liviu Groza – medic în specialitatea neurochirurgie și Anamaria Hosu – medic în specialitatea neonatologie.

Medicii noi care au venit la Alba

În anul 2018, la SJU Alba Iulia au venit însă zece medici noi, dintre care unul rezident, ca urmare a concursurilor organizate anul trecut, dar și începute la finalul anului 2017.

Potrivit reprezentanților spitalului, aceștia sunt: Alexei Botnari – medic specialist ortopedie-traumatologie, Flavius-Marian Miclea – medic specialist boli infecțioase, Alexandra Ioana Dăian – medic specialist UPU-pediatrie, Shaer Deaelden S M – medic specialist pediatrie, Nicolae Cezar Gorcea – medic specialist A.T.I., Flavia-Tania Cozma – medic specialist medicină internă-reumatologie, Ioana Diana Ciucă – medic specialist T.I. cardiologie, Ioana Mariana Mărcuș – medic specialist cardiologie, Gabriel Cristian Georgiu – medic rezident anul I, psihiatrie, Cristian Marian Popescu – medic specialist – boli infecțioase și Alexandra Ștefania Neag – medic specialist nefrologie.

”De asemenea, în perioada 2013-2018, șase dintre medicii noștri au revenit la spital după ce au studiat sau au profesat în străinătate. Totodată, doi dintre medicii noi angajați în cursul anului 2018 au studiat/profesat în străinătate înainte de angajarea la SJU Alba Iulia” a transmis Dragoș Suciu.

SJU Alba Iulia este unitatea sanitară cea mai complexă a județului care funcționează din anul 1973 și asigură asistență medicală pentru peste 60.000 de locuitori ai municipiului, dar și pentru cei circa 330.000 din județ.

Spitalul are 763 de paturi, acoperind 25 de specialități medicale, o parte fiind unice la nivelul județului: compartiment terapie intensivă coronarieni, oncologie medicală, neurochirurgie, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, anestezie și terapie intensivă pentru pacienți critici, chirurgie maxilo-facială, nefrologie acuți și hematologie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate