Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Persoanele vaccinate cu ambele doze NU poartă virusul și NU se îmbolnăvesc. Ce se întâmplă cu tulpinile noi?

Publicat

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky, a anunțat că un nou studiu făcut de experți arată că persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna „nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, scrie DC News.

Walensky a făcut referire un nou studiu CDC cu aproape 4.000 de lucrători din prima linie. Unii dintre ei au fost vaccinați, iar alții nu.

Cu toții  s-au testat săptămânal împotriva Sars-Cov-2 în perioada lunilor decembrie și martie. Printre persoanele complet vaccinate care au participat la studiu, au fost detectate doar trei infecții cu Sars-Cov-2.

În contrast puternic, participanții nevaccinați la studiu au înregistrat 161 de cazuri COVID-19.

Pe baza acestor rezultate, CDC a concluzionat că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice.

Totuși, experții susțin că sunt necesare mai multe studii în acest sens, așa că în prezent sunt recrutați mii de studenți din SUA pentru a analiza îndeaproape șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

Gheorghiță: „Este posibil să efectuăm o a treia doză de vaccin pentru noile tulpini.”

Gheorghiță: „Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul populaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”.

Potrivit acestuia, infectările după vaccin se pot produce pentru că vaccinurile nu au o eficacitate de 100%.

Întrebat dacă va fi necesară vaccinarea anuală împotriva noului coronavirus, preşedintele CNCAV a precizat: „În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax