Connect with us
Advertisement

Aiud

Un proxenet celebru în UK a devenit ecologist în închisoare: A dat Ocolul Silvic Alba și Primăria Aiud în judecată. Ce acuză

Publicat

Un bărbat din România, devenit celebru după ce a primit o condamnare de 21 de ani pentru proxenetism în Marea Britanie, a devenit activist pentru ecologie în penitenciarele din România. 

Este vorba despre Bogdan Marius Nejloveanu care de curând a dat în judecată Ocolul Silvic Alba și Primăria Aiud. 

Acesta vrea ca instanță să oblige Ocolul Silvic Alba să planteze mai mulți copaci, iar Primăria Aiud să fie obligată să ia măsuri împotiva spălătoriilor auto, care în concepția sa poluează pânza freatică a apei potabile a țării. 

De la Primăria Aiud, dar și de la Ocolul Silvic Alba a cerut și daune de un leu.

Sursă foto: manchestereveningnews.co.uk

Acuză defrișări masive de păduri și tăieri ilegale – proces cu Ocolul Silvic Alba

Nejloveanu a dat în judecată Ocolul Silvic Alba și acuză instituția că nu a luat nici o măsură față de tăierile de păduri de pe raza județului. Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud, iar în data de 4 octombrie a fost dată și o decizie în acest sens.

În cererea de chemare în judecată, deținutul face o serie de acuzații: acesta susține că pe raza județului Alba se execută tăieri masive de păduri și că prin neplantarea de noi puieți țara va deveni un deșert saharian.

”În fapt arată că, pe raza județului Alba, se produc defrișări masive de păduri, tăieri ilegale de arbori de către persoane fizice neautorizate și tăieri „legale” de arbori de către persoane juridice de drept public, firme private de origine străină care ca și în alte județe ale României au defrișat fără milă mai mult de 60% din suprafața împădurită de dinainte de 1989.

De asemenea, arată că prin defrișarea pădurilor și neplantarea cu puieți înlocuitori în câțiva ani țara noastră va deveni un pustiu deșert saharian, iar firmele străine își îmbogățesc veniturile pe dauna și prejudiciul moral și material al poporului român.

Defrișarea masivă expune terenul la eroziune, provocând astfel numeroase alunecări de teren.

poza cu defrisari, rol ilustrativ

Pădurile joacă un rol decisiv în sistemele naturale ale pământului.

Ele reglementează scurgerea apei, atrag nori de ploaie, eliberează oxigen și reține carbon, regenerează nutrienți și generează soluri. Pădurile sunt plămânii planetei și fenomenul defrișărilor trebuie stopat ferm fără și nici o întârziere.

Menționează că, pârâta i-a adus un prejudiciu moral deoarece în virtutea funcției sale nu a luat măsuri împotriva fenomenului de defrișări de pe raza teritorială a competenței sale de serviciu, acest lucru dovedește vinovăția sa și fapta ilicită comisă prin omisiune, nepăsare, neglijență sau chiar favorizarea răufăcătorilor care defrișează prin tolerarea acestui fenomen”, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Aiud.

Ce a hotărât instanța în procesul cu Ocolul Silvic Alba

În linii mari, magistrații Judecătoriei Aiud au respins cererea bărbatului ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală pasivă. Asta din cauza faptului că Ocolul Silvic Alba nu are personalitate juridică.

”Susținerile reclamantului din acțiune, in sensul ca defrișările efectuate sunt cauza a tuturor celor specificate de către acesta, nu are suport probator, aceste afirmații fiind făcute de o persoana care nu este de specialitate și care, de-altfel nu a indicat când anume si cine anume a efectuat defrișările si pe ce suprafața de teren.

Ori in aceste condiții, cat timp nu s-a dovedit și nu s-a stabilit in concret ce anume a provocat alunecările de teren si cele menționate care au produs presupusul prejudiciu invocat de către reclamant, se apreciază ca nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru antrenarea răspunderii”, au precizat judecătorii.

Spălătoriile auto manuale – proces cu Primăria Aiud

Bogdan Nejloveanu a intentat un proces și Primăriei Aiud prin care cere ca instituția să ia măsuri împotriva spălătoriilor auto manuale.

Mai exact acesta consideră că ” pe raza localității Aiud sunt foarte multe spălătorii auto, în marea lor majoritate manuale, cu scurgerea în canalul orașului, în canalizare cu detergenți toxici, iar aceste spălătorii nu au la baza de filtrare și purificare de detoxifiere și lipsa decantoarelor corespunzătoare”, potrivit motivării instanței.

”Consideră că, aceste spălătorii nu sunt conforme normelor legale naționale și internaționale privind protejarea mediului înconjurător.

primaria aiud

Prin deversarea apei cu chimicale din detergenți toxici se poluează pânza freatică a apei potabile a țării, iar el ca și cetățean consideră că, viața îi este pusă în pericol, sănătatea integritatea fizică i se degradează în timp, considerând că este suspus unui tratament degradant în sensul art. 3 din C.E.D.O, art. 22 alin. 1 și 2 din Constituție, art. 34 din Constituție garantează ocrotirea sănătății, iar art. 35 din Constituție garantează dreptul său la un mediu sănătos și echilibrat ecologic și consideră că pârâta este vinovată că, nu ia măsurile ce se impunea pentru prevenirea poluării, dând autorizații de funcționare a spălătoriilor care nu corespund legilor în vigoare”, a mai precizat acesta.

Ce a decis Judecătoria Aiud în procesul cu Primăria

La fel ca și în cazul procesului cu Ocolul Silvic, instanța a respins cererea ca fiind neîntemeiată.

”Din lecturarea cererii de chemare în judecată, instanța constată că reclamantul a abuzat de mijlocul procesual pus la dispoziția sa de legiuitor, cu rea-credință, aducând în atenția instanței o cerere vădit neîntemeiată, în cuprinsul căreia a invocat săvârșirea de fapte ilicite, prin încălcarea legislației în domeniul protecției mediului, de către o autoritate publică, fără nici o bază factuală reală, susținând fără nici un temei că astfel de fapte sunt de notorietate, insinuând ca este o practică a autorități publice de a încălca lege atunci când emite autorizații de funcționare a spălătoriilor auto”, au decis magistrații Judecătoriei Aiud în data de 4 octombrie 2021.

Cine este Bogdan Nejloveanu – tată și fiu condamnați pentru proxenetism în Marea Britanie

În 2011, Marius Bogdan Nejloveanu primea ce mai mare condamnare de atunci, înregistrată în Marea Britanie, pentru trafic de persoane. 21 de ani de închisoare cu executare a primit atunci tânărul de doar 24 de ani. Tatăl său a primit 6 ani în primă instanță, iar apoi pedeapsa s-a mărit la 9 ani.

Cei doi aveau o adevărată rețea de prostituție, care a oripilat opinia publică din UK. Mai mult de atât cazul celor doi a făcut atâta vâlvă încat reporterii de la CNN au venit în România și au realizat un amplu material despre rețeaua de prostituție a celor doi.

Ajutat de tatăl său, Marius punea în practică metoda ”Lover Boy”, le promitea fetelor un trai decent în Marea Britanie și că le va lua de soție. Însă în realitate când acestea ajungeau la destinație erau bătute, violate sistematic și puse să se prostitueze de zeci de ori pe săptămână.

În poza de mai sus publicată de manchestereveningnews.co.uk apare Bogdan (cel cu țigara în mână) și tatăl său.

Fetele erau racolate din satele sărace din Teleorman. Potrivit Daily Mail, Marius a fost condamnat pentru 27 de capete de acuzare: viol, trafic de carne vie, loviri și alte violențe.

Jurnaliștii britanici au notat că fetele erau obligate să se prostitueze și de 10, 20 de ori pe zi, în bordeluri care aveau ca acoperire saloane de masaj erotic.

Acesta și-a început pedeapsa în Marea Britanie, dar din 2013 a fost extrădat în România și își execută pedeapsa de 18 ani la Peniteciarul Târgu Jiu.

sursă: CNN, Daily Mail, Manchestereveningnews.

sursă foto: Manchestereveningnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement