Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Studiu realizat în Franța: Transmiterea Sars-Cov-2 în rândul copiilor de grădiniță este ”scăzută”. Explicații

Publicat

gradinita Blaj

Transmiterea noului coronavirus în rândul copiilor de grădiniță „este scăzută”, potrivit unui studiu publicat de revista britanică The Lancet.

Concluzia studiului este că „nu există dovezi” potrivit cărora grădiniţele ar reprezenta „un focar de contagiere virală” pentru preşcolari, care riscă să se infecteze mai degrabă „acasă” decât în aceste unităţi de învăţământ, relatează EFE.

Studiul, realizat de medici francezi, intenţionează să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă „cum şi în ce măsură” copiii din grădiniţe transmit virusul, iar în acest scop au fost formate şi analizate trei grupuri.

La primul au participat 327 de copii cu vârste între cinci luni şi patru ani; un grup de 190 de angajaţi din grădiniţe; şi un grup comparativ de 164 de lucrători din spitale, fără niciun contact cu copii.

Această cercetare, prima focalizată asupra copiilor din grădiniţe, s-a desfăşurat în trei oraşe din Franţa: la Paris (regiunea cea mai afectată) şi în alte două localităţi cu o incidenţă mai mică a contagierilor – Rouen, în Normandia, şi Annecy, în munţii Alpi.

Potrivit datelor luate în calcul de autorii studiului, copiii (de până la 17 ani) au reprezentat între 1 % şi 8 % din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate de laborator şi între 2 % şi 4 % dintre pacienţii spitalizaţi.

Pe parcursul celor opt săptămâni ale studiului au fost prelevate probe de sânge şi s-au realizat teste PCR tuturor participanţilor: 3,7 % au fost pozitive în rândul copiilor, iar 6,8 % în rândul angajaţilor grădiniţelor. Autorii studiului precizează că aceste date nu s-au diferenţiat „semnificativ” în raport cu procentul de 5 % înregistrat în rândul angajaţilor din spitale.

Totuşi, autorii sunt de părere că studiul are de suferit din cauza unor limitări, având în vedere că la momentul realizării sale nu erau cunoscute noile tulpini ale virusului care circulă în prezent, precum cea britanică, braziliană şi sud-africană, şi nu se ştia dacă cei mici sunt sau nu „mai susceptibili” la aceste mutaţii.

Sursă: Agerpres

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax