Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxa pe ruine: Proprietarii care își lasă case sau terenuri în paragină vor plăti impozite de cinci ori mai mari. Decizia stă în „mâna” consiliilor locale

Publicat

cladire dezafectata gunoi Peste doi ani, proprietarii caselor şi terenurilor lăsate în paragină ar putea fi siliţi să plătească impozite chiar şi de cinci ori mai mari. Propunerea venită din partea Asociaţiei Municipiilor din România a fost însuşită de Ministerul Finanţelor. Primăriile ar urma să fie cele care stabilesc supraimpozitele pentru cei care-şi neglijează proprietăţile.

Doi ani mai au la dispoziţie proprietarii de clădiri şi terenuri lăsate în paragină fie să le repare, fie să le vândă. Prin Codul Fiscal, primăriile vor avea dreptul de a creşte taxele pentru proprietăţile lăsate să se degradeze.

Propunerea era de până la de cinci ori. Asta înseamnă că într-o localitate poate să nu crească, în alta, unde primarul consideră că aspectul este destul de degradant şi că loveşte în interesul oraşului, consiliul local să poate să o aplice”, a declarat, Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice.

Propunerea a venit din partea Asociaţiei Municipiilor din România, care speră să scape astfel de ruinele care urâţesc oraşele.

Ministerul de Finanţe a fost de acord cu măsura, dar cu aplicare de la 1 ianuarie 2017, astfel încât actualii proprietari să-şi ia măsuri de prevenire, ori să repare aceste clădiri, ori să le vândă”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Până atunci, însă, primăriile trebuie să facă un inventar al terenurilor şi clădirilor lăsate în paragină.

sursa: digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax